Java
אהלן יש לי כמה שאלות שצצו כשנסיתי לכתוב תוכנית בג'אווה. לצערי גם עם דיבגר לא הצלחתי להבין אותן...אשמח אם תוכלי לעזור לי- 1. האם בלולאת פור אני יכול לאתחל שני אינדקסים ובהתאמה לקדם את שניהם? לדוג
אהלן יש לי כמה שאלות שצצו כשנסיתי לכתוב תוכנית בג'אווה. לצערי גם עם דיבגר לא הצלחתי להבין אותן...אשמח אם תוכלי לעזור לי- 1. האם בלולאת פור אני יכול לאתחל שני אינדקסים ובהתאמה לקדם את שניהם? לדוג
for (int i=0,int j=0; i<5; i++, j++){
2. אינדקס בלולאת פור יש לי מערך. במקרה שתנאי מסוים מתקיים- אני "מוחק" תא במערך ומצמצם את המערך לקטן ב1. אני צריך לרוץ על כל אברי המערך ולבדוק אותם. הבעיה שאם התנאי מלמעלה מתקיים אני מוחק שורה ואז השורה הבאה בתור עם אותו אינדקס של השורה שנמחקה - לא תבדק כי האינדקס מקודם בכל מקרה. השאלה- האם אני יכול לקדם אתהאינדקס בשורת כניסה ללולאה ובתוך הללואה להקטין אותו באחד אם תנאי מסוים מתקיים? 3. פונ' void מול פונ' שמחזירות מערך. בתוכנית שלי ניסתי להשתמש בפונ' שלא מחזירות ערך אך משנות את הכתובת של אחת השורות במערך דו ממדי. משום מה - כשבדקתי בדיבגאר - כאילו התוכנית לא שינתה את הכתובתבתא המסוים. אח"כ שינתי את הפונ' להחזיר מערך ובפונ' הראשית עשיתי השמה של הערך שמחזירה הפונ' לתוך המערך המקורי. לדעתי זו כתיבה פחות יפה...אבל אין לי מושג למה הvoid לא עושה אותו דבר בדיוק...רעיונות למישהו...משהו שאני צריך לבדוק או לשם עליו לב? תודה מראש לכל עזרה