jazz למתחילים

סקרן02

New member
jazz למתחילים../images/Emo101.gif

שלום , ראיתי איזה סרט עם מוסיקת גז ודי נדלקתי רציתי לדעת אם בא לי להתחיל לשמוע מוסיקת גז מה אתם ממליצים(הרכבים , זמרים , שירים) ושוב , אל תתנו לי משהו כבד מדי , אני רק "מתחיל"...

Uri T

New member
אז ככה...

ג´אז ווקאלי - לואיס ארמסטרונג (ARMSTRONG). הוא היה הזמר ג´אז המפורסם ביותר והשירים שלו נהפכו לסטנדרטים. כמו כן כדי לך לשמוע את אלה פיג´ראלד (FITZGERALD) ובילי הולידיי (HOLIDAY) ג´אז ינסטרומנטלי - אם בא לך בלאדות אז לך על בן וובסטר (WEBSTER), ג´וני הודג´ס (HODGES), צ´ט בייקר (BAKER). מבחינת הרכיבים אני ממליץ לך בחום על דיוק אלינגטון (ELLINGTON) ועל קאונט באייסי (BASIE). אין כל-כך דבר כזה ג´אז למתחילים אבל המבצעים שציינתי הם מבצעים שירים (לרוב) בפאזה יותר רגועה, סטנדרטים וכו´

רונן 30

New member
עוד המלצה

שלום, גם אני חדש כאן בפורום. כמו הסקרן, גם אני התחלתי לא מזמן לשמוע ג´אז - ונתפסתי לכך בטירוף. אני דווקא התחלתי עם ג´ון קולטריין (Giant Steps ו-My Favorite Things) ועם מיילס דייוויס (kind of blue, Birth of the Cool וכל מה שאפשר למצוא באינטרנט).

Uri T

New member
יפה מאוד

אבל היצירות המדהימות שציינתה קצת קשים ל"מתחילים". יכול להיות שלך זה לא הפריע אבל אצלי בהתחלה לא יחולתי לשמוע את כל A LOVE SUPREME של קולטריין מהתחלה עד הסוף בלי להפסיק באמצע. אני מציג ללכת על דברים קצת יותר ישנים בהתחלה...תקופת הסווינג והביג בנד ועד הסולויסטים הראשונים.

Der-Albert

New member
אני חושב

שלהקשיב לביג בנד זה קצת מיגע בגלל שזה נורא ארכאי וכל כך לא אקטואלי... לדעתי הכי קל להתחיל עם הארד בופ איכותי, מוזיקה שנשארה ברובה "אקטואלית" את היום. הייתי ממליץ בתור התחלה על Blue Bash של קני בורל וג´ימי סמית´ Full House של ווס מונטגומרי וKind of Blue של מיילס דייויס

Sir_Oscar

New member
אני לא חושב...

אני לא חושב שזה בסדר לומר שלקשיב לג´אז הישן יותר זה "מיגע בגלל שזה נורא ארכאי וכל כך לא אקטואלי" אם אנחנו רוצים אקטואלי, אפשר לעזוב את הג´אז ולעבור לבריטני... לא?! אגב.. מוסיף המלצה על מיילס - The Essential Miles David

Uri T

New member
אני חושב (2)

אני חושב שהרד בופ זאת מוסיקה קצת קשה לאוזניים מתחילות כמה פלצני שזה נשמע צריך להבין קצת ג´אז לפני שניגשים למוסיקה כזאת..לכן אם אנחנו כבר בעניין של בופ אז עדיף להתחיל לשמוע את הבי-בופ של צ´רלי פארקר דיזי גילספי וחבריהם

רונן 30

New member
לעומת זאת, אני חושב...

אני לא בטוח שצריך "להבין קצת ג´אז לפני שניגשים למוזיקה". ההבנה עשויה לתרום, אבל היא לחלוטין איננה תנאי הכרחי. מה רע בסתם כיף, בהנאה בסיסית ממוזיקה שעושה משהו למאזין. חוץ מזה, ההבנה של הג´אז (וזה לא משנה אם אנחנו מדברים על הבנה היסטורית או מוזיקלית-תיאורטית) מתעוררת בדרך כלל רק אחרי ההנאה מהמוזיקה. מאמרים על ג´ון קולטריין קראתי רק אחרי שאהבתי את Giant Steps, לא לפני.

elad2040

New member
הממ

אני לא רואה שום דבר שמוכיח שסווינג מאפשר נחיתה רכה לתוך ג´אז. למעשה, אני מכיר לא מעט אנשים שאוהבים סווינג ולא מתחברים לבופ או פוסט בופ וודאי וודאי שלא ל free או פיוז´ן (רחמנא ליצלן). אלבום הג´אז הראשון ששמעתי היה "porgy and bess" של מיילס דיוויס. למי שלא מכיר, מדובר בעיבודים המדהימים של גיל אוונס לאופרה של גרשווין, עם מיילס כסוליסט. אחר כך קניתי את kind of blue של מיילס ואת giant steps של קולטריין. אני לא יודע עם זה בהכרח המקום הכי טוב להתחיל בו, אבל זה מקום! בכל מקרה, לבחור שביקש המלצה, מה אתה אוהב לשמוע שהוא לא ג´אז? זה אולי יעזור לי לכוון אותך למקום טוב להתחלה.

the M

New member
לנחיתה רכה במיוחד...

אוסף ישראלי בשם "UNFORGETTABLE" להיטי הג´אז הגדולים, מותאם במיוחד למאזינים שלא מבינים טיפה בג´אז.

באפט

New member
כך אני "התחלתי"

אחותי הביאה לי דיסק של הרכב ישראלי (אולי אפילו מקומי) של סווינגים ווקלים ישנים. הווקליסט הוא גם המתופף ושמו הוגו, דרור בר ישראל על הסקסופון, רוני צור בפסנתר ואורי שמיר בבס. אחר כך עברתי לבופ - סטימינ, קוקינ, ... של מילס דייויס, my faviorite things של קולטריין, וגם קול ג´אז של סטאן גטז וביל אוונס. תבדוק את autumn leaves בביצוע של דיוויס וקולטריין, זה מקסים, כמו כן את בוני ג´יימס היותר מודרני.

Uri T

New member
הוגו ועוד

הייתי בהופעה של ההרכב הזה בקמלוט הרצליה לפני מספר חודשים. הם מנגנים בעיקר סטנדרטים והכן המתופף הוא הזמר..בעל קול דומה לזה של לואי ארמסטרונג (מחוספס). היה נחמד מאוד. כמו כן כדי לך לשמוע את WALTZ FOR DEBBY של ביל אוונס..אחת היצירות היותר טובות

Yaronimus

New member
thedave brubeck quatret - take five

the dave brubeck quatret - take five אני התחלתי עם זה...

Uri T

New member
מאחר שהוא פשוט קטע טוב ../images/Emo3.gif

בכלל כל הדיסק מומלץ (הוצאת קולומביה). דייו ברובק ורביעתו במייטבם

OBZ

New member
brubeck

לדיסק המדובר קוראים TIME OUT ודווקא לדעתי הקטע טייק פייב הוא מהפחות טובים שם שאר החומר בדיסק הרבה יותר טוב אבל לא התפרסם כמו "הלהיט"

Yaronimus

New member
אני חושב שטייק(...) מושרש בתודעתנו:

אתם זוכרים כשהייתם ילדים והטלוויזיה החינוכית משלה בכיפה, אז לפעמים שלא הייה להם מה לשדר, הם היו תוקעים תמונה עם הקטע הזה...... אני מעדיף את טייק פייב מהאחרים (יש שם שני שירים שנשמעים שמחים מידי....) אגב אנשים: ברובק - כיום בן שמונים, הוציא תינוק חדש, לכו לחנות ותשמעו... נשמע טוב.

למעלה