JDS VS Overeem

Gunthar

New member
JDS VS Overeem

בהמשך לקרב הצפוי על ראשות ה-HW, אני באמת סקרן לשמוע את דעת הפורום למי יש יתרון, בעמידה : האם לדוס סנטוס עם יכולות האיגרוף הנהדרות או לאוברים עם המואי תאי/קיקבוקסינג הקטלני, ועל הקרקע האם אוברים ירצה לקחת את הקרב הזה לקרקע (סביר להניח שביום הקרב הוא יעמוד על איזור ה-130 ק"ג שזה יתרון עצום) או שלדוס סנטוס יש מה למכור גם שם?

BeniTaz

New member
איך הגעת למסקנה שאוברים יגיע 130 ק"ג?

שזה 286 פאונדס! הוא שוקל 260 פאונדס בשיא.. עם ג'ינס כמו שהוא הגיע לשקילה זה יצא 263 אבל אוברים לא חותך משקל כדי להילחם. בכל מקרה יש לו יתרון עצום.. אני אהמר עליו אבל קרב פתוח לגמרי.

Gunthar

New member
לוגיקה הגיונית

הבחור נראה כמו לסנר במידות הגוף, ולסנר חותך משקל בשביל קרבות. לכן נשמע הגיוני מאוד שהוא מסתובב על הרבה יותר מ-120 קילו ביומיום. ללא קשר דוס סנטוס יושב על איזור ה-108 קילו ביומיום, כלומר או שאוברים יגיע עם יתרון משקל של 12 (?!) קילו, או שדוס סנטוס יצטרך להעלות מאסה עבור הקרב, וזה עשוי להשפיע לו על האיגרוף והתנועה. נתון נוסף שעלול להשפיע- הבדל של כמעט 5 אינץ' ריץ' בין השניים לטובת אוברים.

BeniTaz

New member
לא הבנתי מה ההגיון

עובדות פשוטות: אוברים שוקל ביום יום 260 פאונדס, אוברים שוקל בשקילה 260 פאונדס, אוברים נלחם 260 פאונדס. :) זה המשקל שיא שלו אגב.. לפני הקרב הזה הוא היה 255. יכול להיות שבקרב הבא הוא כבר יגיע למכסה. אבל אף פעם לא היה יותר מ-263 עם בגדים. הוא לא חתך כדי להישקל. המידות גוף שלו לא כאלה מזכירות את לסנר. הוא פחות רחב, יותר ארוך, יותר חטוב וקצת יותר גבוה.

סיסטמתי

New member
שכחת שהוא גם יותר כהה

yair_bar

New member
מנהל
לצערי הפעם אני נאלץ ללכת עם JDS

אך ורק בגלל טכניקה שבעיניי עדיפה. JDS הוא לא לסנר שלא יודע מה לעשות בזירה. הוא מחושב, הוא ממוקד והוא יודע לעמוד ולהוריד אוברים הוכיח בעבר לא פעם שהוא נכשל מול לוחמים טכנים. התחושה שלי היא KO ל JDS בסיבוב השני

fatnoam

Active member
קשה לומר

התחושה שלי הולכת עם אוברים... כאילו זה שני אנשים שאוהבים לעמוד, ובהכרעה מי סטרייקר עדיף, לאוברים יש הרבה יותר נסיון וניצחונות על יריבי עמידה ממש ממש טובים, גם ב-MMA אבל בעיקר ב-K1. מצד שני הקרב מול לסנר, שעלה כמו חובבן לזירה, לא אומר שום דבר. JDS הוא מספיק טוב בשביל לנצח בקרב עמידה כפי שצפוי. הפרשי הגודל בכלל לא משמעותיים לדעתי, אוברים כבר הפסיד ללוחמי עמידה קטנים ממנו (רמי בונייאבסקי, שוגאן, צ'אק לידל). התחושה שלי היא 50-50 אולי עם יתרון זניח לאוברים. בכל מקרה אני לא חושב שהקרב יגיע לשופטים. יהיה כאן KO.

BeniTaz

New member
אוברים הפסיד ללידל ושוגון

שהוא היה 205.. לפני שהוא נהיה כזה סוס.. קשה להשוות לסיטואציה הזאת. וגם כל סגנון הקרב שלו השתנה מאז ההתפתחות הפיזית.. מקרטה קיד פזיז ופחדן הוא נהיה יותר בהמת שרירים איטית, טכנית, שקולה וחזקה.

fatnoam

Active member
אולי כן ואולי לא

סה"כ אתה מכיר את אוברים יותר ממני, וגם אוברים החדש לא תמיד מוכיח אינטיליגנציית קרב. וגם להיות שקול רגוע ואיטי לא עולה בקנה אחד עם הקרדיו שלו שבהחלט מוטל בספק. בקיצור, אני חושב שזה בהחלט קרב שקול. הכריזו עליו כבר אגב? או שאנחנו סתם מדברים באויר?

BeniTaz

New member
יכול להיות שהוא יפסיד בנוקאאוט

ההשוואה לקרבות שלו ב-205 פשוט לא נכונה מהרבה סיבות. זה ממש לוחם אחר. תפוס קרבות.. זה פרייד, בלי קשר לאוברים הקרבות היו מעולים. כן.. הקרב בין JDS לאוברים אושר.. כבר נודע הרבה לפני שהמנצח בין אוברים ללסנר יפגוש את JDS. מועד עדיין לא פורסם.

זקס11

New member
כמה תיקונים

קודם כל, רמי הוא ממש לא לוחם קטן. לדעתי, הוא שני רק לסמי (ואל תדבר על HMC). חוץ מזה, הוא אחד הלוחמים הטובים ב K1. לדעתי, הוא הי יכול לנצח את הארי בקרב שהארי נפסל. דבר שני- הקרב בהחלט יכול להגיע לחמישה סיבובים. אם הקרב יגיע לסיבוב השלישי, אוברים יהיה גמור, וJDS יפחד ללכת עד הסוף. ודבר אחרון- במשקלים שלהם, הכל יכול להיות לא צפוי. מי האמין שקיין יחזיק רק חצי דקה מול JDS?

fatnoam

Active member
גם JDS לא נראה לי כזה קטן

לא בדקתי כן, אבל הוא לא נראה כזה בחור קטן. אוברים יותר גדול ממנו, וגם מבונייאבסקי. ואם הוא הפסיד לרמי, הוא יכול להפסיד גם ל-JDS. אם הקרב יגיע לסיבובים המכריעים, אז גם לדעתי יש יתרון ל-JDS, אבל הוא לא בדיוק הראה יותר מדי טקטיקה וזהירות כאשר הוא פוצץ את רוי נלסון בסיבובים האחרונים.... סה"כ JDS עושה רושם שהוא מהאלה שבאים לגמור את היריב ולא להימרח בזיעה שלו כמו GSP לדוגמא. וכן HW כמו HW שלכל מכה יש משמעות, הקרב יכול להיגמר אחרי חצי דקה. אני אגב חושב שברימאץ' ולאסקז יאנוס את JDS, אבל בכלל לא ניתנה לו ההזדמנות.

BeniTaz

New member
אני חייב להתעקש על ההשוואות :)

אוברים עלה לקרב נגד בונייבסקי כשהוא אנדרדוג היסטרי מול אחת האגדות הגדולות ב-K-1 ואולי הלוחם הכי טוב באותה תקופה. אוברים בניגוד לציפיות הוביל כל הקרב עד שחטף נוקדאון אחד. זה היה קרב צמוד מאוד ולהוציא המכה שחטף אוברים שלט לאורכו. אני חושב שזה היה הקרב שהוכיח שאוברים שייך לגדולים ב-K-1. עשהוא הצליח לעמוד ראש בראש מול בונייבסקי.. אחרי הרבה קריאות שטענו "ניצחון פוקס" על הארי. עכשיו מה באמת הקשר בין קרב K-1 לבין קרב MMA? ודוקא לשים את הקרב נגד בונייבסקי כמדד להשוואה? אני חושב שמבחינת אוברים אחרי הכל זה היה סוג של הישג הקרב נגד רמי. ואם אתה עושה השוואה בין רמי בונייבסקי לבין JDS עפ"י יכולת של קרב K-1 אז עם כל הכבוד ל-JDS הוא לא נלחם פעם אחת ב-K-1 ויכול מאוד להיות שרמי היה אונס אותו בקרב הזה. פשוט לא מבין את ההשוואת נועם
ושוב.. יכול מאוד להיות ש-JDS מנצח בנוקאאוט.. לא אמרתי שלא.

fatnoam

Active member
אתה צודק בהכל

את כל ההשוואות התחלתי בגלל שבפוסט הראשון של פותח הדיון הוא כתב איך אוברים כל כך יותר גדול מ-JDS ובגלל זה יש לו יתרון עצום. ואת כל זה כתבתי להראות שיתרון הגודל של אוברים לא תמיד שיחק לטובתו.

yair_bar

New member
מנהל
דעתי על תגובתך

JDS טכני וטוב ביחס ל MMA רמי טכני ומצוין ביחס ל K1 אבל אין להשות בינהם ביכולת ובטכניקה של עמידה. רמי כמה רמות מעל JDS

swelli

New member
צודק ב 100%

רמי, בדר הארי - לא רואים ממטר את JDS מבחינת עמידה. אין בכלל מה לשים אותם באותה קטגוריה.

RoyceGracie

New member
אם אוברים ישכיל לדרוס אותו

ויצליח במשימה הוא יקח בנוק אווט. אם JDS ישרוד את הדריסה, יעבוד עם הג'אב וימשוך את הקרב - הוא ינצח....

למעלה