Jehova'sWitnesses

אחרי דקות ארוכות של צפיה והאזנה

להלן התקציר: . בקטע הווידיאו LOSING IT מרואיינת אישה צעירה שנישאה בשידוך לגבר מבוגר ממנה בשמונה עשרה שנים שהתגלה כאימפוטנט, וכשרצתה להיפרד ממנו ולפגוש גברים אחרים, נודתה מן הקהילה בעוון ניאוף. גם היא וגם מרואיינים אחרים מתארים את דתם לשעבר כחברה נעימה ותומכת ועיקר השבר הוא העובדה שנאלצו להיפרד ממנה. מה מזעזע כאן שאינו מזעזע באותה מידה במראות שאנחנו מכירים מקרוב בחברה החרדית? אה כן.. ושיא השיאים! הם מאמינים שאחרית הימים זה עכשיו....יווו... מזעזע!!! בקטעי הווידיאו האחרים נחשפים מקרי התעללות מינית בילדים שהושתקו ונחקרו בתוך הקהילה במקום לפנות למשטרה ואלה שחשפו אותם נודו מן הקהילה. גם זה מזכיר לי משהו... Jewish Answer , שהוא פעיל יד לאחים, נרעש ונרגש ממקרי התעללות מינית בילדים בארצות אחרות, אך אינו מפנה את משאביו לחשיפת מקרי התעללות קשים ומושתקים בחברה שממנה הוא בא, אלא מפנה את מרצו להתעללות בבני דתות אחרות בישראל. מדוע העובדה שבחברות אשר שומרות על חזות "טהורה" מושתקים מקרים כאלה, אינה מזעזעת אותו וגורמת לו לפעול למיגור אותה תופעה בדיוק בחברה החרדית??? האם העובדה שזה קורה בדת אחרת גורמת לו לחוש טוב יותר בנוגע למקרים מבית?

Jewish Answer

New member
../images/Emo9.gifקצת הירהורים על ה"תאולוגיה"...

ב"ה שלום רב לכולם! בעולם הוירטואלי הרחב, מקובל לחשוב, שמהנלי הפורום כלשהו הינם אנשים סובלניים, שנותנים לכל אחד להתבטא, ואף עונים בסובלנות. מסתבר, שבפורום שלנו זה לא בדיוק ככה. שלטון קומוניסטי משתיק פיות? בהחלט אפשר לקרוא לזה ככה. מסתבר שמנהלת הפורום - הרי היא ה"תאולוגיה", אינה כל-כך אובייקטיבית. כל דבר שבא מצד החרדי - יותקף ע"י איזו רפליקה שלקוחה מהאתר "חופש" (ראו על מה היא מסתמכת בהודעה האחרונה...). סביר להניח, כי היא נמנית בין תומכי התנועה שכל כוונתה (לא לעשות סדר במדינה כמו "שינוי", אלא) לנגח בצורה עוורת סוג ציבור מסויים. דוגמא? בבקשה. שימו לב, כי בעמוד של האתר "חופש" עליו היא מסתמכת, מודגשת בציניות העובדה, כי הגונב/הרוצח/האנס "חבש כיפה קטנה/שחורה/שרוגה!" ומה עוד?). היינו שכל גנב שמכסה את ראשו איכשהו - מקומו בכתבה "התעללות ופשע בעולם החרדי"... לא זכור לי שפגעתי אישית באישה נאיבית בת 45 שמקצועה - לספר סיפורים
. אך בהחלט שאפשר להבין את רגשי הנחיתות והפחד מהחרדים האלה (שמשתלטים על המדינה-) אם נעיין בהורוסקופ שלה, בו היא מאמינה: "...אתם זקוקים עכשיו לאהבה יותר מתמיד." ולך אישית, "מספרת הסיפורים" היקרה, הייתי מציע לשמור על כבוד כל האדם! אנשים בפורום שאלו לא מזמן אינפורמציה על ה"עדי-ה'", ומה את נוגחת את ההודעה שלי? את מנצלת את הפורום לצרכים האישיים שלך? אולי תבדרי את החומר שאת מציגה? שימי לב, כי בלינק, אותו הבאת "עוד על "יד-לאחים", - את מפנה אנשים ללינק בו מתייחסת הכתבה לארגון "לב לאחים"!!! שזהו אירגון שונה לגמרי... אבל השנאה שלך עוורת, ומה זה משנה מה כתוב בעיתון השמאלני - כל החרדים אותו הדבר... דבר שמראה את הרמה שלך, ומעמיד אותך בצל המשפט על הוצאת דיבה! אני לא מצפה שהודעה כזו תשאר יותר מ-20 שניות על הפורום, את תמחקי אותה. אבל זה היה יותר בשבילך. אני מתאר לעצמי, שאני לא הראשון שתקפת אותו. בינתיים אני לא רואה כאן אף חרדי (או שעדיין לא מכיר כזה). ברחמנות - עמית רויטמן, רחובות.

טל ר

New member
שילטון קומוניסטי משתיק פיות!?!?

היא לא מחקה את הודעתך, ומכאן שפיך המפיק מרגליות לא הושתק. קיבלת הזדמנות להביע את דעתך, וזאת עשית. מנהלת הפורום לא השתמשה ביכולתה למחוק את הודעתך, אלא עשתה את השמור לכל משתמש (מנהל או לא) - ענתה לפי דעתה האישית. היא אינה מנצלת את הפורום לצרכיה האישיים יותר ממה שאתה עושה את זה - שניכם כותבים מה שאתם חושבים, אלא שהיא מקבלת את זכותך לומר מה שאתה חושב (הרי היא לא מחקה את זה) ואתה אינך מקבל את זכותה לומר מה שהיא חושבת.

Lu Tze

New member
אני מצטער, אבל יש לי סיבולת נמוכה

לטיפשות אז אני חייב לשאול: מה קומוניסטי בפורום? חוץ מזה, איזה רגשי נחיתות? אתה זה שתמיד רץ להראות איך היהדות טובה וכמה טיפשית כל אמונה אחרת. אתה מנסה לשכנע אנשים אחרים בניסיון עלוב לשכנע את עצמך. אינך סובל דעות אחרות מכיוון שאתה מפחד שאתה עלול "להתפתות לחטאים", יש לי שאלה אליך, אם את מאמין באל שלך כל כך חזק, מה אכפת לך להקשיב לדעות אחרות?

אענה לדבריך בזה אחר זה

קודם כל: אין צורך לשלוח לי את פניניך במסרים האישיים - אני קוראת את כתביך בעיון וברצינות ואף מבינה אותם היטב גם מעל דפי הפורום. כתבת: "בעולם הוירטואלי הרחב, מקובל לחשוב, שמנהלי הפורום כלשהו הינם אנשים סובלניים, שנותנים לכל אחד להתבטא, ואף עונים בסובלנות. מסתבר, שבפורום שלנו זה לא בדיוק ככה. " תשובתי: העולם הווירטואלי הוא מה שאתה מנצל בציניות כדי להפיץ כתבי הסתה נגד זכותם של אחרים להאמין בדתם, ומתרעם בצביעות על העובדה שמתייחסים לדבריך ועונים לך. הארגון שאתה מייצג כאן הוא ארגון אלים אשר אינו בוחל בשום אמצעי כדי לסתום פיות וזהו עיקר בשורתו. אכן, איני סובלנית כלפי ארגונים אינקוויזיטוריים דוגמת "יד לאחים" (אשר מתחזה כ"לב לאחים") ומעולם לא הסתרתי מפניך או מפני שאר משתתפי הפורום את דעתי. כתבתי אותה במלים מפורשות, ואמשיך לכתוב זאת בכל הזדמנות שאראה לנכון. איני מפחדת, לא ממך, ולא מאלימות יד לאחים אשר תגובתך משקפת היטב. כתבת: "סביר להניח, כי היא נמנית בין תומכי התנועה (חופש) שכל כוונתה (לא לעשות סדר במדינה כמו "שינוי", אלא) לנגח בצורה עוורת סוג ציבור מסויים. " תשובתי: בניגוד לסברותיך, איני שייכת לארגון חופש ואיני תומכת בפועלו או בפועלו של כל ארגון "נגד" באשר הוא. ציטטתי דברים אשר עלו בקנה אחד עם הנקודה שניסיתי להראות והיא, שכאשר ביתך עשוי זכוכית, אל לך לזרוק אבנים בחלונות אחרים. יכולתי להביא אינסוף כתבות המדברות על כך שגם בציבור החרדי קיים טיוח של התעללות בקטינים, ובחרתי באתר חופש כי שם העדויות מרוכזות ומתומצתות. כתבת: "לא זכור לי שפגעתי אישית באישה נאיבית בת 45 שמקצועה - לספר סיפורים :) ." תשובתי: ומה זה, אם לא פגיעה אישית? נגמרו לך הטיעונים הקונקרטיים שאתה פונה למהלומות אישיות? אני אכן אישה בת 45 (שומו שמיים!), איני נאיבית, ואני אכן מספרת סיפורים כתחביב (לא כמקצוע)... ומה התחביב שלך? עינוי חתולים??? כתבת: "אך בהחלט שאפשר להבין את רגשי הנחיתות והפחד מהחרדים האלה (שמשתלטים על המדינה-) " תשובתי: אין לי שום רגשי נחיתות ופחד מחרדים, מסורתיים או דתיים, אלא רק הערכה רבה. יש ביניהם אישים רבים שאני מכבדת ומעריכה הערכה רבה וחלקם לשמחתי כותבים לפרקים בפורום זה. השתעממתי, ועכשיו אענה לך בקיצור: - ההורוסקופ הוא שירות של תפוז. תוכל באותה מידה לעיין בהורוסקופ שלך. - ה"אנשים" בפורום שביקשו אינפורמציה על עדי יה' (כלומר אותו נער שהתאהב בילדה שהיא ממשפחה של עדי יה') קיבלו ממך קישור לאתר של יד לאחים וגם אותו לא מחקתי. - למיטב ידיעתי, "יד לאחים" מתחזה כ"לב לאחים". אם תוכיח לי שאין קשר בין שני הארגונים, אתנצל מעל דפי הפורום. - אין לי כלפיך כל יחס אישי. - כפי שאתה רואה, הודעתך לא נמחקה. - לכל אחד יש זכות לומר כאן את דברו (אפילו לך) בתנאי שאינו מגדף ואינו מציף.

יד ולב

קיבלתי במסרים את תגובתו של Jewish Answer ואני מפרסמת אותה כלשונה: "ב"ה שלום! "לה לאחים" הינו ארדון מתחרה ל"יד-לאחים". בשנת 1974 החליטו ראשי הציבור חרדי-הליטאי להקים ארגון מתחרה ל"יד-לאחים" שהייתה תחת ניהול של "חסידים". "יד-לאחים" עסקה בהפניית ילדים לחינוך דתי ובהגברת המודעות היהודית (למניעת התבוללות) בארץ. כדרכם של החסידים (חסידי חב"ד לפרט קטן), פעל הארגון בדרכי-נועם. הארגון המתחרה "לב-לאחים" עסק אף הוא בפעולות דומות, רק בצורה יותר "חריפה". עד כאן על רגל אחת. בברכה, Jewish Answer " תגובתי: אכן חדשות. המחשבה שיד לאחים הוקמה על ידי חסידי חב"ד גורמת לי לשנות את דעתי הטובה על הארגון מקצה לקצה.... יד לאחים פועל ב"דרכי נועם"??? שהדי במרומים! מהן הפעולות היותר "חריפות" של "לב" לאחים - רצח??! בכל אופן הבטחתי להתנצל אם יתברר שאין קשר בין הארגונים ואני אכן מתנצלת עמוקות.

L e s t a t

New member
מה קרה לך? רצח קטן עליהם!

הם אוכלים רצח לארוחת בוקר! פצצת אטום הם שולחים על קהילה משיחית כל יום, יש להם יחידות קומנדו פרוסות בכל ישראל רק למקרה שמישהו יעז שלא להאמין באלוהים וחמש מאות צלפים בכל עיר שמוסתרים בהיכון למקרה שמישהו לא הולך על פי התנ"ך.. איזה רצח בראש שלך? קטן עליהם כמו חולצה שלי מימי בגן דתי

אלי ו.

New member
קצת הגינות

אני לא מכיר את כל מעשיהם, אבל עד כמה שהבנתי הם יוצאים נגד קבוצות דתיות מסיונריות, כאלו שמנסות להעביר יהודים על דתם ולא נגד כל מי ש"לא הולך לפי התנ"ך" לא שמעתי שהם תקפו ערבים נוצרים למשל.

כי ערבים גדול עליהם

אם הם יתחילו עם ערבים נוצרים או ערבים מוסלמים או אפילו ערבים סופים שבפירוש עושים נפשות בקרב היהודים לדתם, יחכו להם ליד הבית עם סכין ובזה יסתיים העניין. הם הולכים על קבוצות קטנות וחלשות שלא יכולות להחזיר להם. ומה שיותר חשוב - מוצאים תעסוקה לנוער הברזלים שלהם...

L e s t a t

New member
אוי, סליחה! אתה צודק לחלוטין!

זה מותר לרדוף קבוצות מיסיונריות! תגיד לי, זה משנה? לא שאני מעריץ קבוצות מיסיונריות (למען האמת, די מתעב)... אבל לשרוף כנסייה, לא נראה לך קצת... רדיקאלי?

אלי ו.

New member
אני מגיב למה שאתה כתבת

לא תמכתי בשריפה של כנסיה, ברצח, שוד, או בקללות. אתה כתבת שהם נגד כל מי שלא מאמין בתנ"ך, ואני הערתי על כך ועל כך בלבד.

Jewish Answer

New member
ל"אור ואהבה", היקרה!

"פצצת אטום הם שולחים על קהילה משיחית כל יום" מאיפה כל זה? את רצינית? לא שומעים את-זה בתקשורת... בברכה, Jewish Answer

L e s t a t

New member
תגיד לי, כמו אני נראה לך?

"אור ואהבה" זו החתימה שלי, אם אתה רוצה הסבר פילוסופי ארוך למה בחרתי את זה בתור החתימה שלי אתה מוזמן לשאול. אם תסתכל על שם המשתמש שלי אתה תראה שכתוב - "לסטט". זה שם של בחור. אתה גם יכול לבדוק את זה בכרטיס האישי אם אתה לא מאמין לי, רשום שם שאני זכר. ובקשר לפצצות האטום - זה בגלל שזה לא נחשב לסקופ רציני מספיק. אתה מבין, מאז הירושימה ונאגסאקי, אין לכם את אותם המספרים, אז זה לא רציני מספיק. לעומת זאת, לתקשורת אין בעיה להיות פטריוטים חכמים ולכתוב על הטריקים של צה"ל - את קלינברג עוצרים, אבל מה איתם??? מעניין מה ייכתבו בפעם הבאה: "להלן תוכנית תקיפה של צה"ל שתתרחש היום בצהריים..."

Jewish Answer

New member
חסידי חב"ד

הארגון הוקם מראשיתא ע"י חסידי חב"ד. כיום - הוא לא ארגון חב"די. בברכה, Jewish Answer

arifell

New member
ל"תשובה היהודית" שלום

אני אישית יהודי מאמין וגאה בכך! אני פעיל מאד בבתי כנסת שונים, ויצא לי במשך השנים למלא כל תפקיד הקשור לתפילה יומיומית, או שבת. אני גם מלמד בנים ובנות לבר/בת מצווה, אני יהודי קונסרבטיבי. אותי לימדו פלורליזם חברתי, יהדות סובלנית, וקבלת האחר. אותך, מן הסתם לא לימדו דברים שכאלה, מאחר ובכל הזדמנות שצצה, אתה בא להשמיץ אמונות לא יהודיות, ומנסה למלא את עינינו בדיסאינפורמציה, וכשסותרים אותך, או כשטוענים שהדוגמות השליליות הקיימות בדתות/כתות/אמונות אחרות שאתה מביא קיימות גם בחלקים שונים ביהדות, אתה מתלונן שההנהלה מתעסקת בסתימת פיות קומוניסטית. תיאולוגיה כנראה באה לדבר נגד החד-צדדיות של דבריך, דבר שאני מהחלט יכול לקבל, כי החיים הם לא שחור ולבן... לך לישון, תחשוב על מה שאמרתי, קח 2 אספירין ותתקשר אלי בבוקר...

amichai58

New member
אתה מדבר על שינאה עיוורת ?

ומה עם השינאה העיוורת שלך ??? הרי אתה מרבה בה בפורום. מספיק שמישהו יכתוב קישור לברית החדשה - וכבר תכתבו עליו "ברכות"

למעלה