jo kellemes szombatot

ju100

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo12.gif ../images/Emo41.gif

ju100

New member
אני רצינית../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif ../images/Emo41.gif

ju100

New member
נאם סeפ..כותבת..../images/Emo41.gif

חונגרית מה אני לא לבין

דרדרית

New member
בוקר טוב ושבת שלום לכולם../images/Emo39.gif

לא כותבת בחונגרית, אז נא להדגיש את המבטא החונגרי בקריאה (מלעיל? מלרע? אנא ערף...) כך שישמע כמו מבטא חונגרי מובחק...

ברק 188

New member
גם אני לא קורא הונגרית ,רק מנסה

ומספרים שהיתי קטן...קטן ידעתי עוד לפני עברית קשה להאמין, היום כלום.(פה ושם נזכרים בכמה מלים וזהו)

עב

New member
זה יכול לחזור

אני מאמינה שהשפה נמצאת אצלך אבל אתה לא יודע להוציא אותה. אם "יזרקו" אותך להונגריה לכמה ימים הכל יחזור. אני למשל הייתי בטוחה שאין לי מושג קלוש בשפה הזאת, עד שהגעתי להונגריה לפני שנה וכשלא הייתה ברירה, פתאום הבנתי, אפילו יכולתי לפלוט כמה מלים (רק מלים יפות ומנומסות). הבנתי פחות או יותר מה נאמר וכו'. ועלי אף אחד לא אומר שידעתי הונגרית, קל וחומר אצלך. שפה זה כמו שחייה ורכיבה על אופנים. תתרגל וזה יחזור. עוד סיבה לנסוע למסע שורשים.

דרדרית

New member
גם אצלי- הנסיעות לבודפסט הוכיחו

שדברים שלומדים בינקות- נמצאים... יודעת לדבר אבל בשפה היומיומית בלבד (כמו שלמדתי בבית) אבל בנסיעה- התברר שאני יודעת לנהל שיחות ברמה לא רעה בכלל (אמנם לא לפי הכללים הדקדוקיים המחמירים). הקוריוז הוא- ש"פתחתי בטארות" (קלפי טארות- למי שלא יודע..) לבעלת הבית שהשכירה לנו את החדר והכל בחונגרית צחה. ולפי התגובות- ההונגרית שלי הפתיעה גם אותי.

ברק 188

New member
כשהיתי בהונגריה אצלי זה לא ...

לידי ביטוי, ואולי זה מגלל שנסעתי עם גם עם מלווה שדובר הונגית שוטפת ויליד בודפשט והנחתי לו לנהל את כל צרכי הדיבור שלנו שם , אולי לבד זה ילך טוב יותר בפעם הבאה, "מסע שורשים" בהונגריה (baja ) זה החלום שלי לנסיעה כזו, בסלובקיה כבר עשיתי זאת הגעתי עד לבית העלמין(שדה קוצים ששם קבור סבי שאני נושא את שמו. אגב את המצוה לא מצאתי, שרדי קברים בכיתוב עברי כן מצאתי(מתועד בצילום וידיאו, (מזכיר לכם בית עלמין עזוב ומוזנח בשדה קוצים בגובה -2מטר) תעודה לידה של אימא שלי מכפר הולדתה לא שחכתי להביא- מעבר לכך כלום.

ju100

New member
אז איך כתבת...../images/Emo41.gif

שמה בלמעלה? וגם אני דיברתי חונגרית עד גיל 4 למרות שאני ילידת הארץ..

למעלה