John clotrane....

natla

New member
John clotrane....

שלום, יש לי שלושה דיסקים מעולים של john coltrane... 1. John Coltrane & jhonny hartman 2. The Gentle Side of John Coltrane 3. Ballads משהו יודע עוד אילו דיסקים בעלי אותו ז´אנר מוסיקלי יצאו לאור ע"י john coltrane ואחרים. מחפש כאלו בנרות ופשוט לא מוצא....הצילו! Natla במקור מפורום אופנועים.

רונן 30

New member
ג´ון קולטריין

שלום natla שלושת הדיסקים שציינת נחשבים ל"רגועים" יותר מבין אלה של ג´ון קולטריין. סגנון דומה אפשר למצוא גם ב-Giant Steps, My Favorite Things ו-Blue Train. אפשר למצוא את כל הפרטים על קולטריין גם ב-All Music Guide

natla

New member
תודה על התשובה אבל...

אני מכיר את שלושת הדיסקים אותם פירטת ואינם נחשבים כבעלי אותו ז´אנר מוסיקלי, כנראה לאור התקופה שבה הוקלטו (כידוע, במשך חייו עסק קולטריין ביותר מז´אנר מוסיקלי אחד. ישנם מספר "תקופות" מוסיקליות בחייו של קולטריין ואלו שפירטת אינם נמצאים באותה תקופה שאני מדבר עליה). ובכלל, למעט קולטריין, האם ישנו אומן אחר שעשה מוסיקה כזו? אולי מישהו שחיי באותה תקופה (1960- 1965) ? תודה.

Uri T

New member
late night

המוסיקה שציינתה נקראת לייט נייט שזה בעצם בלאדות לטעמי בן וובסטר (WEBSTER) הוא הטוב מכולם עם סאונד מדהים. ישנם דיסקים רבים שלו אבל לפי דעתי אתה תאהב את הדיסק: jazz masters 42 מהוצאת VERVE ניתן למצוא אותו כמעט בכל חנות דיסקים. באותו סגנון ניתן למצוא מספר דיסקים של החצוצרן צ´ט בייקר (BAKER) וסקספוניסט האלט ג´וני הודג´ס (HODGES). ואם אתה רוצה נגן עם סאונד כמעט זהה לזה של קולטריין בדיסקים שציינתה, כדי לך לנסות כל דיסק של לסטר יאנג (YOUNG) מקווה שעזרתי לך -אורי

natla

New member
תודה על התשובה אך...איך אומרים..

"WAS THERE,BEEB THERE......." זה פשוט לא זה. שמעתי את רוב הדיסקים המשמעותיים של צ´אט בייקר ושל הןדג´ס. עדיין לא הצלחתי לזקק את אותה התחושה שמתקבלת מדיסקים של קולטריין. Webster אכן גדול, אך לא מצאתי משהו מיוחד. אנסה את הדיסק שהמצלת עליו, אולי הוא באמת טוב. ולסטר יונג, הוא ממש לא קרוב לזה(לסגנון) של קולטריין. שמעתי את הדיסק GO והמרחק בינהם שמייים וארץ. אולי דיסק אחר שלו דווקא כן מזכיר את קולטריין ? Natla גווע ברעב לג´אז איכותי כבר. נ.ב
על התגובה

למעלה