john coltrane

yoss!

New member
john coltrane ../images/Emo91.gif

למרות שקולטריין נחשב לאונגרדיסט בג´אז הייתי מאוד ממליץ להתחיל איתו באלבומיו הראשונים בחברת פרסטיז´. עד 57 יצאו בפרסטיז´ תחת שמו של מיילס הגדול כשעזב מיילס את פרסטיז´ עבר איתו קולטריין לקולומביה אך גם נשאר בפרסטיז´ והוציא אלבומי מופת נהדרים עם נגנים מהשורה הראשונה. הסגנון בין קול לבי בופ. אלבומים מומלצים: coltrane dakar the last trane bahia interplay כמובן שיש עוד. אחרי פרסטיז´ הקליט קולטריין באטלנטיק אלבומים ולאט לאט התחיל לגבש את ההרבעיה שלו. אלבומים מומלצים באטלנטיק: ole coltrane jazz coltrane sound giant steps המלצות מתקופת האונגרד בפעם אחרת.

atazur

New member
תמיד תהיה לי בעיה איתו

טוב, אני בהחלט מקווה שלא תמיד. אבל כרגע הוא לא בשבילי. וניסיתי ממש חזק להתחבר אליו - עדין ללא הצלחה. יש לי 3 דיסקים שלו: Giant steps, Rush life ו-Supreme. את Supreme אני ממש לא אוהב, את Steps אני אוהב יותר, אבל אני חושב שאם מישהו היה משמיע לי אותו ללא השם, הייתי מתלהב פחות. אני מאוד אוהב את sonny Rollins ואני חושב שהוא מנגן בצורה שהרבה יותר מדברת אלי. מינגוס אמר : החוכמה היא לא לנגן משהו פשוט באופן מסובך אלא לנגן משהו מסובך באופן פשוט, ובזה אני חושב שקולטריין נכשל.

yoss!

New member
נ כ ש ל ? ? ? ?

הגזמת ידידי! אתה מאשים את האמן? ועוד קולטריין? שהוא חלום של כל סקסופוניסט? אין לי ספק ואני אומר זאת בביטחון מלא שאינך מכיר את החומר שלו. האם אתה מכיר את האלבומים שציינתי? הם שיא הפשטות בנגינה מורכבת ומהממת האזנת פעם ל bahia או ל the last trane ? אני בטוח שלא כי אחרת דעתך היתה משתנה ביחוד במילה נכשל. הגשה פשוטה לחומר מורכב? הרי זה קולטריין בכבודו ובעצמו וזוהי מומחיותו בחמישים אלבומיו הראשונים. אם תשים לב לא הזכרתי את אפריקה בראס או אסנשן או לאב סופרים ששם המוסיקה באמת די מסובכת. אתה מדבר על אמן שעשה ה כ ל ! ! ! מינגוס אמר? אל תתפס על אמירות. תאזין!!! מדובר בסופר אמן ומסכים שיש אלבומים לא כ´כ נקלטים אך למה ללכת על אלה ולחוות דיעה בזמן שעשרות אלבומים אחרים מוכיחים אחרת. אל תסגר עזוב תאלבומים שהזכרת ותנסה אחרים. לדעתי טעות לומר נכשל על מה שלא שמעת? אני בכל אופן הבעתי דעתי אחרי שהכרתי טוב את האמן. ואם תסתכל טוב לא המלצתי על לאב סופרים ולאש לייף אז איך קבעת אם בכלל שמעת אלבומים אחרים.

atazur

New member
אל תמהר להסיק מסקנות חפוזות

אל תאמר בביטחון מלא שום דבר שאינך בטוח בו, למשל "אין לי ספק ואני אומר זאת בביטחון מלא שאינך מכיר את החומר שלו" תתפלא אבל אני מכיר חומר רב שלו, רב מכפי שתוכל לדמיין. גם את bahia וגם את last trane את כולם אני מכיר. שמעתי את רוב הקלטותיו, מאחר ויש לי חבר שמעריץ אותו ויש לו בבית יותר מ-50 (חמישים! אני לא מגזים) דיסקים שלו. למשל הסט בפרסטייגז´ היה אצלי חודש שלם וחרשתי אותו מכל הכיוונים למצוא בו משהו שידבר אלי - אבל ללא הצלחה. אני לרגע לא מפקפק באמרות הבאות שאמרת: "חלום של כל סקסופוניסט" "אתה מדבר על אמן שעשה ה כ ל " (שלושה שימני קריאה קצת מיותרים לדעתי) "אל תתפס על אמירות. תאזין" (אותה הערה לגבי סימני הקריאה) כולם נכונים אך עם זאת אני שוב אומר, לא כל אומן גדול/ענק/גאון תופס את כולם, ואותי קולטריין לא תפס.

yoss!

New member
מיותר הויכוח! אני רואה שהענין פה...

העיקר להחזיק בעמדה ולא לזוז ממנה. הסט אצלך נחרש? לא אוהב זה משהו אחר אבל יש מילים שלא היו נתפסות לגבי אדם שבאמת חרש זאת כשאדם ממליץ מותר כמובן להביע דיעה אך המילה נכשל שוללת מראש את המלצתו. נתפסת לעמדה שלך בהכרזות הציניות שאתה מאוד אוהב ואינך רוצה לזוז. ואם מיום שישי שדובר על זה בפורום אחר בנתיים בדקת תסט היית כנראה עם דיעה מוכנה מראש.

atazur

New member
לא, איני מגיע עם דעות מראש

אני לא אשנה את הדעה שלי, כי בינתיים אין שום סיבה שאשנה אותה. והזכות לכך ניתנת ע"י משפט שאתה עצמך הבאת : "אל תתפס על אמירות. תאזין " אני מאזין לו ואיני יכול להתחבר אליו - הוא פשוט לא מזיז לי בפנים את מה שאחרים מצליחים. אני חושב שהוא מצליח לנגינות פשוטות להשמע מסובכות. אתה חולק עלי? אני מקבל. אתה חושב שאני טועה? הבנתי מדבריך שקולטריין ידוע בזה שהוא עושה ההיפך. בבקשה - אתה צודק. זוהי מומחיותו, כדבריך? אני מסכים עם כל מילה, מעולם לא פגשתי אותו ואין לי מושג מהי מומחיותו, בעיני הוא בסך הכל עוד נגן סקסופון. יתרה מזאת, הרשה לי להגיד, ואני חף מכל שמץ של ציניות, שאני מקבל כל מילה שהעלת. אז עם מה נשארנו: עם אחד שצודק ועם אחד שעדין לא אוהב את קולטריין. ונשארנו גם עם בעיה סמנטית - למה אני לא אוהב את קולטריין. טוב, אני מניח שזה באמת לא מעניין אף אחד. אולי יום יבוא וזמנים ישתנו; בוקר אחד אני יאהב את קולטריין ואתה תטעה, אולי היום הזה לא יגיע.

OBZ

New member
תפסיקו כבר , שניכם!

למרות שלא אהבתי את ה"סיבה" שאתזור לא אוהב את קולטריין הוא אמר שהוא גורם למנגינות פשוטות להשמע מסובכות. אז מה רע בזה בעצם? זה דווקא נשמע לי דבר קשה לעשות כמובן שאם אתה לא אוהב אותו וזהו אני מקבל את זה אבל אני אישית לא אוהב להגיד ש"אותו" אני לא אוהב בגלל שהוא עושה "ככה" אם אני לא אוהב אז פשוט לא אוהב לא משנה באמת ויכוח מיותר חלאס

yoss!

New member
אתה יודע מה? מסכים..

רק עם שנוי:אני אמשיך לאהוב קולטריין ואתה תמשיך להיות חכם. חף מציניות? ראה את סוף הודעתך. ואני בהחלט אטעה אם אדבר על אמן שאיני מכיר.

atazur

New member
טוב אולי חטאתי קצת בקשר לציניות

אבל הפסקנו. ועוד משהו, מחר אני הולך לחבר שלי ואביא שוב את הסט, מבטיח Open Mind.
Atazur שבאמת משתדל

yoss!

New member
אחלה! אפילו אומר ש...

כדאי שוב לשים לב לביצוע של come rain or come shine באמת קשה לעמוד בפניו. מהמם ביופיו. לפעמים גם לא כדאי להעמיס. קטע אחד נפלא שממש תופס.

OBZ

New member
DONT RUSH

נראה לי שאסור אף פעם לעשות הכללות על אמן ותמיד שמקשיבים לו מחדש צריך להקשיב בראש פתוח ו"חדש" למשל לדוגמא המינגוס שקניתי "בלאק סיינט" - בהתחלה מאד לא אהבתי אבל נתתי בכל מקרה צ´אנס ולא ישר קטלתי את מינגוס , פשוט קצת התאכזבתי מהדיסק המסוים. אחרי שקיבלתי ממך את "נייט אט בוהימה" אז אני מבין הרבה יותר את מינגוס והרבה יותר אוהב אותו וגם יכול עכשיו להסתכל מחדש על "בלאק סיינט" בקיצור GIVE TRANE A CHANCE

greblin

New member
Coltrane??? אין כמו קולטריין!!!

קולטריין אחד האמנים הגדולים שאני מכיר אם לא הגדול והגאון מכולם. אני בתור גיטריסט ג´אז למדתי ממנו המון והוא אחד האמנים שאני הכי אוהב והכי מכבד, פשוט גאון!!! אולי אתה לא מבין את המוסיקה שלו וצריך להתרגל ולהבין. חוצמזה, באמת תתחיל עם דיסקים מוקדמים שלו ואל תקפוץ ישר ל Giant Steps ושאר הדיסקים האלה. תתחיל עם דיסקים שקולטריין היה שותף בהם ולא עם הסולואים שלו.

funkbass

New member
אפרופו giant steps

מי שאוהב את הקטע... אני ממליץ להוריד את הביצוע של vital tech tones לקטע הזה!!! אני מכור לו!! פשוט ענק!! אני מקווה שתמצאו את זה בקזה ... מי שבאמת סקרן ולא מוצא מוזמן ליצור קשר!!

greblin

New member
ביצוע ענק

הביצוע של Vital Tech Tones ביצוע גדול, ובכלל סקוט הנדרסון הוא אחד הגיטריסטים הטובים כיום לדעתי. אני גם ממליץ על הדיסק שלו Dr. Hee ל Giant Steps יש המון ביצועים, כדאי גם לשמוע את הביצוע של פאט מתיני

OBZ

New member
אל תדאג יוסי ../images/Emo13.gif

הסט הבא שלי בתור זה קולטריין בפרסטיג´

למעלה