journal-"בזבוז" נפחים?

lavifighter

New member
journal-"בזבוז" נפחים?

חשבתי על זה ובכל מיני דברים בסגנון journal/log וכדומה, כאשר כל המידע נשמר שם(ולא רק הmetadata כפי שקיים בחלק מהמערכות), זה לא בזבוז נפח משמעותי?
ובעצם אם ככה, אז מה התועלת בזה שיש jorunal? למה שיהיה יותר מהיר/חסכוני לכתוב קודם לשם מאשר למערכת הקבצים עצמה? אני מבין את ההיגיון כאשר מדובר במדיות שונות(למשל אם הלוגים הם על דיסקים מהירים יותר או nvram), אבל למה גם כאשר מדובר באותם דיסקים?
קיצר, אשמח להסבר על הנושא הזה-אני מבין מה journal פיזי עושה, אבל אני לא מבין למה זה עדיף על הסיטואציה הרגילה.

F00D Is G00D

New member
מממ

יש לי הרגשה שאתה צריך לחזור רגע ולקרוא על ההבדל בין Journal ל Transaction Log
&nbsp
אבל בגדול, ג'ורנל הוא פשוט קומבינה שנולדה אחרי רגולציה בשביל לשמור כמויות אדירות של מידע.תוך שמירה על נפח של ה DB היומיומי שלנו בגודל סביר, בארכיטקטורה קבועה וברורה ובלי garbage collector שרצים עליו בלי הפסקה...
&nbsp
Transaction Log
מאפשר לנו לשמור את המידע מאורגן ע"פ בקשה. ורק לאחר מכן להכניס אותו לתוך ה DB בצורה שה DB מעוצב בה. ככה ניתן לשלוט בתהליך ולדעת איזה שינוי בטבלאות נעשה מתי לפני שהופכים אותו לקבוע.
כך במקרה של למשל corruption ניתן לחזור במדיוק עד בדיוק לרגע לפני שהוכנסה השגיאה.
&nbsp
כן, שני המנגנונים צורכים מקום. למזלנו מקום בעשר שנים האחורנות הוא כבר לא מצרך כל כך יקר.

lavifighter

New member
תודה אבל מה קשור journal לDB?

יש journal בחלק ממערכות הקבצים(למשל ext3/4) וגם כאשר אין שום DB בסביבה.
מה שאמרת לגבי הtranscation log אכן היה מעניין ומועיל, אבל לא הבנתי איך זה קשור לjournal שעובד בכלל ברמת מערכת הקבצים ואמורה להציל אותו מתקלות לא צפויות שקשורות לכתיבה חלקית.
בlogical journal(שיש בNTFS אני חושב, ובXFS בוודאות) נשמר רק הmetadata ככה שאם יש בעיות בזמן הכתיבה, הקובץ הבודד עלול להידפק אבל לא יהרס כל מבנה מערכת הקבצים עם הצבעות לא נכונות. לעומת זאת, לא הבנתי את התועלת שבphysical journa שאמור(אם הבנתי נכון) לכלול את המידע עצמו.

למעלה