Julia Dream

shay or eli

New member
Julia Dream

היי לכולם. באוסף Relics נמצא שיר בשם Julia Dream, שיר ממש עדין ויפה. הוא לא מופיע באף אלבום שלהם (ואני מכיר היטב את רובם הגדול), ותהיתי על קנקנו - מאיפה הוא בא? מאיזו תקופה? לפי allmusic.com הוא נכתב ע"י ווטרס ולא ע"י בארט, מה שאומר שהוא כניראה לא מהתקופה המוקדמת של Arnold Lane ו- See Emily Plays... מישהו יודע?

לפי מה שאני זוכר...

הוא איזה שיר אבוד שנכנס לרליקס כי לא השתייך לשום אלבום, דווקא אני זוכר שסיד הוא זה שזקף את השיר המדהים הזה, אבל אם אתה אומר רוג'ר, יכול להיות...

itaikuskus

New member
קצת אחרי תקופת סיד

פלויד המשיכו לנסות להוציא סינגלים. זה היה אחד מהם. שימו לב שהתבנית של הטייטל דומה לשיריו של בארט כמו arnold layne see emily play ומדברים בעצם על עולם פנטזיה בחלומותיה של ג'וליה. זה בעצם לנסות להתחקות אחרי הקו המילולי שעליו התבססה הלהקה בתקופת בארט ונסיון לשחזר את הכתיבה שלו. אני רואה בנסיון הזה כנסיון מוצלח ותוצאה נהדרת, גילמור שר יפהפה, הלחן מדהים וכל האוירה בשיר קסומה ונהדרת. הסינגל נכשל והשאר היסטוריה.

One Echoe

New member
כשאתם אומרים להוציא סינגלים?

למה אתם בדיוק מתכוונים? לזה שהם הוציאו ממש תקליט עם שיר אחד? כל כמה זמן הם הוציאו "סינגל"? זה היה כמו להוציא אלבום פעם?

One Echoe

New member
מתי המנהג הזה נגמר? באיזו שנה?

האם היום מוציאים עדיין סינגלים? כמה שאלות

סינגלים היו המוצר העיקרי בתעשיית

המוסיקה במשך עשרו שנים, מתחילת המאה העשרים, ועד סוף שנות השישים. בסוף שנות השישים, הדגש עבר לאלבומים, והם נהיו המוצר העיקרי. סינגלים המשיכו להיות מוצאים עד השנים האחרונות. כיום, כפי ש-Shakty כתב ממש לפני כמה ימים בשרשור שעדיין נמצא בסביבה, יש הדפסות סינגלים רק לשם השמעה ברדיו (כך חברות התקליטים מקדמים שירים ספציפיים), ועבור DJ-ים. אין שוק משמעותי לסינגלים, במדינות המערב. בישראל מעולם לא היה שוק לסינגלים. מעט מאוד יצאו, ומתי-מעט זכו להצלחה ("ירושלים של זהב", נניח). גם בישראל נהוג להוציא סינגלים לתחנות רדיו.

One Echoe

New member
למה שיוציאו סינגל לתחנות רדיו?

שפשוט יביאו להם את השיר..

רשימת הסינגלים המלאה נמצאת

בדיסקוגרפיה של הפורום. גש לשאלות נפוצות, בחר ב"דיסקוגרפיה" ושם ב-The Sigles Collection. קלי קלות. סינגלים היו תקליטוני ויניל קטנים, בד"כ עם שיר אחד בכל צד, שנוגנו במהירות 45 סיבובים לדקה. צד א' היה אמור להיות ה"להיט", וצד ב' היה אמור להיות שיר "סתמי". זה כמובן לא היה תמיד כך.

itaikuskus

New member
הסינגל של ארנולד ליין דוגמה מצוינת

לדעתי candy and a currant bun אפילו מאפיל עליו.

One Echoe

New member
ציף, לא מצאתי את הסינגל Collection.

את בטוחה שזה נמצא שם?

זה יצא כחלק מהקופסא Shine On

ראה כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=648&QID=6683 אגב, מי שיוכלו להשלים את הפרטים: מתי יצא כל סינגל (תאריך), מה היה צד א' וצד ב' - אוכל להוסיף את זה לפרטים שכבר יש...

itaikuskus

New member
תחפור טיפה אחורה

ציף כתבה על זה ממש ממש המון. עד בערך 67 שוק המוסיקה הורכב מסינגלים בלבד, (בד"כ תקליטי ויניל בקוטר 7 אינץ') כשהאלבומים הגדולים (12 אינץ') היוו מין אוסף של סינגלים וקאברים שהלהקות היו מנגנות (דוגמה טובה זה please please me של הביטלס שמכיל את הסינגלים שהלהקה הוציאה לצד המון המון קאברים לשירים שאהבו). בערך לקראת המחצית השניה של שנות ה60 המצב השתנה, יותר אמנים התחילו לנצל את האלבומים שלהם ליצור יצירות שלמות ולהעביר מסרים בצורה נרחבת, חלוצים נכבדים בקטע הזה היו הביטלס,הביץ' בויז,וגם הפינק פלויד עם הפייפר. בכל זאת, פינק פלויד ב66 הוציאו 2 סינגלים-arnold layne ו-see emily play כשלכל סינגל יש בי סייד-התקליט עצמו קטן ובכל צד נהוג היה לשים שיר אחד-צד א' זה הסינגל עצמו וצד שני זה הבי-סייד. הסינגלים היוו את השוק הגדול, זה מה שהשמיעו ברדיו, זה מה שקידמו באד סאליבן ושאר הטוק שואוז אז, זה מה שקנו בחנויות, עד, כאמור, אותה מהפכה. אחרי הפייפר הפלויד המשיכו להוציא סינגלים כמו apples and oranges, גנזו סינגלים כמו vegatlble man ולאחר עזיבת סיד-עוד כמה כמו julia dream ו-point me at the sk. מאז see emily play אף סינגל לא הצליח במצעדים ובסוף שנות ה60 החליטו הפלויד להפסיק לאלתר עם סינגלים ולהתמקד באלבומים, ושוב, השאר היסטוריה. ב79 הוציאו סינגל לרדיו, another brick in the wall pare II כמה שהתברר כעוד מהלך מבריק. הסינגל הפך להמנון נוער מרדני ובלה בלה בלה. נו אתה יודע.

גם MONEY

יצא כסינגל וזכה לעטיפה יפה מאת סטורם ת`רגרסון (אפשר לראות אותה באתר שלו). כנ"ל FREE FOUR, HAVE A CIGARג€. זה מה שאני זוכר מהפעם האחרונה שישבתי מול מחשב.

flowerboy69

New member
לגבי סינגלים

אמרת שיש לו עטיפה יפה-כמעט כל סנגל זכה לעטיפה שונה במדינה אחרת בה הוא יצא.לסינגל moeny יצאו כמה וכמה עטיפות וגרסאות (אם תרצה אני יראה לך חלק מהם) וכך גם לסינגלים האחרים.חלק מהסינגלים כוללים שירים שיצאו באלבומים וחלק לא וחלק כוללים שירים בגרסאות שונות ואו גרסאות מונו-למשל יש סינגל של money במונו מישהו ידע את זה?וכך גם us and them ועוד כמה... free four יצא בגרסת סינגל עם עטיפה בגרמניה ובהולנד ויש גרסה נדירה מאוד(לא זוכר אם יש לי את זה...) מיפן...כולל המילים ביפנית... זה לא נכון מה שנאמר פה שסינגלים הם לא דבר ככ משמעותי היום.הסינגלים בעלי שוק חזק בעולם שכן יש אנשים שקונים אותם כי יש שם את השיר שהם אוהבים וזה במקום לקנות את כל האלבום.כדאי לברר לפעמים לפני שזורקים משפט שאיננו נכון.אגב-הפלויד היו הלהקה הראשונה שהוציאה סינגל על דיסק!זה קרה בשנת 87 עם lerning to fly נדמה לי...

פרטי הסינגל מצויים, כמובן,

בדיסקוגרפיה של הפורום. אפשר לעיין בה, לפעמים, אתם יודעים.

חרטושה

New member
Julia

יצא ב- 12 באפריל 1968 ואם אתם נורא מתעקשים הוא הוקלט באבי רואד ב- 13 לפברואר 1968.
הסינגל שוחרר, אם אינני טועה, כ- B side ל- it would be so nice, אבל אני לא בטוחה (שהוא B side). הוא כן שוחרר בוודאות עם it would be .

למעלה