Just

vegetable man

New member
Just ../images/Emo168.gif

Can't get the stink off He's been hanging round for days Comes like a comet Suckered you but not your friends One day he'll get to you And teach you how to be a holy cow You do it to yourself, you do And that's what really hurts Is that you do it to yourself Just you and no-one else You do it to yourself You do it to yourself Don't get my sympathy Hanging out the 15th floor You've changed the locks three times He still comes reeling through the door One day I'll get you And teach you how to get to purest hell You do it to yourself, you do And that's what really hurts Is that you do it to yourself Just you, you and no-one else You do it to yourself You do it to yourself You do it to yourself, you do and that's what really hurts Is that you do it to yourself Just you, you and no-one else You do it to yourself You do it to yourself, yourself, yourself.​
לא יכול להיפטר מהסירחון הוא נמצא שם כבר כמה ימים בא כמו כוכב שביט דפק אותך אבל לא את החברים שלך יום אחד הוא יגיע אליך, ילמד אותך איך להיות פרה קדושה. אתה עושה זאת לעצמך, אתה עושה וזה מה שבאמת מכאיב, זה שאתה עושה זאת לעצמך, רק אתה אתה ולא אף אחד אחר, אתה עושה זאת לעצמך אתה עושה זאת לעצמך. אל תקבל את הסימפטיה שלי, מסתובב בקומה ה-15. שינית את המנעולים שלוש פעמים, הוא עדיין בא מתדפק על הדלת. יום אחד אני אגיע אליך, וילמד אותך להשיג את הגיהנום הטהור ביותר. אתה עושה זאת לעצמך, אתה עושה וזה מה שבאמת מכאיב, זה שאתה עושה זאת לעצמך, רק אתה אתה ולא אף אחד אחר, אתה עושה זאת לעצמך אתה עושה זאת לעצמך. ____________________________________________________________________ הפעם, העדפתי לתרגם לבד :) נו, מה יש לומר...הרבה: אחד השיאים של האלבום, הכי מורכב לדעתי באלבום הזה מוסיקלית (וגם המילים, לא תמיד ברורות). קרוב יותר לסוג המוסיקה והסגנון המכוסח שג'וני היה רוצה מאשר לזאת של ת'ום, ואיזה גיטרות נהדרות, איזה שילוב עם הקול של יורק. ת'ום מספר בהקשר של השיר שפעם היו לו חברים נרקסיסטים שהוא נאלץ להיפטר מהם. לדעתי השיר מדבר על אדם שנתקף בסוג של התקף דיכאון ומחשבות אובדניות בהפתעה (כמו כוכב שביט שנופל בהפתעה...). ת'ום כביכול מלגלג על זה שהמצב הזה תקף אותך ולא מישהו אחר, כי הוא יודע שאי אפשר להסתכל על הדברים כך, הם לא קורים באופן מקרי, ולא נטפלים לאדם מסוים, כמו נפילה של כוכב שביט. פרה קדושה היא לדעתי דימוי שמעיד על הקרבה עצמית בשל המצב הגרוע של אותו "אתה" שת'ום מדבר עליו - כלומר לדעתי, מדובר על התאבדות, שמוצגת כשטן הטהור ביותר. "אתה עושה זאת לעצמך" - לדעתי הוא מדבר על ההימנעות מטיפול בבעיה, הכניעה לחרדות. בבית השני ת'ום מסתכל על העניין בצורה סרקסטית והומוריסטית: אל תנסה לגרום לי לרחם עליך כשאתה מאיים בהתאבדות מהקומה ה-15, וגם אם תחליף את המנעולים המצב הזה יצליח לחדור אליך, וכאן בערך מסתכמת ההבנה שלי. כמובן שת'ום מדבר על עצמו דרך ה"אתה", הוא עושה זאת בלא מעט שירים. ועוד לא דיברנו על הקליפ: מה לעזאזל הוא לוחש להם, אחרי שהוא אומר אלוהים יעזור לכולנו והלהקה משקיפה ממעל, מוטרדת מהקומה ה-13 מהמתרחש? ג'יימי טראבס, המפיק אמר: "לומר לכם יהיה אפקט המוות, וככל הנראה יגרום לכם לרצות לשכב שם על הכביש גם". כמובן שרדיוהד, מסרבים לגלות מה קורה שם, ובצדק - כל היופי, הוא שלא יודעים.

snowtiger1

New member
השיר הכי טוב באלבום לדעתי..

.. ביחד עם STREET SPIRIT. פחות או יותר מסכים עם הניתוח שלך לשיר.

Mode Designer

New member
הבדידות והצורך בסימפטיה

לדעתי, מוטיב שחוזר על עצמו בשירים של רדיוהד הוא הפחד מבדידות. תום מבטא צורך אנושי לסימפטיה - החיזוק שאני מקבלים כתוצאה מהזדהות ותמיכה מאדם אחר, בייחוד במצבי מצוקה. הוא אומר ב - Just אל תחשוב שתוכל לקבל ממני סימפטיה, אני נמצא במקום יותר מדי גבוה עכשיו (תרתי משמע). הקריאה הזו לסימפטיה, ולהרגשה של "יחד" גם במצבי 'נפילה' מזכירה את הבקשה שלו בשיר אחר "Don't leave me high, don't leave me dry"...רק הפעם מדובר בבדידות בפסגה...אבל עדיין בדידות...

kittycatbone

New member
אני כל כך אוהבת את הקטע הזה..

מאוד מבדר אותי איך שהם מסתכלים ככה למטה ות'ום עושה מן פרצוף כזה של "הממ.." ובקשר לשיר- בהחלט מהשירים ההכי אהובים עליי. פשוט שיר מעולה- מבחינה מוזיקלית.. ומבחינת מילים. אני מאוד מסכימה איתך בקשר למה שאמרת בקשר לשיר, יש שם אפילו דברים שאף פעם לא חשבתי עליהם
ואפילו הקליפ ממש מעולה
אז בקיצור שיר מעולה

tuvalg

New member
בלי ספק

Just הוא השיר היותר רוק כבד הכי טוב של רדיוהד, יחד עם Anyone Can Play Gitar

avki

New member
מהמעט שאני מכיר אותו

ועוד יותר מעט שאני מכיר את האלבום... אחד השירים הכ חזקים, בועטים, וצועקים (גם המילים) של רדיוהד, כשג'וני מככב ביג טיים עם הגיטרות, שבעצם מתהווה הצליל החזק שלהם רק באלבום הזה. השיר הכי בועט ורועש באלבום, וללא ספק אחד הטובים.

whatever4

New member
קודם כל-

זה בעצם השיר שגרם לי ממש לאהוב את רדיוהד. אני זוכרת שתמיד הכרתי ואהבתי את קארמה פוליס וקריפ אבל יום אחד ראיתי את הקליפ הזה וחשבתי לעצמי-וואלה, קליפ מגניב. מאז בעצם התחלתי להתעמק ברדיוהד. קורה לכם שאתם מכירים שיר כלשהו הרבה מאוד זמן אבל רק ברגע מסוים אתם קולטים פתאום מה הקסם שלו או על מה הוא מדבר? זה בעצם מה שקרה לי עם Just. רק אחרי הרבה מאוד זמן קלטתי על מה השיר מדבר. הסכמתי פחות או יותר עם הניתוח שלך. אני חושבת שכל השיר הזה הוא סרקסטי וציני (חוץ מהפזמון). לפי דעתי השיר מדבר על התנהלות חייו של אדם וגורל. הוא מתייחס בציניות לגורל. הוא בעצם מנסה להגיד שרק אתה יכול לשנות את מצבך ורק אתה יכול להשפיע על חייך ולא גורל, ולא אלוהים ולא דברים חיצוניים (שזה בעצם ה-HE בשיר). המצב לא ישתנה מעצמו למרות שאנחנו נורא מקווים שכן. כמה שכואב להודות בזה רק אנחנו יכולים לשנות את המזל שלנו ואת החיים שלנו (אבל הרבה יותר קל להגיד מאשר לעשות...). ואנקדוטה אישית- אח שלי ממש שונא את רדיוהד אבל זה השיר היחידי שלהם שהוא מחבב.

K i R i

New member
צודק

גם לפי דעתי הוא מדבר על גורל ועל האפשרות של כל פרט לשנות אותו ללא גורם עליון. כלומר זה לא רק מדבר על התאבדות אלא על כל נושא בעצם שכל אחד רוצה לשנות אצלו.

vegetable man

New member
תודה רבה ../images/Emo45.gif ובהזדמנות זו

הייתי רוצה שיותר אנשים יקחו חלק בניתוח: המטרה לא לכתוב כל מה שיש לי לומר ושאנשים יקראו, אלא שנחליף רעיונות או דעות על השיר או כוונתו או מה שזה לא יהיה - זו היתה מטרתי מרגע שהעלנו את פרוייקט ניתוח השירים הזה. אהבתי למשל את מה שכתבה למשל Mode designer ו- whatever4. כמובן, אם אין לכם מה לומר, חוץ מהעובדה שאתם אוהבים את השיר, זה סבבה והכל גם, אבל כולנו נצא נשכרים אם ננסה לפתח את זה מעבר, לא? :)

יצחק 77

New member
just

דבר ראשון באמת שיר ענק עם גיטרה מטורפת שיר שמסמל את הרדיוהד הישנה יותר (והטובה יותר אם תרצו) אני מנתח את השיר בהסתכלות פסיכולוגית. יש קטע כזה לבני אדם שכשיש לו תדמית אישית שלילית הוא מנסה לדפוק את עצמו, כאילו הוא מכניס את עצמו למלכודות שהוא יודע שיש מצב שהוא יפול בהם. ואז כשהוא נופל הוא אומר לעצמו וואלה אני כזה דפוק וכושל. לדעתי השיר מדבר בדיוק על זה, הסירחון הוא כאילו המלכודת שהאדם מכין לעצמו, והרבה פעמים הוא נופל בה. ואז תום אומר את משפט המוטו של השיר אתה עושה זאת לעצמך וזה מה שבאמת מכאיב, בנאדם שדופק את עצמו ולא החברים שלו דפקו אותו ולא אף אחד אחר הוא נמצא בשיא הבאסה שהוא כבר חושב מחשבות של התאבדות (למרות שיש פה סוג של הקצנה מסוימת ונראה לי שהאיום בהתאבדות הוא סתם דימוי ליאוש) הקטע: הוא עדיין בא מתדפק על הדלת. יום אחד אני אגיע אליך, וילמד אותך להשיג את הגיהנום הטהור ביותר. הוא גם סוג של הקצנה לדעתי כאילו יש לו עוד הרבה מה לסבול עד שהוא יגיע לשיא החרא. טוב כתבתי את דעתי אני יודע שהיא שונה משאר הפרשניות שניתנו לשיר ובכל מקרה זאת דעתי.

avki

New member
../images/Emo45.gif קוראים לזה הרס עצמי תת מודע.

וזה הצד השני של המטבע של 'רחמים עצמיים'. וזה בעצם לא כזה רחוק ממה שאחרים כתבו, וזה בטח לא סותר את מה שהם אמרו, זה רק מוסיף על מה שהם אמרו. ניתוח הגיוני ביותר, כל הכבוד.

Mode Designer

New member
פרשנות מעניינת

פרשנות יפה, וכמו שאמר avki היא לא סותרת, רק מוסיפה. פרוייד אמר שבכולנו יש "יצר חיים" ו"יצר מוות" במינונים שונים. תום מעביר בצורה מאוד כנה ואנושית את הקונפליקט של האדם, שלא סתם נמצא במעגלי הרס עצמי, אלא מודע לכך מאוד, אבל זה עדיין לא עוזר לו לצאת מהמעגל... יש שם מעין השלמה עם המנגנון הזה שהורג אותו מבפנים, לא רצון להילחם בו. מזכיר קצת את ההשלמה של חמי רודני כשהוא שר "המלנכוליה אישתי", כלומר, אין לי יומרות "לצאת מהדיכאון", הוא חלק ממני וזהו זה.

whatever4

New member
מסכימה.

אני גם חושבת שאין יומרות לצאת מהדיכאון גם בגלל שיש סוג של נחמה מסוימת בהישארות במצב הזה.

למעלה