vegetable man
New member
Just ../images/Emo168.gif
נו, מה יש לומר...הרבה: אחד השיאים של האלבום, הכי מורכב לדעתי באלבום הזה מוסיקלית (וגם המילים, לא תמיד ברורות). קרוב יותר לסוג המוסיקה והסגנון המכוסח שג'וני היה רוצה מאשר לזאת של ת'ום, ואיזה גיטרות נהדרות, איזה שילוב עם הקול של יורק. ת'ום מספר בהקשר של השיר שפעם היו לו חברים נרקסיסטים שהוא נאלץ להיפטר מהם. לדעתי השיר מדבר על אדם שנתקף בסוג של התקף דיכאון ומחשבות אובדניות בהפתעה (כמו כוכב שביט שנופל בהפתעה...). ת'ום כביכול מלגלג על זה שהמצב הזה תקף אותך ולא מישהו אחר, כי הוא יודע שאי אפשר להסתכל על הדברים כך, הם לא קורים באופן מקרי, ולא נטפלים לאדם מסוים, כמו נפילה של כוכב שביט. פרה קדושה היא לדעתי דימוי שמעיד על הקרבה עצמית בשל המצב הגרוע של אותו "אתה" שת'ום מדבר עליו - כלומר לדעתי, מדובר על התאבדות, שמוצגת כשטן הטהור ביותר. "אתה עושה זאת לעצמך" - לדעתי הוא מדבר על ההימנעות מטיפול בבעיה, הכניעה לחרדות. בבית השני ת'ום מסתכל על העניין בצורה סרקסטית והומוריסטית: אל תנסה לגרום לי לרחם עליך כשאתה מאיים בהתאבדות מהקומה ה-15, וגם אם תחליף את המנעולים המצב הזה יצליח לחדור אליך, וכאן בערך מסתכמת ההבנה שלי. כמובן שת'ום מדבר על עצמו דרך ה"אתה", הוא עושה זאת בלא מעט שירים. ועוד לא דיברנו על הקליפ: מה לעזאזל הוא לוחש להם, אחרי שהוא אומר אלוהים יעזור לכולנו והלהקה משקיפה ממעל, מוטרדת מהקומה ה-13 מהמתרחש? ג'יימי טראבס, המפיק אמר: "לומר לכם יהיה אפקט המוות, וככל הנראה יגרום לכם לרצות לשכב שם על הכביש גם". כמובן שרדיוהד, מסרבים לגלות מה קורה שם, ובצדק - כל היופי, הוא שלא יודעים.
Can't get the stink off He's been hanging round for days Comes like a comet Suckered you but not your friends One day he'll get to you And teach you how to be a holy cow You do it to yourself, you do And that's what really hurts Is that you do it to yourself Just you and no-one else You do it to yourself You do it to yourself Don't get my sympathy Hanging out the 15th floor You've changed the locks three times He still comes reeling through the door One day I'll get you And teach you how to get to purest hell You do it to yourself, you do And that's what really hurts Is that you do it to yourself Just you, you and no-one else You do it to yourself You do it to yourself You do it to yourself, you do and that's what really hurts Is that you do it to yourself Just you, you and no-one else You do it to yourself You do it to yourself, yourself, yourself.
לא יכול להיפטר מהסירחון הוא נמצא שם כבר כמה ימים בא כמו כוכב שביט דפק אותך אבל לא את החברים שלך יום אחד הוא יגיע אליך, ילמד אותך איך להיות פרה קדושה. אתה עושה זאת לעצמך, אתה עושה וזה מה שבאמת מכאיב, זה שאתה עושה זאת לעצמך, רק אתה אתה ולא אף אחד אחר, אתה עושה זאת לעצמך אתה עושה זאת לעצמך. אל תקבל את הסימפטיה שלי, מסתובב בקומה ה-15. שינית את המנעולים שלוש פעמים, הוא עדיין בא מתדפק על הדלת. יום אחד אני אגיע אליך, וילמד אותך להשיג את הגיהנום הטהור ביותר. אתה עושה זאת לעצמך, אתה עושה וזה מה שבאמת מכאיב, זה שאתה עושה זאת לעצמך, רק אתה אתה ולא אף אחד אחר, אתה עושה זאת לעצמך אתה עושה זאת לעצמך. ____________________________________________________________________ הפעם, העדפתי לתרגם לבד