Kמקרה שמישהי עדיין לא שמה את זה

elitp

New member
השיטה הכי טובה להתמודד עם הלחץ להביא ילדים

פשוט מאד. ברגע שמישהו שואל אותכם בנושא, להגיד בצורה הכי פשוטה "אני לא יכולה להביא ילדים". עשיתי את התרגיל הזה כמה פעמים, והתגובה של האנשים היא מדהימה. רק בשביל התגובה הזאת שווה לספר. בד"כ הם ישימו את היד על הפה וישתקקו בפחד. לפעמים גם מוסיפים: "סליחה.....מצטער....לא ידעתי...". אף אחד לא שאל אותי את השאלה הפשוטה "למה את לא יכולה להביא ילדים" ואף אחד אפילו לא שאל אותי אם בכלל ניסיתי. אפילו ההורים שלי פחדו לדבר איתי על זה, ואף פעם לא התסכלו לי בעיניים ואמרו לי "את עקרה". אני גיליתי בכוחות עצמי בגיל מאוחר מידי אחרי שהנזק הנפשי נגרם. אז נכון,במקרה שלי זה זאת עקרות של אמת, אבל גם בחורה פוריה יכולה לשקר. אף אחד לא יעז לחטט לך ברחם ובשחלות אחרי זה.

habubnik

New member
אוהו, מעיזים גם מעיזים

אישי פעם אמר לי שאולי כדאי שפשוט נגיד שאנחנו לא יכולים וזהו. סירבתי משתי סיבות: הראשונה היא שאני לא מוכנה להתחבא מאחורי זה כאילו אני איזה עבריינית נמלטת. השניה היא שזה די בטוח שאם אני אומר שאני לא יכולה תוך 5 דקות אני אוצף באלפי עלונים על בעיות פוריות, אתרים בנושא הפריות מבחנה, IVF ושאר ירקות, קמעות והמלצות על קברי צדיקים ומקובלים כאלה ואחרים שיתנו לי ברכה. תגידי לשכנה ממול שאת לא יכולה, ותראי איך תוך 10 דקות את שומעת אלף סיפורים על דינה ועל רינה שעברו טיפולים ושהרופאים אמרו שהם לא יכולות והנה היום יש להם ילד-שניים-עשרה... אשריך שאצלך זה השתיק את הסביבה, לצערי זה לא ממש יעמוד במבחן המציאות הישראלית החטטנית. מעבר לכך, שמי שלא יכול זה לא אומר שהוא לא רוצה...ואז מה? אני גם אצטרך להעמיד פנים שאני רוצה ילדים בנוסף להכל? השיטה הכי טובה להתמודד היא פנימית...להגיע להשלמה עם עצמך.

odelyam

New member
אני כבר חשבתי על לענות לאנשים:

"כן, אנחנו נשואים כבר שש שנים, וכל הזמן מנסים, אבל לא מצליחים..." בינתיים לא היה לי אומץ להגיד את זה לאף אחד, אבל נראה לי שאם אני אגיד את, השואל יבלע את הלשון, לא?

herouth

New member
זה מאוד מעודן. בדיוק כמו להגיד "אני לא יכולה"

השואל יעשה פרצוף מודאג ויתחיל לשאול אם הלכתם לטיפולים ואם אתם מכירים את דוקטור פופטיץ, שעשה נפלאות לאחייניתו. אם את רוצה משהו שבאמת יגרום למישהו לבלוע את הלשון, נסי וריאציה על משהו שראיתי פעם בתגובה ב-ynet: "מצטערת, אנחנו אוהבים רק אנאלי".

odelyam

New member
גדול!!! אבל אני לא מסוגלת להגיד את זה.

לגבי מה שכתבתי מקודם, התכוונתי כמובן להרחיב את הנושא: עשינו כבר את כל מה שאפשר, זריקות, טיפולים, השתטחות על קברים וכו'. שום דבר לא עוזר. ממש לעשות את עצמי מסכנה. לא נראה לך שזה יביך את השואל?

efroch99

New member
לא נראה לי...

המסכנות המופגנת שלך רק תעורר עוד אמפטיה ועוד רחמים. תצטרכי עוד יותר להעמיד פנים. פיכסה....

odelyam

New member
טוב, זה לא קריטי, בינתיים אני מתמודדת יפה

עם המנדנדים ואומרת את האמת. אם אני אנסה משהו אחר, אני אדווח איך היה.

odelyam

New member
תתעלמו מההודעה השניה שלי, היא כפולה...

נראה לי שהגיע הזמן לבדוק את המחשב. פעם שניה שהוא נתקע לי אחרי ה"שלח", אני בודקת אם התגובה עלתה, רואה שלא, כותבת אותה שוב, ואז מוצאת שהיא כתובה פעמיים...

odelyam

New member
בינתיים אני מתמודדת יפה עם המנדנדים

ואומרת להם את האמת. אם אני אנסה שיטה אחרת, אני אדווח איך היה.

למעלה