K-PAX למי שקרא/ראה

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
K-PAX למי שקרא/ראה

מי שקרא מבורך מי שראה אני משתתף בצערו
לעניננו: הרי ניסינו לחשוב על צורת הגיון שבה אם אתה מאמין במשהו אז הוא קיים בשבילך זה לא משנה אם אחרים חושבים כמוך או לא , אלא זה פשוט נכון לגביך בשביל העולם שלך , שאתה חי בו אבל הסרט הזה בעצם אנחנו רואים מישהו שTRULY מאמין שהוא תוצר הכוכב קיי פאקס ואפילו יודע כל כך הרבה אינפורמציה עליו (שהדהימה את האסטרונומים שחשבו שרק אולי הם יודעים על קיום אותם כוכבים רחוקים) ובסופו של דבר מבינים שהבחור אכן סתם "חולה נפש" (הגדרה כל כך מציקה ,לא ?) ושאין הוא מה שהוא מאמין להיות

orit y

New member
קי פאקס

שלום אני קוראת סמויה ואוהדת של הפורום שלכם ונהנית מאד אני רוצה להגיב הפעם ולומר שדוקא ראיתי את הסרט ולא מצאתי אותו חד משמעי. ניתן להבין את זה גם אחרת אולי הוא כן חזר לכוכב שלו רק בצורה אחרת והשאיר את הגוף האנושי שהשתמש בו -הגוף של חברו על הארץ במצב קטטוני ניתן להבין זאת גם על פי תגובת "המשוגעים" שאומרים בסוף משהו כמו "מי זה האיש הזה בטח לא פרוסט" ועוד רמזים לאורך הסרט שלא רוצה לפרט כדי לא לקלקל למי שלא ראה אם אתה זוכר את סופו של "הנסיך הקטן" אז זה די דומה למה שאני הבנתי. הסרט בהחלט מעורר מחשבות ולא חד משמעי. אהבתי.

חזיר בר

New member
אורית היקרה

תרגישי חופשי לקפוץ למי הפורום החמימים,כל אחד שכותב פה היה לפני זה לתקופת זמן קורא סמוי של הפורום. (פרט ל"ראשונים",כמובן) ובמחשבה שניה,זה בדיוק מה שעשית בהודעה זאת, אבל אשמח אם תשארי ותשתפי אותנו בקונספירציות שהבנת לפתע שקורות מתחת לאפך,תהיות על החיים או סתם על שיא חדש ששברת בשולה המוקשים.

ב י נ ה

New member
ראיתי אור - סיפור אמיתי ../images/Emo42.gif../images/Emo77.gif

אני גולשת חדשה, ונכנסת לפורום זה בפעם הראשונה. ברצוני לספר בקצרה על מקרה אמיתי שקרה לי: בשנת 1988, בחצר של בית הממוקם בקרבת חוף ים כלשהו בארץ, ביום קיץ יפה, ביליתי לי בחוץ, לבד, נהנית מהנוף הנפלא. כשפניתי להכנס לבית, תפסה עיני אור מרצד בגינה. כאמור,אני כבר פניתי להכנס לבית, ופני היו כבר מופנות אליו, ואז שמעתי מעין קול אזהרה שכזה בראשי, שאמר לי: תשכחי מזה, אין שם כלום, הכנסי לבית ועשי את אשר רצית לעשות. לרגע קפאתי במקום, מבולבלת. אך באומץ (סליחה על ההתרברבות), החלטתי שאני מאמינה לעיני ולא לאוזני, ושוב היפניתי את פני לגינה. ואכן, לנגד עיני במרחק של כ-10 או 15 מטר ממני ראיתי אור מרצד על הארץ למרגלות שיח פרחים. לרגע נתקפתי בפאניקה, ורצתי למגרש החנייה של החוף, בתקווה למצוא שם את הנער שעובד שם בכדי שיצטרף אלי לפני שאתקרב אל האור. אך אותו נער לא היה שם ואני רצתי בחזרה לגינה, כי האור היה בתנועה,ולא רציתי שיברח. ליתר בטחון עמדתי במרחק של 10-8 מטר ממנו והתבוננתי בו במעין סקרנות מהולה בפחד. לאחר כדקה או שתיים חשתי פתאום במעין גל של ויברציה שבא ממנו וכמו חדר לי אל הבטן, והויברציה/טלפטיה הזו אמרה לי משהו בנוסח: "קחי אותי בתור החבר הכי טוב שלך, הרי בעצם קיומי אינני מסוגל להזיק." מייד נשרה ממני תחושת הפחד כלא היתה, ונותרה בי רק הסקרנות. אז התקרבתי אליו, לא מודעת ממש לכך שהוא הרגע תקשר איתי, התבוננתי בו בעיני פרה, והתחלתי לחפש במרפסות השכנים, לבדוק שלא עובדים עלי, המרפסות היו מוגפות. אז התבוננתי בשמיים בחיפוש אחר עב"מ, אך השמיים היו נקיים אפילו מעננים. ואז חזרתי להתבונן באור, שלחתי את ידי מעליו, והיא יצרה עליו צל של 90%. (השמש היתה במרכז השמיים באותו הזמן). מכאן יצאתי בהנחה שהאור בא מהשמש, וכי אולי זוהי תופעת טבע נדירה שלא מוכרת לי. המשכתי להתבונן בו, כשלפתע יכולתי לראות/לחוש באהבה אולטימטיבית, אושר עליון, וחכמה וידע העולים על אלה המוכרים לאנושות. האור הסביר לי בטלפטיה כי הוא חי כאן על פני כדור הארץ, ולא מבקר מבחוץ. כמו"כ, הוא הזהיר אותנו בני האדם מהרס עצמי שלנו ושל סביבתנו, ומהסכנות הנובעות בשימוש באנרגיה אטומית, ולרגע עלתה בעיני רוחי תמונה של אקדח עולה באש. הוא גם אמר כי אנו בני האדם יכולים ליהפך לכשכמותו (?). אני הייתי מוקסמת והמומה מכדי לשאול משהו, רק לאחר כ-10 דקות של "מגע" כשהוא פנה ללכת ולעבור את הגדר, ביקשתי ממנו (בטלפטיה גם כן, כמו להגיד משהו בלב) לא ללכת כי הוא הרי הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים, הוא השתהה רגע על הגדר, ענה לי כי הוא תמיד יהיה איתי, ואנו שוב נפגש. אני כמובן(?) קיבלתי, ונתתי לו ללכת. (לא שיכולתי לעצור בעדו, יכולתי אולי רק ללכת אחריו). כשהוא הלך, הרגשתי שמחה מהולה בעצב: שמחה על שפגשתי בו, אך גם צער בלתי יתואר על כך שאנשים אחרים בעולם אולי לא יזכו לראות אותו, כי הוא כ"כ חמקמק, שאפילו לי כאדם אמיץ מאוד, שהתנסתה בהרבה בחיים, היה ויכוח עם עצמי בהתחלה אם בכלל ראיתי משהו.(הזכרתי את הקול שניסה לבטל את מראה עיני) בעיקר כאב (ועדיין) לי על הילדים, זה לא הוגן למנוע מהם את זה. אולי אם מערכת החינוך, מגיל צעיר, הייתה דואגת לעודד פתיחות, יצירתיות, תעוזה. אינני מתיימרת להיות חכמה, אולי רק ברת מזל. טיילתי בעולם בחיפוש אחר רמזים שיקרבו אותי אל האור, אך לשוא. אף אחד לא ראה, ומעטים מאמינים לי, או אפילו מנסים. אני יודעת שאינני יכולה להעביר לכם את החוויה, רק לספר אודותיה, וחבל כמובן, אבל אולי זה יעודד מי מכם לדעת שיש פה על פני כדור הארץ ישות נאורה שרוצה לעזור לנו לעזור לעצמנו. אחרי 10 שנים במקום אחר, ראיתי שוב משהו, אולי ד"ש ממנו? אבל זה סיפור אחר.

srullli

New member
יפהפה ../images/Emo23.gif../images/Emo12.gif../images/Emo99.gif../images/Emo42.gif../images/Emo20.gif

סיפור ממש יפה, אפוף מסתורין....... אני ממש אהבתי . סיפורים כאלו תמיד ממלאים תקווה כל פעם מחדש...... :) אני זוכרת שפעם, דיי מזמן, קראתי הרבה עדויות (שכמובן לא תמיד אפשר להיות בטוחים אם הם קרו באמת או שסתם הכל היה נתון ליד הדימיון....) של אנשים שכיום נוגעים בכל מיני נושאים מיסטיים-רוחניים, שסיפרו כיצד ניגלה אליהם ה"כוח" שטמון בהם : היה סיפור חוזר ונישנה על יום אחד בו ראו לפתע מולם מן דבר-אור שכזה , שעמד לו בשמיים , ואז לפתע התקרב אליהם במהירות ופגע בעוצמה באיזור המצח שלהם, והשכיב אותם על הקרקע (כתוצאה מהפגיעה), ואז החלו לקרות להם בהמשך כל מיני תופעות ודברים מוזרים שהמדע לא היה יכול להסביר בצורה מניחה את הדעת ...... (מאחר ויש כאן רבים חובבי סרטים , ולא שזה כזה סרט משובח , אבל הוא בהחלט חביב, מישהו ראה במקרה פעם "פנומן" ?, זה סרט שמשחק בו ג´ון טרבולטה ,שגם פוגע בו אור , והוא מתחיל לפתח יכולת לימוד מדהימה (שפות וכו´), טלקינזיס , יכולת ריפוי ועוד... רק שאצלו (ושוב זה רק סרט) בסוף הסרט התברר שזה היה תעתוע מצד המוח ......) בכל מקרה , דווקא הייתי מאוד שמחה לקרוא את המשך הסיפור - מה שקרה אחרי 10 שנים מאז .
(<איזה סמיילי מתוק ....!!....) להת´

RedStorm

New member
רק הקריאה עשתה לי טוב

עכשיו יש לי תקווה גם אם זה שקר או אמת

ב י נ ה

New member
טוב אור ה - ../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

אני מעריצה אנשים שלמרות שלא זכו לראות את האור, עדיין חדורים באמונה ובתקווה, ויודעים לשמור על ראש פתוח. ואני תוהה - מאיפה זה בא? אני חוששת כי אינני מספיק מוכשרת או בעלת דמיון מפותח דיו בכדי להמציא אותו. לו יכולתי להוכיח את קיומו, הרי שכל העולם היה משתנה.

IC4

New member
בינה קראתי סוף סוף.אני אוהב אותך :)

קראתי סוף סוף את הסיפור המדהים הזה שהזכיר לי פרק ב CRUSADE (או איך שקראו לסדרה של יוצרי בבילון 5) אנשים כמו רדסטורם ואני זה ענין של I WANT TO BELIEVE אנשים אחרים מפחדים להאמין למשהו כל כך לא יאומן. אבל אם כבר "אני ורדסטורם" אנחנו הרי חווינו משהו אחר שהיה מוזר ומדהים בדרכו שלו עכשיו אקרא את ההמשך

ב י נ ה

New member
ראיתי אור../images/Emo42.gif../images/Emo20.gif../images/Emo140.gif../images/Emo77.gif../images/Emo23.gif -המשך

תודה srully על התגובה. אגב תגובתך, האור אמנם היה עגול כמו הסמיילי שאהבת. מיסתורי? בהחלט. מיסטי/רוחני, אני לא בטוחה בדיוק בהגדרת מושג שיכול לתאר את החוויה. זה לא רוחני בלבד, כי ראיתי אותו בעיני הפיזיות מרצד מסביבי ומעלי בהיר וברור יותר מהחיים. ותקשרנו ללא ספק מבחינתי. חי אור או אור חי, קיים! ועכשיו, כשאני כותבת את זה אני שמה לב שאם מחברים את המילים אור ו-חי מקבלים את המילה - אורחי, משמע אולי, שאנו בני האדם הם האורחים שלו?... וכעת אמשיך את הסיפור לפי בקשתך: (רק אני מקווה שכתיבתי המפורטת אינה ארוכה מדי ומלאה). ובכן, באביב/קיץ 98 כאמור, 10 שנים אחרי שראיתי את האור, התגוררתי בסביבה עויינת (שכנים מסוכסכים ועויינים). וחשתי שברצוני לעזור לנקות את האווירה, אז כך, בלילה, באיזור טבע הררי המיושב בדלילות, יצאתי מביתי בהחלטה להקיף את היישוב במטרה להגן עליו מפני אנרגיות שליליות. (בסגנון חוני המעגל). אמנם ליוו אותי הכלב שלי וחבריו, אך אני הייתי מרוכזת בנסיון לנקות/להבריח/להכריע את הוויברציות השליליות כאילו היו מפלצות. הטיול הזה היה קצת מפחיד, אך התייחסתי אליו כאל אתגר. כשסיימתי את ההקפה, במקום לחזור לביתי, חשתי בקריאה/הזמנה לעלות אל פסגת ההר הסמוך הצופה אל נוף נפלא. ןמאחר ובדיוק עלה השחר, החלטתי למרות עייפותי לגשת ולצפות בזריחה. כשהגעתי, הייתה מעין הרגשה של אירוע משמח באוויר, כאילו השמש והירח עורכים חגיגת אירוסין. התיישבתי בין הסלעים (כשהכלבים שוכבים מסביבי למרגלותי, שמחים על הטיול הלא צפוי,וגם אני שמחתי לחברתם), אל מול האור העולה והמתנתי. השמיים היו בהירים ומוארים ברכות, ורק מספר עננים קטנים היו מפוזרים ליד קו האופק. לפתע נדהמתי לראות את המילה - סגול - כתובה בעברית, בכתב יד ובצבע סגלגל ע"ג אחד העננים, אימצתי את עיני לבדוק אם אני לא חולמת או מדמיינת, ולשנייה המילה התפוגגה, ומייד חזרה והופיעה ברורה מעבר לכל ספק. המילה הופיעה בשמיים למשך כשתי דקות, אולי קצת יותר. כשהיא התפוגגה בשנית, חשתי כי משימתי הושלמה, וחזרתי הביתה לישון בתקווה שיש עוד מישהו באותו הרגע שמסתכל אל האופק ורואה, אך לא שמעתי על כך דבר. (רק היה לי קצת מוזר לראות למחרת כ - 25 אחוז מהתושבים ביישוב, לובשים חולצות טריקו סגלגלות. אך זהו יישוב קטן, מי יודע?). אני רוצה להוסיף פה כמה פרטים נוספים כהשלמה לסיפור הראשון:"ראיתי אור - סיפור אמיתי", שעשויים להיות רלוונטים: דבר אחד הוא, שבזמן המפגש, אני לבשתי בגד ים שלם בצבע שחור אשר על גביו, היו פזורות שפתיים אדומות. הדבר השני הוא, שלפני שראיתי את האור, אני זוכרת שעמדתי נפעמת אל מול הנוף המהמם וחשבתי לעצמי: "אני בטח האדם המאושר ביותר בעולם כרגע", וכשהמחשבה הזו עלתה בראשי, לא לקחתי אותה בקלות ראש, אלא הפכתי והפכתי בה בנסיון להחליט האם ייתכן כי מכל מיליארדי בני האדם החיים בעולם, אני המאושרת ביותר נכון לאותו הרגע, והגעתי למסקנה שכן. האור בא לבקרני מספר דקות אח"כ, כאילו מתריס ואומר: "אני יותר מאושר!" כמו"כ, בפירוט הדברים שהוא אמר לי, הוא הבהיר לי כי קיימות סכנות אקולוגיות גם מעבר לסכנות הטמונות בשימוש באנרגיה אטומית. סכנות הדורשות מאיתנו התייחסות וטיפול, לפני שיהיה מאוחר מדי! ושלא כמו הסרט שהזכרת, אני לא ניחנתי באף כוח מיסתורי. אך ההתייחסות שלי אל העולם השתנתה, זה כמו לקבל זווית ראייה אחרת. למשל יש דברים שנחשבו לחשובים עבורי בעבר, ואיבדו מחשיבותם עקב כך. וכמובן, הזכרון של החוויה נוטע בי תקווה, ונותן לי השראה מוגברת ליצור. להת´ לכולם...

srullli

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo79.gif

איזה יופי......
את יודעת .... בכל זאת ההיגיון אומר לי ללכת על הגישה הספקנית , מצד שני .... למה בעצם לא להאמין.....?!....
אני דווקא מקבלת כאלה סיפורים ולא ישר שוללת מראש , מה גם שאני לא לחלוטין סגורה אך ורק על אמיתות של דברים מדעיים/מוחשיים/הגיוניים , אני בהחלט מקבלת אפשרויות אחרות ..... , אני בטוחה שיש המון מה ללמוד והמון דברים נסתרים שאין לנו בכלל מושג לגבי קיומם . בכל אופן עצם הרעיון המרכזי לגבי ההגנה על כדוה"א הוא כבר טוב לכשלעצמו , כך שממילא הסיפור הזה יכול להעיר כמה מוחות .... ובכלל יש לך סגנון כתיבה ידידותי שכזה .... :) (וזה מפי אחת שבדר"כ לא מתקרבת הרבה לכל נושא הקריאה...) דווקא התיאורים הרבים וחילוק ההרגשות/רגשות עזרו לי בהרבה לדמיין לעצמי בראש את הסיטואציה. ואם לא יהיה איכפת לך הייתי רוצה לשאול רק כמה שאלות התעניינות קטנות:
דבר ראשון, את אומרת שיכולת לחוש ב"חכמה וידע העולים על אלה המוכרים לאנושות" - רק אם תוכלי אולי יותר להסביר (אם זה כמובן אפשרי) מה זה בדיוק אומר.....?....
מצטערת אבל לא נראה לי שכ"כ הבנתי את הקשר, שאמרת שהוא רלוונטי , לגבי זה שלבשת בגד ים שלם שחור עם ציורי שפתיים לסיפור הראשון .......
ודבר אחרון - מה גרם לך לפרסם דווקא כאן סיפור כזה ? כלומר.... יש עוד הרבה פורומים פה שעוסקים בכל מיני דברים מוזרים שלא תמיד ניתנים כ"כ להסבר ו/או להבנה ..... (אגב ראית פעם את הסרט "מאטריקס"?) לסיום היה ממש כיף לקרוא
, ו.....זהו.... יום מצויין ! !
(ופעם הבאה כדאי לעשות שרשור חדש.....
)

IC4

New member
ב י נ ה שלא תביני את שרולה לא נכון

אנחנו מברכים ושמחים שפרסמת את זה כאן וגם אני אהבתי לקרוא מאד את מה שרשמת ואני בספק אם היה יוצא לי לקרוא את זה במקום אחר וגם אני לא הבנתי אם יש חשיבות למה שלבשת או שרשמת את זה כי פתאום נזכרת ורצית שלא לשכוח/להשכיח את זה

TomerZimmermann

New member
מצטער

בינה, זה לא אישי נגדך אבל אף אחד אחר לא אומר שום דבר אז אני מרגיש צורך להגיד מה עבר לי בראש שקראתי את ההודעה שלך. כדי לקצר אני אציין את המילים העיקריות yeah right, bullshit כמובן שהיו עוד תיאורים אבל לא משנה ברגע זה. את בטוחה שלא ליקקת איזשהו בול לפני שכל המקרה הזה קרה? או אולי איזה כדור קטן? משהו? מצטער... אני לא מתכוון להעליב אבל מה זה הבולשיט הזה? אור חי? סגול על הענן? WHAT THE FUCK? בכולפן... סתם הרגשתי צורך לכתוב את זה... אתם מוזמנים להתעלם מהודעה זאת

RedStorm

New member
רציתי להתעלם

אבל ההודעה שלך עיצבנה אותי אבל אתה יודע זכותך...להגיד את דבריך

TomerZimmermann

New member
למה?

מה עיצבן אותך? העובדה שאני לא מאמין או הדרך בה אמרתי את זה? ושאלה אחרת: אם בן אדם יגיד לך שאלוהים התגלה אליו אתמול. נניח, הלכתי לי בהרים ולפתע שמעתי קול "של נעלייך מעל רגלייך כי המקום עליו אתה עמוד, קדוש הוא". כמובן שהורדתי את נעליי בפחד ולפתע ראיתי סנה בוער שדיבר אליי. אתה תאמין לסיפור? ואם לא אז למה לא?

RedStorm

New member
אני עונה!

אני מבין את הכיוון שלך ואין לי שום בעיה אם מה שאתה אומר אתה צודק אבל בכל זאת ההודעה שלך עיצבנה אותי.....מותר לי נכון??? ואם אני אאמין? אממ אני לא יודע כשתגיד לי משהו כזה אני אגיד לך אם אני מאמין או לא... לא לכל דבר צריך סיבה נכון??

TomerZimmermann

New member
סוף סוף :)

כמובן שלא צריך סיבה לכל דבר אבל בכל זאת רציתי לדעת למה זה עיצבן אותך.. זהו, אני מניח שפה הדיון יסתיים.. נסכים על כך שיש הגיון בזה שאני לא מאמין לה אבל זה זכותך להאמין (בכל זאת, אם לא היה מי שיאמין אז בעצם לא היינו צריכים את הפורום הזה).

TomerZimmermann

New member
צודקת

הסרט בהחלט לא חד משמעי, וגם הספר לא. יש המון רמזים לכך שאולי הוא באמת חיזר וכל מה שאמרת. הרמז העיקרי הוא זה שהוא באמת נעלם מהמוסד בתאריך שהוא אמר וחזר אחרי כמה ימים... לדעתי זה בדיוק המטרה, שנפקפק במה שאנחנו יודעים להיות נכון. הרי אם מישהו יגיד לנו שהוא חייזר אנחנו לא נאמין לו וזה בדיוק מה שקרה בסרט... אבל לכו תדעו...

למעלה