k-pouch, הדבקויות ועוד...

תותי לה

New member
k-pouch, הדבקויות ועוד...

ד"ר קריב שלום, עוד כמה שבועות אני נוסעת לקנדה לעבור רביזיה של הפאוץ'. לפני שנה וחצי עברתי כריתה ופאוץ (כוליטיס) אבל בעקבות זיהום בטני הפאוץ' נפגם וצריך לעשות חדש. במידה ולא יתאפשר Jpouch בגלל מצב האגן, יכול להיות שהוא יעשה Kpouch. האם יש בארץ רופאים שיודעים לטפל בזה במידה ואצטרך ניתוח תיקון כלשהו בארץ? שאלה נוספת, קראתי שיש חומר למניעת הדבקות ששמים בחלל הבטן בזמן הניתוח. אני לא יודעת אם שמו לי. האם באיכילוב נהוג להשתמש בזה גם אם המטופל לא מבקש? האם כדאי לציין זאת בקנדה בכדי למנוע בעיות בעתיד? תודה, רות

פאוץ K

שלום רות ניתוח K פאוץ הוא ניתוח מורכב למדי הדורש ניסיון רב של הרופא המנתח בפרוצדורה הספציפית הזו על מנת ששיעור ההצלחה לטווח ארוך יהיה גבוה (בסביבות 70-80%). יש מרכזים בודדים בעולם שרכשו מיקצועיות בתחום. באחוז גבוה יש צורך בניתוחים חוזרים לתיקון הפאוץ. למיטב ידיעתי בארצינו הניתוח מאוד לא שכיח. עם זאת קיימים רופאים ישראלים שהשתלמו במרכזים המבצעים ניתוחים אלה בתדירות גבוהה אשר יודעים להתמודד באופן שמרני עם סיבוכי פאוץ. אבל אם יש צורך בניתוח חוזר של פאוץ עדיף לפנות למרכז עם ניסיון רב בחו"ל בהצלחה דר קריב

הדבקויות

מדובר ביריעה המונחת בין המעי לדופן בשם "ספרפילם" והיא מקטינה הדבקויות. בארץ לא משתמשים בזה בכל מקום (עניין של עלות). ממליץ כן להעלות את הנקודה בקנדה. ד"ר קריב

למעלה