Kalydeco - זה השם החדש של VX-770 ובקשה לסקר

orii

New member
את כמובן צודקת

אנו במקביל מעבירים בקשה למירפאות. המטרה של הסקר היא קודם כל לקבל מהר מושג לגבי האחוז של החולים הרלוונטים (התשובה מהמירפאות יכולה להגיע לאחר זמן רב). ושנית המטרה של הסקר היא להתחיל לעורר התענינות "מהשטח" - להעלות את המודעות של החולים לנושא, כך שכל מי שלא ידועות שתי המוטציות שלו יבקש להיבדק, כדי לדעת אם התרופה החדשה עשוייה להתאים לו.

orii

New member
מספיק ששני אנשים

במדגם הקטן של הפורום מארו שהם לא יודעים את המוטציות שלהם וזה מספיק למטרה שלנו.

orii

New member
המוטציה הזאת

היא מוטציה שהנפיצות שלה בקרב חולי CF בעולם היא כ 4%. אני לא יודע על האיפיונים העדתיים שלה כי במהלך רוב השנים היא לא ניבדקה בארץ (בבדיקה הסטנדרטית), מהסיבה הפשוטה שהיא נחשבה למוטציה "קלה". בעיניי זו כמובן טעות - כי אם יש חולי CF עם המטציה, אז מסתבר שהיא יכולה להיות בכלל לא קלה (גם אם זה רק אצל אחוז מסוים מהחולים). בתכלס כל מי שלא יודע מה הן שתי המוטציות שלו מאוד מאוד כדאי לו להיבדק לגבי המוטציה הזו.

orii

New member
Kalydeco - זה השם החדש של VX-770 ובקשה לסקר

שלום לכולם, VX-770 כמו שאולי אתם זוכרים היא תרופה ניסיונית שאמורה להיות ספציפית למוטציה G551D. היא עלתה לפני כמה ימים שלב והוגשה ל- FDA כתרופה לטיפול החולי CF הנושאים את המוטציה (הודעה לעיתונות). מה שיפה בה זה שהיא אמורה לתקן את החלבון הפגום ב- CF ה- CFTR ולרפא את המחלה (הראתית) מהיסוד. ניתן לצפות שיהיו בארץ כ- 25 חולים הנושאים לפחות עותק אחד של G551D. כרגע לא ידוע על אף אחד כזה. הועלה רעיון לבצע בדיוקות גנטיות לאיתור אותם חולים שיש להם לפחות G551D אחד, בקרב החולים שלא ידועות שתי המוטציות שלהם. לכן אנו רוצים לקבל אומדן לכמה חולים לא ידועות שתי המוטציות. כבוד מנהל הפורום, אנא פרסם את סקר כזה: הערכים הם: שתי המוטציות ידועות ידועה מוטציה אחת בלבד אף מוטציה אינה ידועה הסקר אינו מופנה רק לבוגרים אלה גם להורים ולשאר קרובי משפחה היכולים למלא עבור הילד מה המצב הגנטי. אבל אנא מלאו את הסקר רק פעם אחת עבור כל חולה. הסקר אינו מיועד לנשאים. חשוב שגם כאלו שידועות שתי מוטציות שלהן יצביעו שנידע מה אחוז הבלתי ידועים. תודה, אורי

sporTV

New member
מטרת הסקר

מה מטרת הסקר וכיצד הדבר יסייע לאיתור המועמדים? הרי הסקר בעילום שם. נשמע שהתרופה בהחלט מבטיחה גדולות ונצורות....ב-ה-צ-ל-ח-ה-!!!

orii

New member
מטרת הסקר היא

להעריך איזה לאחוז מה- CFניקים לא ידועות שתי המוטציות. CFניקים אלו הם מועמדים לבדיקה האם יש להם את המוטציה G551D.

sporTV

New member
הסקר פורסם בהצלחה!

בראש עמוד הפורום ישנן אפשרויות: מאמרים | סקר | קישורים | הודעות נבחרות | תקנון האתר | ChatTV | RSS | קבצים ביחרו באפשרות הסקר והשתתפו במדגם.

אני הרביעית, ואולי גם החמישית?

בכל מקרה, אפשר לפנות למרפאות לקבל מידע מדוייק ומנהל יקר. שכחת לכתוב אחת.. (סיאפניקית אחת יקרה
) בכל מקרה אני יודעת את שתי המוטציות שלי והן לא כזו

orii

New member
בנתיים המדגם שלנו מראה 20% מועמדים לבדיקה

ברור שהמדגם שלנו לא חייב לייצג את האוכלוסית החולים. אבל אם שיעור הבלתי ידועים עומד על כ- 20%, הרי יש מעל 120 חולים צריכים לעבור את הבדיקה.

guta

New member
חחחח, יש לי תחושה שלא תשיג כלום מהמדגם הזה...

נראה לי שצריך קבוצת ביקורת קצת יותר גדולה מ-10 אנשים (ועוד יש כאלו שהצביעו כמה פעמים) כדי לדעת התפלגות קצת יותר נורמלית... אבל, הצבעתי בכל זאת

orii

New member
כל מה שאני רוצה זה אינדיקציה ראשונית

מספיק שיש שני אנשים מתוך 10 או פחות שהם בלתי ידועים כדי לשעת שיש כמות לא מבוטלת של חולים. חוץ מזה שי את המטרה שנייה של הסקר לעורר התענינות ומודעות. בשביל זה אני צריך איזו פרובוקציה עסיסית,... כל דבר שישרת את המטרה...

למעלה