Karma police

• פותח הנושא holo
  • פורסם בתאריך

holo

New member
Karma police

אחרי שקראתי את הניתוחים שלכם בשרשור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=263&msgid=68954990&archive=1 , אני גם רוצה להגיד כמה מילים. אם כבר דיברתם על ההקשר לפינק פלויד, אז אני דווקא מוצא הקשר לשיר In the flesh. כשפינק בעצם אוסר את כל מי שלא נראה לו(אחד יהודי, אחד שחור, אחד הומו). בקרמה פוליס יש גם התנהגות דומה- הדובר בשיר מבקש לעצור אנשים שנראים לו מוזר- ילדה עם תספורת היטלר, בן אדם שמדבר במתמטיקה, שפה לא מובנת (אולי זה כינוי לסגנון דיבור?). אני גם רואה בשיר סממנים של חוסר תקשורת. הרי היא בעצם הגורם העיקרי לשנאה בין אנשים (כן, וגם על פינק פלויד כתבו ב Us and theme) הרדיו המקולקל מסמל פה את אי התקשורת, זמזום כמו מקרר(מנקודת מבטו של הדובר זה נשמע כך). הדובר יוצר לעצמו מאין משטרה שאוסרת אנשים שלא מתנהגים על פי החוקים שלו, על פי הנורמות בחברה. למרות שיש נטיה להסתכל על המשפט: "לרגע שם איבדתי את עצמי" כמשהו אמיתי, אני דווקא רואה פה די הרבה ציניות ומרירות מהחיים. איבדתי את עצמי? בנסיון לעצור את אלה ששונים, אולי לרגע הבנתי שאני טועה? כמעט איבדתי את עצמי, שכחתי מי אני ומה התפקיד שלי בכלל? מה דעתכם?

Paranoidd

New member
האמת ש..

אני בעד הפירושים שנוטים לכיוון שאתה לוקח את זה...לעומת הפירושים שווג'טבל נתן לשיר הזה..סורי ווג'.. רק המשפט For a minute there I Lost myself עוד יושב בסימן שאלה..מבחינתי.. אבל נפתחו כל כך הרבה טופיקים על כך... וכל כך הרבה פרשנויות נאמרו כך שזה בלתי אפשרי להצביע על דבר נכון...

Dark Muse

New member
שמישהו כותב בביקורת שלו

"אני אוהב אותו מאוד, אבל ממש לא ברמות של השיר הכי טוב באלבום. הוא הפך מאוד מיינסטרימי, שיר של מסביב למדורה עם גיטרה." זה כבר מראה שהוא לא ממש יודע לבקר...

Knives Out

New member
ת'אמת שזה יותר מראה על זה,

שאתה לא קורא את כל הביקורת ושופט לפי קלישאות של אחרים, זה שמישהו כתב את זה בביקורת שלו זה לא אומר כלום, זה שהוא פחות אוהב משהו בגלל שהוא מיינסטרימי ושרים אותו מסביב למדורה עם גיטרה זו סיבה מוצדקת מספיק שמדברת בעד עצמה, Dark Muse (ומיוז סאקס! סתם הייתי חייב להוסיף.) אני מסכים איתך, holo ..

vegetable man

New member
אל תהיה כל כך נחמד ../images/Emo13.gif

ומה המדד שלך עבור ביקורת טובה, מר מיוז האפל? זה שציטטת אותי, עדיין לא הראה במה ה"ביקורת" שלי כהגדרתך לא טובה. אני גם לא רואה שניסית להבין את השיר בכוחות עצמך, אבל כמובן שקל יותר לתקוף אחרים, נכון?
כשבאים לדבר על שיר, זה לא מתחיל ונגמר רק בגוף השיר עצמו. יש אלף ואחד דברים שיכולים לגרום לך לאהוב או לשנוא אותו. מעבר לניתוח השיר, אני עומד מאחורי התחושות שפיזרתי לגביו: לא אוהב את הקונצנזוס שנהיה סביבו, לא אוהב את הפיכתו להמנון של גלגל"צ, ולא אוהב שאדם שלא מכיר את רדיוהד לעומק וכן מכיר את השיר הזה, מכיר בעצם רק את הצד הזה של רדיוהד. אם הייתי צריך להכיר למישהו את רדיוהד, השיר הראשון שהייתי משמיע לו הוא לא Karma Police. מעבר לזה אני חושב שיש להם שירים יותר טובים באלבום ההוא. מותר לי מדי פעם לאהוב פחות דברים מסויימים, כפי שאני מזיל ריר על דברים אחרים. מעבר לזה, אני זוכר שדיברנו על השיר הזה, משום שהעליתי אותו קצת תחת לחץ היסטרי בלימודים, בדיעבד לא התעמקתי בו לצערי כפי שרציתי
, אבל מה לעשות שלעיתים אין ממש זמן. בכל מקרה עם החלק שציטטת אני דווקא מאוד שלם
וכל עוד נוצר דיון מעמיק בשיר עשיתי את שלי מבחינתי.

Dark Muse

New member
מאיפה ההתנשאות?

השפיטה המהירה שלך שלא נסיתי להבין את השיר בכוחות עצמי, קצת מראה על ילדותיות. נפגעת אישית שאתה אומר לי שאני תוקף אחרים? למה אתה אוהב את רדיוהד? הרי רדיוהד פירסמו את השיר ואת הקליפ (ועוד הרבה קליפים) ל MTV, מה הם לא רצו שזה יהפוך להצלחה? איך אתה רוצה שאנשים יכירו את הצד העמוק של רדיוהד אם הם לא יכירו אותם בשירים האלו? בכל אופן, גישה שבגלל שזה מיינסטרים אז זה פחות טוב, היא גישה שמבקר רציני לא יעשה. זכותך לאוהב מה שבא לך, על זה לא אמרתי מילה. אבל לפי מה שאמרת, זה נדמה כאילו זה חלק גדול שהורס לך את השיר (בלי שום קשר לאיכות השיר)

vegetable man

New member
כמה דברים בסיסיים

ראשית, אל תגזים עם הקרדיט לעצמך. לא נפגעתי. אתה גם מוזמן להמשיך לחלוק עלי, אם כי אני מקווה שתעשה את זה בצורה יותר מעמיקה להבא. העובדה היא שלא הבעת את רשמיך מהשיר לא כאן, ולא בשרשור ההוא. קל לפסול אחרים, כל עוד עומדים מהצד בלי לומר מילה. ומעבר להכל: אני אינני מבקר, לא מתיימר לבקר. אני לא יודע מה זה "מבקר רציני", כהגדרתך. תמוה בעיני לראות אותי כ"מבקר". כשאנחנו מדברים על שירים, אני נותן אינפורמציה כללית עליהן, ומוסיף את דעתי והבנתי. זו מטרת השרשורים האלה - שים לב שכולם משתתפים, וכל מה שצריך זה לומר: "אהבתי, כי..." או "לא אהבתי, כי...". זה די והותר בעיני. אין קשר בין העובדה שהשיר הפך להצלחה, לזה שאני אוהב את רדיוהד. גם שאר המסקנות שלך מוטעות: אני לא מקשר בין טיב השיר למיינסטרים, אני לא רואה במיינסטרים משהו רע בהכרח. אני כן חושב שהשיר מוערך יתר על המידה, אני חושב (בעיקר מוסיקלית) שהוא לא השיא שלהם. מותר לי.

vegetable man

New member
מתקבל על הדעת

מה שרשמת. לגבי קווים מקבילים למוסיקה של פינק פלויד, יש כל כך הרבה, אבל אף פעם לא מצאנו השפעה ישירה. כפי שאתה מוצא את הדמיון ל-In The Flash, חרטושה מצאה אותו לשיר Sheep. ההשוואה שהצגת בהחלט במקומה. השיר הזה הוא כנראה השיר הכי סבוך של רדיוהד, מבחינת הבנתו. כל פירוש שינתן לו, בגבול הסביר, הגיוני בעיני. לא מצאתי פירוש ל-"for a minute..." שהייתי אומר עליו "אהה! זה מה שהוא התכוון". כל מה שאנשים רשמו מתקבל על הדעת. גם שלך, כמובן

Gigantic Boots

New member
מתפעל בכל פעם מחדש מהשיר הזה.

אין מה להוסיף, שהוא בנוי בצורה מושלמת? כמו למשל Hotel Carlifornia. שגם הוא בנוי בצורה מושלמת וכלן שניהם נשמעים שירי פופ.

למעלה