KDE GNOME

Outlawz

New member
KDE \ GNOME

יש לי לינוקס REDHAT 7.2 מה יותר טוב מה יותר מקצועי מה יותר קל מה עדיףףףףףףףףףףףףףףףףףףף ????? KDE \ GNOME ואם יש לי את שתיהם על המחשב והלינוקס נכנס אני נכנס בתור user : root password : pass איך אני בוחר במה אני רוצה לעבוד ג´ינום הזה או קייד אם יש לי את שתיהם על המחשב.. :) בתודה רועי

מול

New member
מה לא עדיף

אני חושב שאני מדבר בשם כולם שאני אציין שלא כדאי (אפילו,מאד לא כדאי ) לעבוד כמשתמש root . בנה לך משתמש רגיל ועבוד דרכו ! מעבר לכך כל מנהל חלונות יש לו את היתרונות שלו וזה באמת עניין של הרגל ,נוחות ומשיכה . משתמש חדש מחלונות אולי ימצא את KDE קצת יותר נוח

beitar

New member
בקשר ל KDE vs GNOME

אכן, אין המלצה חד משמעית. לכל אחד הייתרונות והחסרונות שלו. בסה"כ שניהם חביבים מאוד ומשוכללים מאוד. יש לזכור שיש עוד רבים וטובים בלינוקס (למשל XFCE) אבל גנום ו KDE הם הכי משוכללים, אולי הכי כבדים מן הסתם, אבל באמת הכי מתקדמים.... בסופו של דבר, יישומי גנום רצים בתוך KDE ולהיפך, לפיכך, נותר רק לבחור את ההעדפה בעיקר מההיבט של הפאנל, מבנה התפריטים וכו´... התוכנות עצמן של KDE כמו הדפדפן המשוכלל עובדות ב GNOME, ותוכנות גנום עובדות ב KDE. הקיצר, תנסה את שני המערכות (בעת שאתה עושה לוג אין, תהיה לך אפשרות לבחור סביבה גרפית בהתאם לרצונך), ותבחר את המתאימה לך.

Outlawz

New member
שאלות בקשר למשתמשים ובקשר ל Root

איך עושים עוד משתמש בלינוקס 7.2 ב GNOME 1) רק יוצרים משתמש וסיסמא או שיש עוד דברים להגדיר כמו למשל לאן תיהיה לו את הגישה .. 2) אם באמת יש הגדרה שמשתמש מסויים תיהיה תגישה לדברים מסויימים ולא תיהיה את הגישה לדברים אחרים.. איך עושים את זה 3) למה בעצם לא לעבוד ב root ?

beitar

New member
תשובות:

למה לא לעבוד ב root ? שאלה טובה ! לא לעבוד כ"משתמש על" בגלל שמשתמש העל (root)מקבל שליטה מלאה על המערכת, ממש כמו משתמש רגיל בחלונות, ובמערכות יוניקס בעיקר (אבל גם בחלונות) זה יכול להוביל לשגיאות שיהיה קשה מאוד לתקן. למשל אם תקליד בטעות rm -rf / תגלה לחרדתך שהרסת את הלינוקס כולל כל הספריות שבתוכו.... מעבר לכך שאתה עלול לעשות שטויות. אם אתה מוריד קובץ בינארי מהרשת, ממקור לא ממש ידוע, עדיף להשתמש בו בתור משתמש רגיל, שאין לו פרווילגיות לפגום במערכת, ככה אתה חוסך סיכונים. עוד דבר, חשוב עוד יותר, הוא שבעת כניסה למשל ל IRC, שם כידוע יש לא מעט קראקרים והאקרים, אם אתה נכנס בתור root, אתה מקל על חדירה מלאה והרסנית למחשה שלך... ככלל בנושאי אבטחה: אתה צריך לתת כמה שפחות הרשאות לקבצים שלך ולמשתמשים שלך, אבל להשתדל לעשות את זה עם כמה שפחות פגיעה בנוחות שיכולה להיות ! בכל מקרה, הנה לינק לספר טוב שמלמד את לינוקס, מעולה למתחילים, תוכל לקרוא שם עם הוספת יוזרים, מחיקת יוזרים וכו´..., הפרק השני שם דן בקבצים וספריות.... תשקיע 10 דקות (אולי קצת יותר) ותבין יותר לעומק על מה המהומה, ואיך ליישם את העניינים. בגדול, הפקודה להוספת יוזר חדש למערכת היא, כמה מפתיע adduser .

Outlawz

New member
יצרתי יוזר חדש... אבל נשארה שאלה...

איך אני בודק אם יש לי מותקן על המחשב KDE כי יש לי GNOME אני יודע אבל יש סיכוי שמותקנים לי שתיהם ?! ואם כן.. איך אני מחליט שKDE יעלה אוטומטית ולא GNOME

beitar

New member
אני לא יודע איך המערכת שלך עולה

אבל המלצתי: תכנס ל /etc/inittab שם אתה יכול לשנות את הצורה בא המערכת תעלה. אתה יכול בערך בשורה ה - 15 יש שורה שקובעת אם המערכת תעלה למוד גרפי ישירות, למוד טקסט, למוד טקסט בלי רשת וכו´, או במילים אחרות קביעת ה INIT שיעלה עם איתחול המערכת. השורה נראית משהו כמו: id:3:initdefault: אצלי ה initdefault הוא 3, כלומר המערכת לא תעלה לגרפיקה אלא רק למצב dos. הייתרון של זה שלעיתים לא צריכים לעלות לגרפי (בעיקר אם המחשב הוא שרת), וחוסכים משאבים. עוד יתרון זה שאם יש בעיות במערכת, קל לתקן אותם לפני שנכנסיפ ל X. אם אתה בוחר ב id:3 כמוני, אתה תצטרך כדי להכנס ל x להקיש startx מתוך חלון הטרמינל (חלון DOS). אמור לעלות לך תפריט של המערכת הפעלה שאתה רוצה להריץ. אם התפריט לא עולה והמחשב נכנס ישירות ל gnome מה שאתה עושה זה: מקליד במקום startx את הפקודה gdm למשל. ישנם עוד דרכים ופטנטים להתחכם. אגב, אתה יכול לעשות תמיד ctrl+aly+bacskspace כדי "להרוג" את ה X (חלונות) כשאתה נמצא בתוכו, לעיתים זה זורק אותך חזרה לחלון לוגין גרפי שבו יש את התפריט לבחירה בין KDE לשאר החברים... אגב, באותו קובץ /etc/inittab יש נדמה לי בסופו שורה שהולכת משהו כמו: x:5:respawn:/etc/X11/prefdm -nodaemon אני חושב שאפשר לערוך אותו למשל למשהו כמו x:5:respawn:/usr/bin/gdm וככה ב init5 המערכת תעלה אוטומטית למנהל הדסקטופים של gnome, שמאפשר בחירה בין דסקטופים שונים. אני מקווה שאני לא מטעה כאן, אבל אתה תמיד יכול לנסות, ומקסימום תבטל את ההגדרה אם תקבל error.

Outlawz

New member
כואב לי הראש עכשיו :(

בקיצור אני מפעיל את המחשב עולה הלילו לוקח 3 שניות אם אני לא לוחץ כלום זה מפעיל כמו סריקה כזאת של כל הדברים וכותב OK לכולם עולה המצב הגרפי ושם יש חלון קטן ומבקש שם משתמש.. ואחרי זה סיסמא ואז זה נכנס לGNOME דרך אגב... בחלון הקטן הזה שהוא מבקש שם משתמש.. יש משהו כמו 3 אפשרויות למעלה.. כמו שבדפדפן יש : file edit view ככה שם יש 3 אפשרויות ובכל אפשרות יש גם 3 אפשרויות אחרות מקווה שהבנת בערך... מה עושים? אני רוצה להגיע לגרפי כל הזמן... ואת הטרמינל אני יפתח רק מתי שצריך בתודה רועי...

lizard

New member
תבדוק את האפשרויות בחלון

login יתכן ואתה יכול לבחור בין סוגי סביבות X שונות. בדר"כ יש אופציה שכזו. מיכה

למעלה