KDE3 כמה תשובות למי ששאל

beitar

New member
KDE3 כמה תשובות למי ששאל

פתחתי ת´רד חדש, כי זה שווה לדעתי ת´רד: 1. בקשר לבינאריים: אין כרגע לראד האט 7.2 ! אבל קראתי ב slashdot שכרגע עובדים על זה.... 2. הקימפול במחשב שלי, פנטיום 1000 עם 256 מגה זיכרון, ללא הפעלת X (כדי לתת מקסימום מהירות עבודה), וללא עבודה במקביל, לקח כ 7 שעות ברוטו. למי שממהר לקמפל יש לדאוג מראש קימפול ה QT עם תמיכה בת´רדים, אחרת אי אפשר להמשיך הלאה (לבחור באפשרות של קימפול with theard) 3. אני ביינתים קימפלתי רק את חבילות הבסיס - qt החדש, kdebase ו kdelibs, יש כמה באגים מאוד מרגיזים אצלי, אבל אני מניח שזה בגלל שגיאה שלי (לא הסרתי את KDE 2 ולמעשה דרסתי אותו... כנראה שזה מה שיוצר בעיה). הבאגים הם בעיקרים קריסת הפאנל בעת איתחול המחשב + עוד איזה ימשהו שאין מושג מהו שקורס. את הפאנל אני מצליח להפעיל מחדש על ידי הפעל ידנית שלו (הרצת kicker). 4. עוד באג מאוד לא פשוט אצלי שהמערכת מסרבת לעלות כמו שצריך כשאני מאתחל את ספריית ה .kde של המשתמש root (לא הצלחתי לצערי להפעיל עם המשתמש הרגיל). 5. יש לי הרגשה שהבאגים שתוארו לעייל הם מקומיים אצלי, לנוכח אופיים וצורתם, אבל אני יכול לציין שכשהמערכת עולה היא מאוד יציבה, והקונקי נראה לי יציב הרבה יותר ממה שהכרתי ! 6. האייקונים בחלק מהמערכת מעט יותר יפים, המערכת נראית ממש לא רע, העברית די טובה ומשולבת בכל המערכת (כולל תרגום של כמעט כל דבר). 7. לסיכום: שווה ביותר, בעיקר הגרסא הסופית, שנדמה לי שתהיה להבדיל מ KDE2, בעלת הרבה פחות באגים, נוחה ויעילה ! יש למה לחכות

beitar

New member
ת´רד:

אין לי מושג מה המילה המקבילה בעברית. אני יכול רק לציין שת´רדינג, הכוונה היא למולטי ת´רדינג. מערכת הלינוקס למשל היא מערכת שתומכת במולטי ת´רדינג שזה משהו שדומה ומשלים את המולטי טסקינג. בעוד מולטי טסקינג מאפשר להריץ תוכנות שונות במקביל, מולטי ת´קדינג מאפשר למערכת, באותה אפליקציה לתת לה יכולות של הרצת תהליכי משנה במקביל. לא יודע למה נדרש קימפול מיוחד עם תמיכה בזה במקרה המדובר, ולא יודע למה זה לא ככה בברירת מחדל, אבל היות ונאלצתי לקמפל את QT פעמיים בגלל העניין הזה, אז סיפרתי עליו כאן, כדי שלא יאלצו עוד אנשים להתעכב עם הקימפול בגלל העניין הזה.

beitar

New member
והה צילום מסך קטנטן

של המערכת... צירפתי אותה לשרת באורט, אז אני נותן לינק אליה.. (שם אני משאיר הודעה בפורום של אורט !)

cmand

New member
מה התמונה הזאת אמורה להראות ?

ודרך אגב.. לא קשור לתמונה או לנושא עם איזה הוצאה אתה עובד ?

beitar

New member
מה שהיא מראה שיש תמיכה בכתיבה

בעברית מימין לשמאל... יש גם עברית בכלל במערכת (התפרטיטם והכל, אבל בגלל שאין לי פונט נורמלי עברי כרגע, לא איפשרתי את התפריטים בעברית !).

cmand

New member
אהה.. פשש

בסוף עוד יהיה להם תמיכה מלאה בעברית וגם במשחקים ובכלל לא יצטרכו וינדוס וביל גייטס ימות וזהווווווו !!!!!! אבל זה לא יקרה...

beitar

New member
ראשית זה "לא להם" זה "לנו"

שנית, לא יודע מתי לינוקס אם בכלל תכבוש את השוק הבייתי, אבל אין ספק שנעשה צעד ענק בדרך הזו... עיקר לדוברי העברית וערבית !

זה חוט, וההסבר המלא:

תתאר לעצמך חֶבֶל שזור מהרבה חוטים בודדים החבל = פורום ת´רד = שירשור בודד של הודעות, שכולן ביחד יוצרות את החבל.

למעלה