KDE3

פשוש2K

New member
KDE3

היי, התקנתי RedHat 7.2 ואני עדיין בתהליכי למידה של המערכת (בעזרתו האדיבה של Lizard). אני מעוניין להתקין את KDE3 אבל איני יודע מהיכן להוריד את זה או לחילופין איך משיגים את זה על דיסק (זה יהיה הכי טוב עבורי). הסיבה שאני רוצה את זה היא העברית שהבנתי שהיא טובה מאוד שם. אשמח אם מישהו יכול לשלוח אלי את הדיסק(ים). תודה רבה! אה, ועוד 2 שאלות: 1. האם כל מודם חיצוני הוא מודם חומרה המתאים ללינוקס? 2. האם מודם ISA שאין עליו ג´מפרים מתאים? המודם הוא של USR אבל נראה לי שהוא PNP (אבל לא נראה לי שהוא מודם תוכנה). תודה וחג שמח וכשר לכולם! (כל אחד והכשר שלו...)

ezaton

New member
תשובות

קודם כל, למרות שהעברית טובה יותר ב KDE3, הייתי ממליץ לך, כחדש למערכת, להמנע מלהתקין אותו כרגע. גם כי אתה חדש, וכשתשבור דברים תתקשה מאוד לתקן אותם, וגם כי הוא לא יציב ומלא באגים, ולכן כנראה דברים ישברו. שנית, לא כל מודם חיצוני הוא מודם חומרה. במהלך הזמן הרב שאני מתעסק במחשבים נתקלתי בהרבה מאוד מודמים, חלקם חיצוניים, ואחד (1!)מהם היה תוכנה, אגב, של USR... ככלל, *כמעט* כל מודם שתנסה לחבר ליציאה הטורית במחשב, יעבוד בלינוקס (כי הוא חומרה). שלישית - כן. מודם ללא ג´אמפרים הוא מודם PnP, ואם הוא חומרה (זה לא מחייב אחד את השני)ף אזי הוא יעבוד. אם יש לך מודם ISA, סביר להניח שהוא מודם חומרה. למד את כלי ה isapnp, עבוד איתם, והתקן את המודם (לא קשה, צריך רק ללמוד אותם). זהו. עדיף שכמתחיל ונעזר, תתרכז יותר בשלב הזה בהכרת המערכת והתאמתה לצרכיך (מבחינת חומרה, שירותים, תוכנות נדרשות וכן הלאה) ותדחה קצת את התקנת ה KDE3, שזהו פרוייקט עצום, ובעייתי למדי, ודורש נסיון מסויים במערכת. Ez

פשוש2K

New member
תודה!

קיבלתי את הערותיך המועילות. אכן אדחה את התקנת ה KDE3 לזמן אחר. אני משקיע בלמידת המערכת כשעתיים שלוש בשבוע, כך שיקח לי הרבה מאוד זמן ללמוד אותה כמו שצריך. אני אנסה להתקין את המודם ואראה מה יקרה. יש לי הרושם שזה בכל זאת מודם תוכנה, בגלל מיעוט הרכיבים עליו ובגלל שהוא חתוך בפינה, שזה מין סימן שכזה. בכל מקרה, שום דבר רע לא יכול לקרות כיוון שהמערכת לא קריטית מבחינתי (עדיין לא) ואם צריך להתקין מחדש בגלל נזקים, אין לי בעיה לעשות זאת. אני כמובן קורא הרבה חומר לפני כל שינוי שאני עושה (יש לי ספר מעולה, 1500 עמודים גדושים במידע על לינוקס והתוכנות השונות כגון אפצ´י וסנדמייל) ואני גם קורא את ה-MAN כך שאני נמנע בינתיים מלבצע טעויות... תודה על העזרה! ~פשוש~

ezaton

New member
העניין בלינוקס הוא

שהסיכויים שצריך באמת להתקין מחדש, גם אם תעשה טעויות, קלוש. כמעט כל דבר אפשר לתקן / לשחזר, ובד"כ אפילו בלי הפעלה מחדש. אתה גם תלמד יותר מלתקן את הטעויות שתעשה (כולם עושים טעויות) מאשר אם תתקין מחדש. Ez

ezaton

New member
העניין בלינוקס הוא

שהסיכויים שצריך באמת להתקין מחדש, גם אם תעשה טעויות, קלוש. כמעט כל דבר אפשר לתקן / לשחזר, ובד"כ אפילו בלי הפעלה מחדש. אתה גם תלמד יותר מלתקן את הטעויות שתעשה (כולם עושים טעויות) מאשר אם תתקין מחדש. Ez

matam haifa

New member
זה באג בתפוז? ../images/Emo151.gif

שכל הודעה נשלחת פעמיים?
התפוז הזה לפעמים נותן להרגיש שהמחשב ניתקע, ואז אחרי שחשבת וכתבת, צריך לסגור (אחרי שעשית Copy) ואז להכנס שוב ולהדביק. דבר עם הבוס, שישפרו קצת

ezaton

New member
הפורום מתנהג ממש מוזר בכמה ימים

האחרונים. לא מצליח לשלוח הודעות, קשר ניתק, לא יכול לגשת לשרת, הודעות שגיאה, וגם בבית, על ה XP, משאיר לי קובץ על הדסקטופ כל פעם שאני כותב הודעה. ממש בכמה ימים האחרונים, ומשני מקומות שונים. מוזר... גם לכם? Ez

beitar

New member
אני לא בטוח ש KDE3 לא יציב ומלא

באגים... אצלי הבטא הראשונה, עשתה רושם שעובדת טוב יותר מ KDE2.2 שבאה עם הראד האט... אני לא בטוח שהגרסא הבאה עלינו לטובה תהיה פחות יציבה מהמוכר. אבל הבעיה הגדולה של ה KDE היתה ונותרה הבעיה של ההתקנה... היא די מסורבלת, ומסבכת את החיים למי שלא מבין מספיק, וחבל, שכן המערכת הזאת אמורה בין היתר להיות הדבר שיעשה את המעבר ללינוקס לפחות טראומטי... (ואני בטוח שלרובינו יש את הטראומה של ההפעלות הראשונות של הלינוקס...
). בנקודה של ההתקנה, גנום לוקחת ובגדול, וזה בזכות ximian.

ezaton

New member
ההתקנה...

סיוט, בעיקר למתחיל. עדיף להמנע מכך, במידת האפשר, ככל האפשר... Ez

matam haifa

New member
כל הזמן לומדים דברים חדשים.

קראתי את הפיסקה השנייה שלך כמה פעמים (בקשר למודם). שברת לי את התיאוריה. אני הבנתי שכל מודם חיצוני הוא כן חומרה, בגלל שאתה הרי לוקח "חומרה" ומחבר אותה פיזית ל- Com1/2 לא? כנ"ל מודמים עם ג´מפרים. אתה *מכריח* את המודם להיות על Com2 irq3 למשל (סתם בשביל הדוגמא). אשמח להבין ממך יותר איך מודם חיצוני יכול להיות מודם תוכנה?

ezaton

New member
קודם כל, גם אני חשבתי ככה

עד שנתקלתי במודם שלא היה כזה... זה היה USR חיצוני, 56K, חביב למראה, ששברנו את השיניים בנסיון להתקין אותו על חלונות 98. אחרי כמה שעות מרוכזות (הגדרות מחדש של היציאות הטוריות, משחק ב bios, חיבור לקום השני, החלפת כבל, מה לא...) חיפשנו את הדרייבר שלו באינטרנט (ומצאנו). אחרי התקנת הדרייבר, עבד חלק. העיקרון מתבסס, כנראה, על הרעיון שכדי ליעל את תעבורת הנתונים על הקו הטורי (ולחסוך CPU), או כדי לשמור על משהו שלהם, או אלוהים יודע למה, הדרייבר מחליף / משנה את הדרייבר המקורי של חלונות עבור יציאה טורית מסויימת, או מייצר יציאה וירטואלית ש"רוכבת" על הקיימת, ובכך משנה את הקידוד, מ 8n1 רגיל של קו טורי, למשהו שלהם (מוצפן? מקודד אחרת?). מיד לאחר התקנת הדרייבר, המודם זוהה, ועבד חלק. מוזר לאין שעור. הג´אמפרים במודמי ISA נועדו כדי לאפשר לבקר ה UART שבמודם לקבוע איזו יציאה טורית הוא רוצה. מה פירושו? מודם ISA מיצר לעצמו את היציאה הטורית שלו, דרך בקר שלו (מה שנחסך ברוב ה-winmodems ובכל ה- software modems, שהם, אגב, שני דברים שונים), ומאפשר למחשב לתקשר איתו דרכה (ולכן מודמי חומרה נוטים כל כך להתנגש עם הגדרות יציאה ב bios). במודמי PnP נחסך הצורך ביציאה טורית תקנית, כי המודם מיצר לעצמו משהו שמתאים לו, בהתחשב במשאבים פנויים במערכת (ולכן PnP). ברם, אין זה אומר שהמודם אינו מודם חומרה (דבר איתו למשאבים שהוא נתן, ובלי דרייבר הכל יעבוד. לכן אתה צריך תמיכה ב ISAPnP, וקיים כלי לעניין זה בלינוקס). ישנם (אם כי נדירים מאוד) מודמים שמייצרים לעצמם יציאה טורית, אך תלויי תוכנה כדי לעבוד (כלומר, יציאה יש, אבל דרוש דרייבר שמסמלץ DSP כדי שהם יעבדו). אלו הם ה winmodems הראשונים. הם יחסית נדירים, ורובם, לפחות מהתקופה שבה העניין הזה היה נפוץ, של USR (למה הם באים עם כל הפטנטים הנוראיים האלו שלהם?). מודם תוכנה ממש הוא מודם שלמעט מעביר A/D ו D/A אין עליו כלום. הוא כרטיס PCI, ולכן מקבל הגדרות כבר בעליה (משאבים והכל), והדרייבר אחראי לסמלץ את כל שאר פעילותו. מקווה שזה מסביר. Ez

למעלה