Kedves (szafta) Hcava

vera2

New member
Kedves (szafta) Hcava../images/Emo31.gif../images/Emo104.gif

It van ello pelda Israeli zsidog akik mennek lakni Magyar orszagba. A leg nagyob tragedia ebe hogy nem ertjek meg oket azt kerdezik "mi a rosz ebe?" aztan csodaljuk hogy ot meg egetik a mi zaszlonkat/Ha egy nepnek nincs on tiszteltje senki a vilagon nem fogja tisztelni.

B T1

New member
על דבריך vera אני יכול להגיד..

רק דבר אחד: szegeny hulyek

בגלל שלא מבינים אותנו אז שורפים

את הדגל שלנו אני לא מבין מה נישית להגיד בקטע הזה אמר ארפי, הוא קרא את הקטע ורק דבר אחד יש לו לומר על כל העניין הזה, האנטישמיות מתחילה פה במדינת ישראל אחים ששונאים פה את אחייהם חוסר הפירגון, שינאת המדינה פה לאזרחייה חוסר היחס למסכנים. מה הקשר שיהודים שם בשוק כי מה הם עוזבים את הארץ להונגריה ושם לא מבינים אותם, ובגלל זה הם מחפשים כבוד. ארפי אומר הקטע הזה קצת קישקוש. לדעתו תמיד כמו בכל מדינה יש אנשים קיצונים, גם פה יש באר. ובשפע הרבה יותר ממה שיש בהונגריה כך ששם הוא בטוח שלנו יהיה יותר בטוח מפה, אם זה מבחינת הממשלה חסרת הרחמנות, ואם זה מבחינת המושחתים פה בעם.

vera2

New member
המסר בקטע שכתוב בהונגרית../images/Emo104.gif

שעם צריך לכבד את עצמו גם כשרע לו במולדת צריך לנסות לשנות את הדברים מבפנים ולא לברוח . אדם שבורח אינו מכבד את עצמו .גם אחרים לא מכבדים אותו ואז אפשר לשרוף דגל. וזהיכול להיות רק לסממן ראשון .ולציון שארפי נותן לי תרשי לי לא להתיחס.

עב

New member
הגירה

כבר בספר בראשית יש סיפורים על הגירה. כשהיה רעב בארץ, אברהם אבינו ירד למצרים וכך עשו גם בניו יצחק ויעקב. הבעיה היום היא שמדינת ישראל דורשת הרבה מאזרחיה היהודים אבל לא נותנת להם דבר בתמורה. לכן, מי שיכול, קם ועוזב בתקווה לעתיד טוב יותר. חלק מחברי הפורום כועסים כי ליידי בל וקרן עזבו למקום בו רצחו יהודים לפני 60 שנה. אבל יד על הלב, אילו האחיות היו מהגרות לקנדה? או ארה"ב? האם הינו כועסים? אני חושבת שלא. לכן לדעתי אתם רואים את הטפל (הונגריה) ולא את העיקר (בריחת הצעירים). סליחה אם מישהו נפגע, זאת לא כוונתי. בכלופן BT ורה ושאר החברות והחברים, אני כאן, אפילו לא מנסה לממש את האזרחות ההונגרית, למרות שיש לי תעודות לידה "נכונות" מכל הכיוונים ומכמה דורות ...

דרדרית

New member
הגירה / ירידה מהארץ הרהורים....

כבת לאמא'לה שנולדה מהונגריה והייתה לה אפשרות להגר לארה"ב - ובכל זאת העדיפה להגיע לארץ הגמלים והקדחת, כנראה ינקתי משהו נוסף בילדותי וזה- אהבת ארץ ישראל ללא תנאי. כל חיי חיה כאן מתוך אמונה שזו הארץ היחידה שלי לטוב ולרע. אמנם כל אחד יכול ללכת לגור בכל מקום שרוצה, זוהי מדינה חופשית, אבל בסתר ליבי אני רואה כל מי שעוזב את הארץ כבוגד, כי ישראל היא לא כמו כל ארץ, זוהי המדינה שלנו, של העם היהודי ורק היא מקבלת אותנו בזרועות פתוחות. ממש לא מעניין אותי אם מישהו יעבור להונגריה או לקטמנדו, מבחינתי הוא עוזב את המדינה ואני מרגישה צער על כל אחד שעוזב/יורד/מהגר... קראו לזה כרצונכם. האנטישמיות קיימת בהונגריה, אך לא רק שם. אם מישהו מעדיף לחיות במדינה אנטישמית- ממש אין מילים בפי. מצטערת על ילדים שלא יוכלו לחיות עם יהדותם, מצטערת על ילדים שישמעו ברחובות כמה הציונים הם טרוריסטים כשהציונים בעצם הם בשר מבשרם, מצטערת על ילדים שישכחו אט אט את השפה העברית, שבמקום ללמוד על יום העצמאות ועל חנוכה- ילמדו את ההסטוריה של מדינה שעזרה להשמיד חלק מעמנו. גם על זה מצטערת. מקווה שימצאו את אושרם אבל בסתר ליבי יודעת שבבוא היום כשהרעה תגיע- הם ירוצו הנה לארץ, לארץ היחידה שתהייה מוכנה לקלוט אותה בחום.

B T1

New member
דרדרית--פתאום אני גא להיות...

קרובך. בטאת מאוד יפה גם את מחשבתי. המילים, המילים שחסרות לי תמיד.

ורה אז ארפי שואל אותך שאלה פשוטה

אז ה20 מליון הונגרים שמהגרים בעולם גם להם לא מגיע כבוד כי הם ברחו מהמולדת שלהם, הוא לא מבין מה הקטע של הקטע שהבאת מה את מנסה לומר בזאת. והוא שואל אותך אישית האם את הונגריה?, ואם עזבת את הונגריה האם את גם הורדת מכבוד המדינה בה נולדת, עזבי לשניה את הקטע שאת יהודיה את נולדת שם, אז זוהי מדינתך.( אני כמובן כותבת את מה שארפי מכתיב לי פה)

B T1

New member
כנראה שבעבר עוד פחות הבינו...

אותנו, כי אז לא הסתפקו בשריפת הדגל.

למעלה