KG-200

שינובי5

New member
KG-200

האם יש למישהו/יא מראי מקום על הנושא הנ"ל? ספרים ,מאמרים,עבודות וכיו"ב שהם נגישים לקריאה? תודה מראש. גמח"ט ל-כ-ו-ל-ם

Y. Welis

New member
אתה מתכוון לספר 'טייסת הרפאים'

של ג'.ד. גילמן וג'ון קלייב? מסתבר שהוא התבסס על דברים אמיתיים - ר' http://www.2worldwar2.com/kg200.htm אם כי לא הוזכרה במקורות שברשת התחזות לטייסים אמריקנים, כמו שנטען בספר, אלא רק נסיונות התחזות למטוסים של הברית. אגב הפתיחה של הספר היא אחת הפתיחות הנהדרות שקראתי אי פעם בספרי מתח תקופתיים. אליעזר כרמי המצוין במטיבו.

שינובי5

New member
בדיוק

התכוונתי לטייסת הרפאים הזאת. את הספר קראתי אבל כמו שציינת בצדק זהו ספר מתח, לפיכך ערכו למטרתי נמוך ביותר. ( אם כי ספר מתח מעולה ! ) מצאתי ספרים שהטייסת הוזכרה בהם, אבל התברר בדיעבד כי ההוצאה הייתה הוצאה מאוד פרו נאצית, לכן קשה היה לראות בספרים אלו מחקר אובייקטיבי,מלומד וכו'. לכן - כיום אני מחפש חומר יותר מדעי עליה.

להק 200

העלילה של הספר היא כמובן בדיונית, בפרט הקטע העלילתי של טייסים נאצים מלהק 200 שמסתובבים בבסיסים בריטיים כשהם מחופשים לטייסים אמריקנים, אבל "להק הפצצה 200" היה יחידה אמיתית של חיל האויר הגרמני שבין השאר הטיסה מטוסי שלל של בעלות הברית, והצליחה לקיים רמת סודיות כזו ( זה היה כמובן חיוני לאופי פעילותה של היחידה) שקיומה נודע למודיעין בעלות הברית רק לאחר המלחמה. יש מידע עליה למשל ב "The Oxford companion to WWII" ומקורות תיעודיים נוספים, וכן בספר זכרונותיו של אחד מבכירי היחידה שכתב לפני מותו, שנים רבות אחרי המלחמה (לא קראתי, אבל הספר מופיע באמזון). גרמניה אמנם השתמשה במלחמה בחיילים שמתחזים לחיילי בנות הברית, כולל ידיעת השפה ולבישת מדי אויב כאמצעי להפתעה והונאה, אבל זה היה ב"חטיבת ברנדנבורג" של המודיעין הצבאי הגרמני, שמאוחר יותר סופחה ליחידתו של אוטו סקורצני, ה"סיירת מטכל" של הצבא הגרמני שהתרחבה תחת פיקודו של סקורצני מסיירת מיוחדת קטנה לחטיבת הכוחות המיוחדים של גרמניה, בגודל של כחמישה גדודים ויחידות משנה נוספות (קרא ב- http://www.2worldwar2.com/otto-skorzeny.htm באותו אתר ש- Y. Welis ציין למעלה.

שינובי5

New member
א. תודה רבה

אבל מעבר למה שציינתם אני התכוונתי לחומר בספרים, עבודות מחקר של ממש ( ולא שאני מזלזל במה שהצגתם לפני ). לפי העובדה שלא ציינתם ספרים או עבודת מחקר האם עלי להבין שאין בעצם חומר?

יש כיום ספר חדש בנושא

ראיתי באמזון ספר חדש בנושא (http://www.amazon.com/KG-200-Luftwaffes-Most-Secret/dp/1902109333/ref=pd_bbs_sr_1/105-4835383-8220432?ie=UTF8&s=books&qid=1190965045&sr=1-1 ), אבל אני לא יודע עד כמה הוא מחדש או מעמיק. סך המידע על KG200 יישאר כנראה מועט, משום שהיחידה פעלה זמן לא ארוך יחסית, בתנאי סודיות מחמירה, ובימים האחרונים של המלחמה היא נסוגה באופן מסודר למנחתים הסודיים שלה בדרום גרמניה ושם ביצעה נוהל מסודר של השמדת המסמכים והמטוסים ה"מיוחדים", ואנשיה ברובם שמרו על שתיקה מוחלטת בנוגע לשירותם שם, מה שלא היה קשה משום שזה היה פרק אחד בשירות ארוך ועמוס פעילות של רובם במהלך מלחמת העולם השניה. התוצאה היא שנותרו מעט מאוד צילומים (אבל די במה שנותר), מסמכים, וכמובן עדויות, בעיקר (עד כמה שידוע לי) ספרו של סגן מפקד היחידה, שפיקד עליה בסוף המלחמה, שנכתב רק לאחר שנים רבות (לא קראתי). לגבי הספר החדש על KG200 באמזון, לא ידוע לי אם זה מחקר מקיף ומעמיק חדש (הלוואי, זה יהיה מעניין מאד) או מיחזור החומר הקיים עם אולי קצת יותר צילומים. אם תבדוק ותדע, תודיע לנו ?

Y. Welis

New member
אגב דברים שלא סופרו מהמלחמה

מעניין למשל שכל המחקרים על צופן האניגמה ושיטת ההצפנה הזו, פורסמו במערב (דהיינו בריטניה וארה"ב), ולא בגרמניה ע"י מי שהשתמשו בה. גם הרוסים לא גילו עדיין אם הם לכדו מכונה אחת בסטאלינגרד, כמו שמשערים, ובזכותה שיפרו בצורה בלתי-רגילה (פרשן אחד הגדיר את זה 'קפיצה קוואנטית') את המודיעין שלהם בשנה שלאחר מכן.

למעלה