Kid A

vegetable man

New member
Kid A ../images/Emo168.gif

I slip away I slipped on a little white lie We've got heads on sticks You've got ventriloquists We've got heads on sticks You've got ventriloquists Standing in the shadows at the end of my bed Standing in the shadows at the end of my bed Standing in the shadows at the end of my bed Standing in the shadows at the end of my bed The rats and children follow me out of town The rats and children follow me out of their homes Come on Kids​
התחמקתי , התחמקתי על שקר קטן לנו יש ראשים על מקלות , ולכם יש מדברים מהבטו, לנו יש ראשים על מקלות , ולכם יש מדברים מהבטו, עומד בצללים שבסוף מיטתי עומד בצללים שבסוף מיטתי עומד בצללים שבסוף מיטתי עומד בצללים שבסוף מיטתי עומד בצל שבסוף מיטתי עכברים וילדים עוקבים אחרי מחוץ לעיר עכברים וילדים עוקבים אחרי מחוץ לעיר קדימה ילדים __________________________________________________________________ השיר השני באלבום, ששמענו לא מזמן את גירסת הכיסוי של ג'ון מאייר עבורו פה בפורום. הוא כנראה נבנה באמצעות תוכנת מחשב. מזווית אישית, כשאני שומע את הצלילים האלה אני מתאר לעצמי תמונה על איש מיוחד וחריג (ת'ום?) שיצא סופית מדעתו והוא חי במציאות נפרדת שהוא בנה לעצמו והוא מאושפז באיזה מוסד. זה גם קצת נשמע כמו מבט אחורה לילדות. אממ...יש לי קליפ שלם בראש. הטקסט גם מזכיר קצת את החלילן מהמלין... מה אומרים על שיר הנושא הזה? מה זה בעצם Kid A?

el kortito

New member
שיר טוב!

והוא הולך מממממממממממממממממש טוב בכל הקטע הזה של קיד17 שדובר פה לא מזמן

LostChild

New member
Kid A הוא מושג מן הספר

No Logo של שם פרטי לא זכור לי קליין או שנדמה לי?

el kortito

New member
נעמי קליין..

אני לא בטוח שזה לקוח משם לא קראתי אבל זהו שמה..(אני חושב..)

בדיוק מה שאני חשבתי!!

בול החלילן מהמלין!! וקיד א'... זהו ילד העתיד נראה לי... כמו האלבום הזה, שהוא לא רגיל והוא "עתידי". די מעורפל ההסבר אבל ככה אני חושב:)

el kortito

New member
סביר להניח שזה בגלל האיזכור בסוף

rats and children follow me out of town... כמה כבר מקום לדמיון זה משאיר?

lifahead

New member
מישו אמר לי פעם שקיד א

זה שם של קמפיין פירסום..לא זוכרת משו עם שטיפת מח...

חרטושה

New member
יש לי רק שתי מילים להגיד

הלוואי. יש המון מה לומר על האלבום הזה. אבל בעיקר שהוא מרגש. אותי לפחות. הוא נראה לי דווקא המשך מאד מתבקש ל- OK למרות שאין על OK, כלומר הוא לא מתעלה עליו לדעתי. Kid A הוא קודם כל להוציא לשון לחברות התקליטים. (רציתי להשתמש במשהו קצת יותר פואטי שמתחרז עם "עין" אבל לא נורא) . במילים אחרות: נהנהנהנהנה מגיע לכם ומגיע לכם! רק בגלל זה מגיע לו מקום של כבוד אצלי על המדף. עכשיו לפינת הקטילה הקטנה: למי שלא מזמן התחיל להתעניין בעולם שסביבו ולשאול שאלות חצי קשות, ספרים כמו "שיבוש תרבות" ו No logo הם בערך המצאת המאה. אלא שהרעיונות שהספרים האלה מדברים עליהם לא הומצאו עכשיו והספרים האלה עושים השטחה נוראית של העקרונות שאותם הם מתיימרים להציג. יש משהו מאד ממוסחר בספרים האלה עצמם ומאד ממוסחר ברעיונות שהם מציגים מפני שהם מציגים את הרעיון בצורה שטוחה שתתאים לעידן המודרני בו הכל אינסטנט וסחיר ולא אמיתי. אני מוצאת את זה קצת אירוני שחברי הלהקה טוענים שיש כאן איזושהי השפעה של ספרים כאלה על האלבום. מעבר לזה KID A כך הבנתי הוא הילד הראשון שנולד לאחר האפוקליפסה, הוא הילד שצריך לגלות הכל מבראשית, לגלות את המוסיקה מהתחלה ואת כל המושגים האנושיים. לדעתי זו כאילו סוג של תקווה לעתיד שאולי הילד של מחר יהיה איכשהו יותר טוב ויצור לנו דברים יותר טובים בלי לחזור על הטעויות של הקודמים לו.

vegetable man

New member
../images/Emo12.gif

ת'ום וג'וני אכן ציינו שלספר No Logo היתה השפעה מכרעת על כתיבת האלבום. הספר באמת הושפע בעיקר מדיעות של קבוצת אמנים/פוליטיקאים בשנות החמישים, וזכה להערכה רבה. אני האחרון שיגן סתם עליהם, ואני מודה שגרמת לי עניין לבדוק את ה"השטחה הנוראית" כהגדרתך

חרטושה

New member
אז זהו, שהייתי מאד עסוקה

בקריאת הבלוגים/אתרים/שירים של רדיוהד בשבועיים האחרונים. עשיתי שיעורי בית המורה
. עניינו אותי כל מיני דברים בקשר ללהקה במיוחד מאז ששמעתי בהשראת מה נכתב האלבום ומה הייתה הכוונה הכללית. אני מאד מאד מעריכה את רדיוהד על כך. הם להקה מאד אינטילגנטית. אבל בלי שום קשר למידת ההערכה שלי, העולם הוא מקום גדול ואני לא אוהבת חלוקות לשחור ולבן כי זה לא בריא. בעצם כל הספרים האלה כמו נו לוגו ודומים לו, מתבססים על הניאו מרקסיזם, ואסכולת פרנקפורט, עכשיו בשביל להבין ניאו מרקסיזם צריך להבין מרקסיזם בשביל להבין מרקסיזם צריך להבין את תנועת ההשכלה, בשביל להבין את תנועת השכלה צריך לחזור ל- 3000 לפנה"ס. מצד שני, אני מבינה שזה לא שיש את כל הזמן שבעולם, ולכן אפשר בהחלט לקרוא את התקציר של 50 השנה האחרונות.

למעלה