Kid A, Kid A

vegetable man

New member
Kid A, Kid A

בזמן האחרון כל מיני קולות בפורום לוחשים "Kid A, Kid A". אז הנה הוא כאן: הוא יצא ב-2 לאוקטובר, 2000. הרווח הכי גדול שהיה לרדיוהד מאלבום לאלבום עד אז. הצפייה רבה, כולם מצפים לאלבום שימשיך את הקו הברור של Ok Computer, ואז מופיע האלבום האיזוטרי הזה: סאונד מוזר, אלקטרוני, עם שימוש ב-Ondes Martenot, כלי נגינה אלקטרוני שהומצא ב-28', וג'וני אימץ לחיקו באלבום הזה ובאלבומים הבאים ואלבום הסולו שלו. יש באלבום הזה פחות גיטרות, ופחות ביטוי לאיכויות הקוליות של יורק, מצד שני יש שם כיוונים מעניינים - כמו ג'אז. אני זוכר שהאלבום הסתובב חופשי באינטרנט חצי שנה לפני שיצא, ולכל העולם בערך היה אותו. רדיוהד סירבו בתוקף להתראיין ולספק אינפורמציה לקהל הרעב. במקום זה, כל מה שהיה זה הלוגו הזה (שזה גם מה שרואים כשנכנסים לפורום שלנו). כל שידוע, שת'ום היה בתקופה מאוד קשה מבחינה נפשית בזמן שעבר מ-OK עד להוצאת האלבום הזה. אחד האנשים שנתנו לו המון כוח, היה לא אחר מאשר מייקל סטייפ של REM, שהוא חבר טוב ומקור השראה. כמובן, היו לנו את העונג לראות את רדיוהד מבצעים 8 שירים מהאלבום עוד לפני שהוא יצא, כשרדיוהד היו בארץ בשנת 2000. עוד פרטים מעניינים: - יש המייחסים את הרצועה הנסתרת בסוף האלבום כחלון אל המתרחש אחרי החיים. אני ביניהם. זה נשמע לי קצת גם כמו סוף העולם. - האלבום הוקדש לבנו של פיל סלוויי המתופף, ליאו, שנולד בתקופה זו. - יש הרבה הרואים באלבום הזה פסקול לאסון של 11 בספטמבר. - ישנם עותקים (למשל לי יש) שכאשר מוציאים את הפלסטיק שעליו מונח הדיסק - מסתתרים מאחור איורים נוספים של הלהקה. לאן לוקח אותכם KID A?

Paranoidd

New member
אלבום קסום!

אחח איזה אלבום נהדר.. אני לא אכנס לכל שיר ושיר אבל אני חושב שיש באלבום אוירה מיסתורית כלשהי .. אוירה שלא הכל במקום הנכון...שמשהו קרה אחרי כל ההצלחה של אוקיי קומםיוטר... אני חושב שלאלבום הזה יש סאונד מעולה...נקי כזה והמוזיקה עצמה גם די מרגיעה...גם בשירים היותר רועשים אבל בעיקר בשתי הרצועות הראשונות.. פעם הייתי נוהג אחרי העבודה לחזור הביתה בלילות ולהקשיב לכל האלבום ולהתרפק על הצלילים המדויקים האלה .. הצלולים האלה שרדיוהד מגיעים באלבום הזה.. גם הטקסטים פה שווים התייחסות אבל זה נשאיר לכל שיר בנפרד.. הרבה אומרים שהם לא אוהבים את רדיוהד מקיד איי בגלל האלקטרוניקה והחוסר בגיטרות וצלילים חיים אפשר לומר..אבל אני חושב שזה צעד אמיץ ביותר שלא כל להקה יכולה לקחת אחרי אלבום כל כך מצליח מסחרית (יש שאומרים שהכי טוב שיצא בכל הזמנים...) ולכן קיד איי הוא גם אלבום שמראה שיש ללהקה אופי משלה.. וזאת אחת הסיבות שאני אוהב את רדיוהד.. ובכלל אני מאד אהבתי את כל השימוש במחשבים ומכשירים אלקטרוניים ועיוות הקול של ת'ום...עובדה יצא אלבום מעולה..לפעמים זה אוקיי להשתמש בקומפיוטר..

LostChild

New member
יש משהו שנורא מעצבן אותי

למה לעזאזל אנשים מחשיבים את האלבום הזה "אלקטרוני" ? חמש או אפילו שש שירים מתוך העשרה שבאלבום הזה הם אקוסטיים לגמרי בעיבודם

כי ככה../images/Emo26.gif

קיד א' בניגוד לאלבומים הקודמים אליו, נגוע בשילוב אלקטרוני קשות! הוכחה לכך כבר בשיר הראשון. השיר השני שהוא בעצם שם האלבום מביא הוכחה לגמריי שהאלבום הזה הוא לא אקוסטי כמו שאתה טוען, אלא לגמריי שונה מדה בנדס (ואפשר להגיד שהוא לוקח רחוק יותר את הקטע האלקטרוני מאשר אוקי קומפיוטר בו היו נגיעות קלות של אלקטרוניקה, ששם הם בטח גילו את אהבתם אל החיבור האלקטורני למוזיקה שהם עושים) אוקי אל השיר השלישי, שהוא לאורך כל הדרך נגוע באלקטרוניקה ברקע שמוסיפה המון. השיר הרביעי HTDC גם נגיעות אלקטרוניות לאורך כל השיר... על טריפינגרס אין מה להגיד, המנגינה מדברת בעד עצמה טוב אופטימסטיק נגוע גם הוא באלקטרוניקה (מה שלא תמצא בכלל בדה בנדס) טוב באין לימבו אין מה להגיד וגם באדיוטיק שהרי זה ברור שהם שירים אלקטרונים מובהקים. אולי מורנינג בל איכשהו לא נגוע בכלום (טיפ טיפה בהתחלה) אבל חוצמזה נגיד. ועל מושן פיקצ'ר סאונדטראק, גם הוא שיר אלקטרוני מובהק. עכשיו איך זה לא לפי דעתך אלבום אלקטרוני מובהק?? שכמה משירים הם פשוט שימוש מוחלט ועצום בכלים אלקטרונים? (אוקי קומפיוטר הוא גם חצי אלקטרוני, אבל לא באותה רמה שהשתמשו בקיד א') תבין לא משנה עד כמה השירים האלה "אקוסטים" להגדרתך, האופן בו הם בוצעו הוא בכלל אבל בכלל שונה ורחוק מאקוסטי בלבד! מקווה שהבנת:)

טלינקה5

New member
אכן אלבום מחודש

אני לא יכולה להשוות כי אני בדיוק לומדת להכיר את הלהקה דרך האלבום הזה, אבל זה אלבום מצויין... יוצר אווירה מיסתורית כזאת.

דורפל

New member
מה זה "נגוע באלקטרוניקה" ?

אתה משווה את האלבום ל The Bends, ואכן, בהשוואה אליו הוא יוצא הרבה יותר אלקטרוני. אבל בהשוואה לאלבומים של יוצרים אלקטרוניים מובהקים, הוא ממש לא. הדוגמה הראשונה שעולה לי לראש הוא Dig Your Own Hole של הכימיקל ברדרז, פשוט כי שמעתי אותו היום. ברגע שאצליח לנתק את קו המחשבה שלי ממנו אוכל להביא עוד עשרות דוגמאות מתאימות אחרות. אפשר להגיד ש Kid A הוא האלבום הכי אלקטרוני של רדיוהד, אבל הוא לחלוטין לא אלבום אלקטרוני, כמו שהוא לחלוטין לא אלבום ג'אז או אלבום אינסטרומנטלי. יש בו סימפולים, יש בו מוטיבים אלקטרוניים. זה נכון. אבל יש בו הרבה מאוד כלים חיים, ואפשר לראות את זה בין היתר בהופעות. מעטים השירים בו שאפשר להגדיר כמוזיקה אלקטרונית, אם בכלל (אולי Idiotique). זה שיש כלים אלקטרוניים באלבום לא הופך אותו למוזיקה אלקטרונית, בדיוק כמו שהאחרון של הכימיקל ברדרז (מה נסגר איתי היום?) הוא לא מוזיקה מזרחית בגלל הריפ של השיר הראשון.

ברור שאני מתכוון יחסית לרדיוהד

ולא ביחס לשום להקה אחרת אלקטרונית מובהקת. תבדיל בין השניים. וגם לכל מי שלא בדיוק שומע אלקטרוני כמו הכימכאל ברדרס, אז כן כאשר שומעים את קיד א' ישר מה שעולה לראש זה שהאלבום הוא אלקטרוני ואי אפשר להתווכח עם זה. אז כן קיד א' הוא אלבום אלקטרוני וזאת עובדה, השירים בו מבוצעים לא בצורה "קונבנציונאלית", יחסית לכל מה שהיה לפני האלבום הזה אצל רדיוהד. מקווה שהבהרתי עכשיו את עצמי :)

דורפל

New member
אני מצטער

"וגם לכל מי שלא בדיוק שומע אלקטרוני כמו הכימכאל ברדרס, אז כן כאשר שומעים את קיד א' ישר מה שעולה לראש זה שהאלבום הוא אלקטרוני ואי אפשר להתווכח עם זה" "אז כן קיד א' הוא אלבום אלקטרוני וזאת עובדה" אני לא מסכים עם ה"עובדות" שלך. אתה יכול להגיד את הנ"ל על עצמך וזה אולי יהיה נכון, אבל מכאן ועד להגיד ש "כל מי שלא בדיוק שומע אלקטרוני" מרגיש כמוך, יש הבדל גדול מאוד. חוץ מזה, אתה אומר שאתה מתכוון ביחס לרדיוהד, שזה בסדר גמור, אבל בהודעה הקודמת דיברת בצורה אבסולוטית מובהקת. גם בסוף ההודעה הנוכחית שלך אתה חוזר בך ואומר "קיד א' הוא אלבום אלקטרוני וזאת עובדה", כלומר, לא ביחס לרדיוהד אלא בצורה אבסולטית לחלוטין.

הסתכל על מה שכתבתי בכותרת שוב

כל ההודעה נכתבה יחסית לרדיוהד! בגלל זה שמתי בכותרת שזה יהיה בולט... וכן יחסית לרדיוהד אני חושב שכן האלבום הזה הוא אלקטרוני בצורה אבסולוטית! ( למי שלא שומע רדיוהד וכימכאל ברדרס ביחד לדוגמה.ושוב אם פספסת, יחסית לרדיוהד) כל והעובדות שדיברתי עליהם הם יחסית לאלבומים של רדיוהד! בעע אני מרגיש שאני חוזר על עצמי... בקיצור מקווה שהבנת כעת:)

יש שירים נגועים אלקטרוני

ואתה אולי לא מבחין בזה... אמממ אין דווקא הרבה אקוסטי בקיד א'

Kyle1729

New member
kid A

אני לא ממעריצי Kid A וAmnesiac, אבל אני שמח מאוד שרדיוהד הוציאו אותם ושינו כצקצת כיוון כדי שהם לא יהפכו ללהקה מונוטונית (כמו קולפליי).

kittycatbone

New member
אעע../images/Emo2.gif

אז זה לא לכולם?? גם אצלי זה ככה בעטיפה של הדיסק.. כאילו שיש ציורים בלמטה... אבל אני עצלנית ועדיין לא פתחתי את זה כדי להחליף לקופסא שקופה שיראו את זה

אעעאעעאעע בעצמך!!! אל תעיזי להחליף

לקופסא שקופה כדי שיראו את זה...את פוגמת במוצר מוגבל לאספנים... כל הראיון הוא שזה ישאר כמו שזה ושאם את רוצה תפתחי את זה ותוציאי את החוברת הנוספת....שאגב, הגיע הזמן שתעייני בה קצת:) ושיהיה בכיף!

kittycatbone

New member
חוברת?

או שפשוט אחד ממנו התבלבל
או שהממ זה רק צד אחד של הדף של הקופסא מאחורה שיש בו גם ציורים, אבל הוא פשוט מוסתר בגלל שהקופסא שחורה
הממ לא?

חוברת יקירתי:)

מזל טוב!!! אני שמח לבשר לך על הימצאות חוברת שלא ידעת על קיומה!! לא מדובר בצד נוסף לרקע האחורי של האלבום אלא על חוברת חבויה...תפתחי לראות:)

vegetable man

New member
אמת, ויתר על כן

אפשר לראות באתר במה חדשה תרגום של עמית טורקניץ לכל החוברת הזאת, בעברית. הקישור נמצא בטאגליינס, שווה לראות.

למעלה