Know Why the NIghtingale Sings?- עוד ניתוח...

blacknwhite

New member
Know Why the NIghtingale Sings?- עוד ניתוח...

אני לא מאמינה שאני מנתחת עוד שיר. אני באמת אצטרך סדנת גמילה בסוף...
טוב, הפעם השיר הנבחר הוא Know Why the Nightingale Sings?. אין לו יותר מדי משמעויות נסתרות- מה שאומר שאולי הפעם זה יהיה קצר יחסית- אבל הוא פשוט חמוד להפליא^^ ההערות מהשיר הקודם תקפות גם לעכשיו- דבר ראשון, אני לא אומרת שום דבר בתור עובדה. אתם יותר ממוזמנים לבוא ולהציע רעיונות משלכם, להוסיף, ובאופן כללי לתרום לניתוח- ואתם יותר ממוזמנים גם לא להסכים אם אתם חושבים שאני לא צודקת במשהו... ודבר שני, מכיוון שאנחנו לא בשיעור ספרות, אני לא כותבת "הדובר". אני כותבת "תומאס" או פשוט "הוא"
לפני השיר עצמו, אני רוצה, ברשותכם, לחפור קצת על הציפור ששמה "זמיר". לא במובן המדעי, כמובן... "הזמיר" הוא אגדה מאת הנס כריסטיאן אנדרסן, שאני מניחה שאתם מכירים- גם אם אתם לא יודעים את זה. הסיפור הוא על מלך סין, ששמע שאחד הדברים הכי יפים בארצו הוא שירת זמיר מסוים. הוא לקח את הזמיר (שתקשר עם בני אדם) אל ארמונו והציג אותו כאורח בארמונו. כאשר הוא שמע על זמיר-רובוט מכוסה ביהלומים ואבנים יקרות הוא זנח את הזמיר ושחרר אותו חזרה ליער. כעבור כמה זמן, כשהמלך חלה, רק שירתו של הזמיר מהיער יכלה להעיר להבריא את המלך. סיפור קצר זה הוא משל לדבר אחר- האדם עלול הרבה פעמים ללכת שבי אחרי אופנה ויוקרה, ולשכוח את ערכו של יופי טבעי. מעבר לכך, ויותר רלוונטי- האמן הרבה פעמים יוצר את האומנות הטובה ביותר דווקא כשהוא לא חתום על חוזה. או- כבול... השיר הזה הוא כולו על חופש. וכן, יש לזה קשר לשיר, בחיי. יכול להיות שאפילו תומאס חשב על זה, לכו תדעו, לבנאדם יש השראה ממקומות מגוונים. "איך מרגישה הנפילה החופשית?" שואל הילד הקטן עם הניצוץ בעיניים בשורה הראשונה. הילד- כנראה מסמל את תומאס בצעירותו- שבא בניגוד לתומאס היום- הוא ילד קטן, חופשי מדאגות, שמסתכל על העולם בעיניים תוהות ושואל שאלות תמימות כאלה, של ילדים. ניצוץ בעיניים- האור הזה, של אושר, של שמחה. אני מקווה בשבילכם שלא צריך להסביר את זה
"הנפילה החופשית"- הכוונה פה היא *לא* למוות (בצורה מפתיעה משהו... כי הרי כולנו יודעים שבשירים של תומאס כולם איכשהו מתים בסוף
) אני מצאתי משמעות אחרת. ייפי היי. הכוונה פה היא לשחרור. נפילה חופשית היא סחרור באוויר, ההרגשה של הרוח על הפנים, הריחוף, אחלה של הרגשה
"לדעת למה הזמיר שר, זוהי התשובה לכל דבר" (יו, זה מתחרז גם בעברית!)- לדעת למה דבר טבעי כל כך קורה, דבר שתמיד היה ותמיד יהיה- זו התשובה להכל. אם אתה יודע למה זמיר מזמר- דבר כל כך פשוט, תמים, טבעי- אין שאלה שלא תוכל לענות עליה. את זה אומר תומאס לעצמו, אולי. אומר לילד הקטן משהו שאולי יעזור לו קצת, אולי יענה לו על השאלה בדרכים נסתרות. מצד שני- אנחנו לא יודעים את התשובה. אז אנחנו לא יכולים לענות על כל השאלות האחרות. והאמת שלדעתי זה לטובתנו. (ולזמיר, אגב, יש משמעות יותר גדולה מזו- בצורה סימבולית, כמובן. רמז: אנדרסן קשור לעניין
) "Taking a step to the world unbound Spinning my fantasies all around Freed from the gravital leash I swear the heaven's in my reach"- הקטע הזה נשמע לי כמו השורה הראשונה קצת... "לוקח צעד לעולם משוחרר..." זה נשמע כמו "נפילה חופשית". ואתם יודעים מה זה אומר... שהילד הקטן שלנו "השתחרר". ממה? מ"משיכה" לכדור הארץ (או משהו). הוא מסתחרר עם הפנטזיות שלו. וכאן, רבותיי, אנחנו נתקלים במוטיב חוזר בשיריו של תומאס. לא, לא המוות... החלום. "That it's peace if sleep walks with me"- שורה מThe Riddler. "אם שינה הולכת איתי- זוהי שלווה". שינה=חלומות. חלומות=שלווה. עכשיו הכל ברור, לא?
“Dancing with the spirit of the air In this ocean do open and fair”- הילד הקטן חולם. אם בשורה הראשונה הוא שאל איך זה מרגיש לחלום, עכשיו הוא מתנסה בחוויה בעצמו
הוא מרחף לו באוויר, מעל האוקיאנוס- נשמע חלומי, אה? “Making love to the gods above On my maiden voyage so bold”- במסע הבתולי- החלום הראשון- והנועז. למה? כי לחלום דורש אומץ... "Landing safely to the blue lagoon Don't know if this is the earth or the moon"- ה"לגונה הכחולה" היא אגם באיסלנד, אבל זה לא ממש קשור... "לא יודע אם זה כדור הארץ או הירח"- הוא חולם, כבר אמרתי? כשחולמים, אין תחושה ודאית של איפה אתה, או מתי. כלומר, זה ככה לפעמים. בחלומות הקסומים ביותר
אגב, אני חושבת שהחלום שמתואר פה הוא לא סתם חלום- הוא "חלום צלול". חלום צלול הוא חלום בו הינך מודע לחלוטין לעובדה שאתה חולם בזמן שהחלום מתרחש, תמצא את עצמך בתוך סביבה מציאותית לחלוטין בה תוכל לעשות כל דבר העולה על דעתך ולממש כל פנטזיה בצורה המציאותית והמוחשית ביותר שיכולה להיות. (זו הייתה הגדרה אמיתית) זה מזכיר, לא? זה נשמע קצת כמו תאור של חלום כזה. "I want to love by the Blue Lagoon"- סתם, עוד אזכור ל-Blue Lagoon, ועוד אזכור חמוד
(מהשיר Wanderlust) וכמובן, יש את השיר היפהפה Lagoon, שגם הוא מתקשר לחלום, לגן העדן שבחלום (ראה פסקה הבאה) "Feeling lonely and content at the same time I believe Is a rare kind of happiness"- האושר שבלהיות לבד, בחלום, אבל להרגיש נפלא. "Joy of living is no more a mask The Eden I found will forever last"- "שמחת החיים היא כבר לא מסכה"- מה יכול להיות יותר מקסים? בחלום, הוא מאושר. טוב לו. גן העדן שהוא מצא יישאר לנצח. כי הוא יחלום לנצח. והשמחה שיש לו שם תישאר גם. "Safely away from the world In a dream, timeless domain"- אמנם ציטוט כואב, מהשיר המקסים Beauty of the Beast, אבל הוא מתקשר יופי. חלום- ממלכה ללא-זמן, מקום שבו אפשר להיות רחוקים מהעולם, בבטחה. סוג של גן עדן. "All I wish is to dream again"- אבל מסתבר שגן העדן לא נשאר לנצח... בשיר Nemo הוא מייחל לחלום שוב. זה כל רצונו. המשאלה היחידה.

blacknwhite

New member
והמשך הניתוח..

"Migrating with the geese My soul has finally found peace"- "נודד עם האווזים"- לנדוד. ללכת חופשי לאן שהוא רוצה. בחלום אפשר ללכת לאן שרוצים. "נשמתי סופסוף מצאה שלווה"- בחלום הנפש שלו מוצאת שלווה ומנוחה. אושר. "I dream of wolves with them I run For me she lengthened the night I am home I am in peace"- מהשיר White Night Fantasy. "בשבילו היא האריכה את הלילה". למה? כדי שהוא יוכל להמשיך לחלום. למה? כי שם "הוא בבית, הוא בשלווה". "Every dream's a journey away"- מהשיר Away, כמובן. כל חלום הוא מסע- לאן שרוצים. חופש. "Doesn't matter that man has no wings As long as I hear the nightingale sings..."- לא משנה שאין לאדם כנפיים, דרך פיזית להתרומם ולעוף, כל עוד הוא שומע את הזמיר שר. הזמיר השר, אם אני אקשר את השורה הזו לסיפורו של אנדרסן, עשוי לסמל את האמן, שאומנותו הטובה ביותר היא כשהוא חופשי. בשיר הזה האמן- תומאס שלנו, כמובן- חופשי. והילד- שוב תומאס שלנו כנראה- חולם. והחופש הוא גם בחלום, וגם במוזיקה. ובעיניי, לפי נקודת מבט אחת לפחות (אני חושבת שאני יכולה למצוא עוד כמה, ואנשים אחרים בטח יכולים)- החופש הזה- שיש בחלומות, ויש במוזיקה- הוא הנושא של השיר המתוק הזה. פשוט שיר "קסום ומופלא"
(אני כל הניתוח רק מחכה להשתמש בביטוי הזה...) "A perfect concert my best friend"- אני מניחה שאתם מכירים את הציטוט הזה, מ-Dead Boy’s Poem. בעיניי הוא מסכם את הניתוח הזה לא רע. אבל זה קצת מוזר שלא מצאתי הרבה ציטוטים משירים אחרים שהתאימו. אולי בגלל שאין עוד שירים אופטימיים
והרשו לי לחתום בציטוט- "מוזיקה היא קסם יותר גדול מכל מה שאנחנו עושים פה"- מאת אלבוס דמבלדור
אתם חייבים להודות שזה מתאים! ואתם חייבים להודות שעכשיו מרוח לכם כזה->
חיוך על הפרצוף... תיהנו מהניתוח, ואתם כמובן מוזמנים להוסיף, להעיר וכו' וכו'. שיהיה לכם שבוע מקסים!
(עד שבוע הבא, בניתוח הבא? לכו תדעו...)

ניתוח מצויין מותק!../images/Emo24.gif

עכשיו הערה, לדעתי כשהוא אומר ש"לדעת למה הזמיר שר זאת התשובה להכול" הוא מתכוון שכשאתה יודע למה הזמיר שר אתה יודע מהו מקור האושר, מהי משמעות החיים. השירה של הזמיר היא מאוד יפה ואופטימית, ומסמלת בשבילו את האושר הטהור, בגלל זה הוא גם אומר שלא משנה אם לאדם אין כנפיים כל עוד הוא יכול לשמוע את שירתו של הזמיר. אף אחד לא יכול להסביר למה הוא שר, אם זה לעצמו, לסביבה, או מכל סיבה אחרת, אנשים רק יודעים שהשירה שלו מדהימה.

blacknwhite

New member
צודקת 100%../images/Emo9.gif הייתי משוכנעת שכתבתי את זה...

אני חושבת שאני אדבוק בשיטה של "לתת למישו חכם לקרוא את זה קודם"... ותודה

אלאנקה

New member
את תתרחקי מסדנאות גמילה../images/Emo46.gif!!

הניתוחים שלך מדהימים
הייתי מוסיפה משהו, אבל אני לא טובה בניתוחים:X אני אשאיר לכם את העבודהD:

תביאי לי את הכישרון שלך ליום הבגרות בספרות..

כולם בפורום הזה כאלה מוכשרים!!

Itay Simons

New member
../images/Emo45.gif הועלה למאמרים. ../images/Emo178.gif

כל הכבוד!
למישהי יש פה הרבה זמן פנוי...|סמיילימגלגלעיניים|

blacknwhite

New member
../images/Emo189.gif

זה לא שיש לי כ"כ הרבה זמן- אני פשוט מנצלת אותו לדברים נחמדים
(נגיד, במקום לעשות ש"ב מת' וכאלה
) העיקר שאתם נהנים

ש נ י1

New member
בונא את חתיכת מלכה!!

לא הגבתי לניתוחים הקודמים שלך כי לא היה לי זמן לקרוא, אבל היום קראתי את כולם והם ממש מעניינים!! בקצב הזה את עוד תוכלי להוצים מיקודית לשירים של נייטוויש

blacknwhite

New member
תודה../images/Emo6.gif

את יודעת מה? כשתהיה בגרות... אני מוכנה להוציא מיקודית בכיף
(רגע, מיקודית זה באמת קשור לבגרות נכון? או שאני מתבלבלת?
)

למעלה