KODI - עולם חדש בשבילי

danezeq

Member
KODI - עולם חדש בשבילי

שלום לכולם. סליחה על הבורות הרבה שאפגין בהודעה זו מראש, אבל תסלחו לי אני מתכוון ללמוד הרבה מעכשיו.
אתמול נחשפתי בפעם הראשונה לKODI. לפני זה פשוט לא ידעתי שיש דרך לראות טלוויזיה באמצעות האינטרנט פרט לאתרים המעצבנים של NANA10, MAKO, והאתר של ערוץ 1.
נחשפתי לעולם חדש.
יש לי הרבה שאלות ואשמח לקבל קצת תשובות כדי להתחיל להבין את הטכנולוגיה הזו.
1. האם מדובר בעסק "פיראטי"? האם קליטת השידורת נעשית בתמיכה של הנהלות ערוצי הטלוויזיה? מה האינטרסט בKODI ושל מי?
2. איך לוכדים את שידורי הטלוויזיה מהאינטרנט? האם "מתעלקים" על האתרים הרשמיים של הערוצים ומושכים משם את השידור ומתרגמים לKODI? או שמא לוכדים את הערוץ בקליטה רגילה (כמו יס הוט או עידן פלוס) ואז "משדרים" אותו לאינטרנט?
3. האם האיכות של הוידאו דרך KODI טובה יותר מבאתרים הרשמיים של הערוצים? נראה שכן!
4. את ערוץ 1 אני רואה מצויין, אבל את ערוץ 2 ו-10 אני רואה עם הרבה תקיעות. האם אפשר לסדר את זה או שזה אצל כולם ככה? אולי חבילת האינטרנט שלי לא מספיקה? (15מג הורדה, 784KBs העלאה)
5. הבנתי שאפשר בנוסף להזרמת ערוצים חיים, להתחבר למאגרי VOD דרך KODI. לאילו מאגרי VOD ישראלים אפשר להתחבר?

trophy

New member
אממ...

- לא מדובר בעסק, כן יש מקורות פיראטיים.
&nbsp
- ניתן לחבר ממיר עידן+, ולקנפג את הKODI שיציג שידורי עידן+.
&nbsp
- ניתן ליצור "קבצי מקורות" (לכידה), שיזרימו את המקורות לKODI.
&nbsp
- אם יש תקיעות, הבעיה במקורות ואין מה לעשות, זה נכון גם לגבי איכות, הכל תלוי במקורות. (האנטרנט שלך מספיקה די והותר לצפייה)
&nbsp
- לא ידוע לי על אפשרות להזרים לאינטרנט, ואך שלא יהיה המהירות העלה בארץ נמוכה מידי, אז זה פשוט לא רלוונטי.
&nbsp
- צפייה נעימה...

voguemaster

New member
תשובות

1. תלוי מה. אם אתה צופה בסרטים וסדרות מהאינטרנט או שאתה מוריד סרטים וצופה בהם דרך KODI - בעיקרון זה פיראטי.
2. אם אתה מדבר על מקורות אינטרנטיים לצפיה ישירה של הערוצים עצמם אז בד"כ יש מי שמשדר את ה-STREAM ואנשים "מתעלקים" עליו. עד כמה שידוע לי לא מהאתרים הרשמיים.
3. לא נראה לי. תלוי מה המקור. אם המקור הוא עידן+ אז מדובר על רזולוציית SD (והיא גם INTERLACED, בעיקרון). יכול להיות שיש שידור HD דרך חברות הכבלים והלווין (אין לי מושג, לי יש עידן+) ואז מישהו יכול לקחת אותו ולשדר אותו הלאה.
4. זה בגלל שיש עומס על המקור עצמו. זה כמעט בטוח לא האינטרנט שלך אלא באופן כללי UPLOAD לא מספיק של מי שמשדר את הערוץ (כי יש יותר מדי אנשים שמנסים לצפות בו).
5. מאגרי VOD שאפשר לגשת אליהם דרך KODI - מאקו רשת וערוץ 10 (תוספים מנוהלים ע"י עבדך הנאמן) וערוץ 1 (לא זוכר כרגע מי מנהל...).

בכל מקרה אם תחליט לחקור לעומק, כנס באמת לפורום 12 בקישור שהציעו לך. ברוך הבא
.

אם אתה רוצה לצפות בערוצים הרגילים (1, 2 ו-10 וכו') - אני ממליץ לך באופן אישי לקלוט שידורי עידן+ עם דונגל במחשב ולאפשר ל-KODI לקלוט את השידורים משרת BACKEND ייעודי לזה (כמו ARGUS). העליתי מדריך מפורט באתר הנ"ל.

danezeq

Member
תודה על כל התשובות.

רק לא הבנתי את המשפט האחרון
"אם אתה רוצה לצפות בערוצים הרגילים (1, 2 ו-10 וכו') - אני ממליץ לך באופן אישי לקלוט שידורי עידן+ עם דונגל במחשב ולאפשר ל-KODI לקלוט את השידורים משרת BACKEND ייעודי לזה (כמו ARGUS). העליתי מדריך מפורט באתר הנ"ל."
כלומר אני מבין מה זה דונל שקולט שידורים, אבל אז מה הטעם בKODI? ומה זה המושגים שהזכרת בהמשך?

voguemaster

New member
הסבר קצר

הדונגל בד"כ מחובר למחשב כלשהו (והוא עצמו לאנטנה). עכשיו, אם חפצה נפשך לצפות ע"ג המחשב אין יותר מדי מה לעשות מעבר לזה. יש כמה וכמה דרכים.
מצד שני, יש גם דרך להתקין BACKEND של טלוויזיה (מה שלפעמים נקרא שרת LIVETV) על המחשב. הוא גם מנהל את הערוצים, גם מאפשר לך להקליט (כמה ערוצים בו זמנית) ולתזמן הקלטות ע"פ כל מיני תנאים וכד'. מעבר לזה הוא תומך גם בחשיפת התוכן לצרכנים כמו KODI (מה שהיה XBMC פעם).

גם ניתן לצפות צפיה ישירה במה שנקלט כרגע ממש, גם ניתן לראות את ה-EPG (מדריך התוכניות, משודר ביחד עם התוכניות עצמן), גם ניתן לצפות בהקלטות קודמות. וכמובן אפשר לעשות את זה מכמה מקומות בבית אם צריך (נניח RASPBERRY PI שמריץ KODI ומאפשר לך לגשת לשרת ה-LIVETV ולצפות בהקלטות של דברים שמעניינים אותך או בשידורים הישירים).

זה עולם רחב מאוד ומה שכתבתי פה זה רק על קצה המזלג כמובן.

danezeq

Member
רגע לא הבנתי

כמה שאלות

-מה זה BACKEND ? מה זה אומר "מנהל את הערוצים"?
- ומה ז"א מאפשר לי להקליט? אפשר להקליט סתם ככה עם מדיה סנטר ועידן פלוס לא?
- אגב אני מנסה להקליט בKODI והכפתור של ההקלטה חסום. למה?
- למה הלוח שידורים האלקטוני לא עובד בKODI אצלי? צריך להתקין תוסף?

trophy

New member
backend

הסבר מאוד לא מדוייק לbackend אבל אנסה לפשט לך את זה.
&nbsp
backend זה רכיב שפועל ברקע בעוד הממשק במקרה הזה KODI זה הממשק שעובד מקדימה זה הfrontend

למעלה