koh-tao

agnostic

New member
koh-tao

חזרתי השבוע מטיול באיים (תאילנד ) , ורציתי לתת לכם כמה המלצות בקשר לאי הכי מדהים שנתקלתי בו ( koh tao אי הצב ) : יש קושי מסויים למצוא מגורים אם אתה לא מגיע על מנת לעשות קורס צלילה, כמעט כל הריזורטים שמורים לסטודנטים של מועדוני הצלילה . אל תאמינו לסוכנים של המועדונים שיגידו שאין בעיית מגורים גם אם הגעת לעשות צלילות כיף בלבד , כשתגיעו למועדון עצמו יאמרו לכם שהמגורים שמורים לקורסיסטים בלבד . ( מה שכן המונית תיהיה חינם ). אני ממליץ על ריזורט מצויין שבו ניתן למצוא בונגלוס במצב מעולה ( גם אם לא עושים צלילות) , במחירים סבירים+ 400-600 לזוג. המקום נקרא simple life ונמצא בחוף sairee beach, מטרים ספורים מהמועדון big blue, יש בו מסעדה מעולה ואוירה מיוחדת. בקשר לצלילות , תשימו לב טוב לשיטת החיוב , כשיוצאים לצלילת סירה הכוללת השכרת ציוד , ומבצעים 2 צלילות , החיוב הוא על 2 צלילות מלאות ( כוללות ציוד ) , זה לא משנה שאת הציוד כבר השכרת לצלילה הראשונה ואח"כ סתם החלפת בלון. זהו , אי מדהים .

מעולה.... תודה רבה...

אם תרצה תוכל לכתוב מאמר מפורט יותר על הטיול טיפים מקומות חוויות ועוד... והוא יתווסף לקטגורית המאמרים.... רוב תודות על ההמלצות

agnostic

New member
דרום תאילנד ( האיים) בשבועיים :

אחרי חורף קר מאוד וסוער באירופה , הצלחנו להשיג 3 שבועות חופש מהעבודה, והחלטנו לנצלם לחופש קצר תחת קרני השמש באיי דרום תאילנד. מצויידים בשלל המלצות, טיפים ומסלולים יצאנו לדרך, והנה מסקנותינו והמלצותינו ( נכונות לינואר 2003 ) : טיסה : לקחנו את הטיסה היומית של אל-על מנתב"ג( יציאה בסביבות 23:00 מקומי תל-אביב , והגעה בסביבות 15:00 זמן מקומי בנגקוק ). נחיתה בבנגקוק : מפאת קוצר הזמן ( שבועיים של חופש ), החלטנו עוד בדרך, לא לבלות בבנגקוק , אלא לצאת מיד עם הנחיתה לאחד האיים. רצינו לתפוס טיסה ישירה עם הנחיתה לקוסומאי , התחלנו לברר בסוכנויות הנמצאות בשדה לגבי טיסות באותו היום , שם כמובן ענו לנו שניתן להירשם לטיסה רק למחרת היום ( וניסו למכור לנו לילה בבנגקוק) , לא ויתרנו , הלכנו לטרמינל טיסות הפנים , ושם למרבה הפלא , נרשמנו לטיסה שעתיים לפני, וזאת במשרדים של פוקט אייר-ליין , אבל זה עובד גם בתאי-אייר. ומכאן המסקנה הראשונה ( לא להקשיב לכל סוכנויות הנסיעה בשדה , לגבי הרשמה רק למחר, כל הטיסות מלאות וכו' , אלה ללכת ישירות לחברות התעופה בטרמינל הפנימי ). קוסמאוי : לא לתת למוניות מהשדה להוביל אתכם מריזורט לריזורט , פשוט תקחו מונית לצ'ואנג ביץ', זה החוף היותר זול , יש בונגלוס חביבים באתר שמנהל בחור אירופאי, המקום נקרא ברקודה , ונמצא ליד הפיצה האט על החוף. ממש לידו יש עוד מקום איטלקי בשם פליטה מונדו , וגם הוא מאוד מומלץ. משם המשכנו לקופאנגן בסירה , לקחנו אותה מביג בודהא , והיינו מרוצים , הגיעה בזמן ללא בעיות מיוחדות. קו-פאנגן: הגענו ממש אחרי הפול-מון לשמחתנו , והמחירים היו זולים , ישנו בהאט-רין נוק ( חוף הזריחה ), מומלץ ללכת בחוף לכיוון המצוק כדי למצוא מגורים , מאחר ובאיזור המרכזי רועש מאוד בלילה , אנחנו ישנו בבונגלוס חביב על החוף במקום שנקרא פליטה לודג' ( במחיר זהה למה שמשלמים ב"מרכז העיר"...). לא הייתי ממליץ על סירות הטיולים היומיות שיוצאות מהקקטוס קלאב, הזמנים מאוד דוחקים שם ( 20 דקות בכל חוף וכו' ), והמפלים הם לא המפלים היפים ביותר שתראו בחייכם... כמו כן הדרך חזרה מאוד רטובה ... כך שעם בכל זאת אתם מחליטים על סירת טיולים , תוודאו שההפלגה היא לא בלונג-בואט. משם המשכנו לקו-טאו בסירה מהירה, אולם יש גם סירה איטית שבמקרה שלנו הייתה יכולה להיות החלטה עדיפה , מאחר והסירה ה"המהירה" איחרה בשעה וחצי , והגענו לקו טאו חצי שעה אחרי הסירה האיטית. קו טאו: יש קושי מסויים למצוא מגורים אם אתה לא מגיע על מנת לעשות קורס צלילה, כמעט כל הריזורטים שמורים לסטודנטים של מועדוני הצלילה . אל תאמינו לסוכנים של המועדונים שיגידו שאין בעיית מגורים גם אם הגעת לעשות צלילות כיף בלבד , כשתגיעו למועדון עצמו יאמרו לכם שהמגורים שמורים לקורסיסטים בלבד . ( מה שכן המונית תיהיה חינם ). אני ממליץ על ריזורט מצויין שבו ניתן למצוא בונגלוס במצב מעולה ( גם אם לא עושים צלילות) , במחירים סבירים+ 400-600 לזוג. המקום נקרא simple life ונמצא בחוף sairee beach, מטרים ספורים מהמועדון big blue, יש בו מסעדה מעולה ואוירה מיוחדת. בקשר לצלילות , תשימו לב טוב לשיטת החיוב , כשיוצאים לצלילת סירה הכוללת השכרת ציוד , ומבצעים 2 צלילות , החיוב הוא על 2 צלילות מלאות ( כוללות ציוד ) , זה לא משנה שאת הציוד כבר השכרת לצלילה הראשונה ואח"כ סתם החלפת בלון. השבילים באי מאוד לא מפותחים , אז אל תנסו לקחת אופנוע כדי להגיע למקומות "המרוחקים" ( המרפאות מלאות באלו שמנסים ), אנחנו הלכנו על טרקטורון וגם עימו היו קשיים מסויימים. זהו , לפי דעתי האי מדהים, ואני אחזור אליו בקרוב מאוד. רצינו להמשיך לקופיפי , כשהדרך לעשות זאת היא לקחת סירה לסוראטני ומשם אוטובוס לקראבי ושוב סירה לקופיפי. לקחנו סירת לילה, מאוד מומלץ , חוסך לשלם על לינה, וגם הסירה לא הייתה מלאה יותר מדי. מומלץ לקנות במקרה הזה ג'וינט טיקט , אנחנו בחרנו שלא וסתם חיכינו לאוטובוס יותר מדי זמן, וכמעט הפסדנו את הסירה האחרונה של הבוקר ( 10:20 ), הבאה היא אחרי הצהריים. קופיפי : לא אהבתי את המקום , למרות שהרבה דווקא כן מוצאים בו את הפינה שלהם , לדעתי , בסנטר יש ריח של מחנה פליטים, והמחירים יקרים , ברשותי הייתה החוברת האחרונה של לונלי פלאנט , וההפרש במחירים בין החוברת למציאות היה בלמעלה מ500 באט ללילה ( אפילו שהתייחסתי למחיריי עונת השיא). נקודת האור היא ספינות הטיולים, שוב פעם לוודא ( במבט על תמונות ) שהספינה היא גדולה ולא לונג בואט, שיש מים מטוהרים חינם לכל אורך ההפלגה ושכל אחד מהמשתתפים מקבל מסיכה וסנפירים משלו , לא לקחת יותר מדי ברצינות את אייומי הפתיחה בקשר לנזק לציוד , מחזירים אותו בסירה , ואף אחד לא בודק אותו. לא אהבתי כבר אמרתי? , כן , לכן ברחנו לריילי ביץ' , פרוצדורה של סירה לקראבי וטקסי בואט לריילי . ריילי ביצ': המקום הוא מקום מפגש למטפסי הרים, אבל חוץ מהם יש גם משפחות עשירות , אל תנסו אפילו לחפש מקום באיזור החוף ( נורא יקר ) , בצד השני ( זה שאליו מגיעה הסירה , מצאנו אחלה בונגלוס במחיר סביר , במקום שנקרא view point , ממוקם על צלע גבעה, נוף יפהפה , ואפילו בריכה קטנה. אם גם שם יקר לכם מדי , תקחו סירה מריילי ביץ' לחוף השכן thonsai , שם המחירים עוד יותר זולים, ויש שם גם מסיבות לא רעות... נגמר לנו הזמן , והיינו צריכים לחזור, לכן לקחנו טיסה מקראבי לבנגקוק , יש אפשרות לטוס גם עם תאי-אייר וגם עם פוקט .. פוקט יותר זולים. זהו , מקווה שעזרתי קצת , ניפגש בקו-טאו.

agnostic

New member
תמחק את ההודעה מלמעלה

תשאיר את זו עם התמונה המצורפת כי עשיתי לה קצת הגייה.

עמית22

New member
מציאת מקום לינה בקו טאו

לא צריך למצוא מקום לינה בריזורט של מועדוני הצלילה יש מספיק מקומות לינה זולים (לפני 3 חודשים ישנתי בקו טאו ב-300 באט ללילה לזוג). בקשר לצלילות כמובן צודק החיוב שערורייתי. נ"ב: לא צרם לך לראות לאן אילת עוד יכולה להדרדר אם הצוללים ימשיכו להתנהג רע לסביבה?

agnostic

New member
צורם מאוד.

אתה צודק, הריזורט שנתתי הוא לא של מועדון , הבעייה היא שהם שומרים להם מקומות, בקשר למחיר, עכשיו זה פשוט שיא העונה . בקשר לאילת... היא לפי דעתי כבר כ"כ הדרדרה ... אני זוכר שצללתי שם ב99,וחזרתי שנה אח"כ.... ומה שנשאר מהאלמוגים זה פשוט עילה לועדת חקירה.

סיגלייה

New member
כמה שאלות בבקשה...

נשמע שעשיתם כיף חיים, אנו בעוד שבוע וחצי טסים לתאילנד. ואשמח לשמוע ממך כמה דברים, למרות שהייתי בתאילנד לפני שנתיים. 1. לגבי טיסות פנים, אנו מגיעים לבנקוק ביום שלישי ומתכוננים לטוס לקוסמוי ביום חמישי, היכן נמצא שדה התעופה לטיסות פנים, והאם יומיים לפני יש סיכויי שנמצא כרטיסי טיסה? 2. בתוכנית שלנו אנו טסים גם מקוסמויי לפוקט ומשם מפליגים לכיוון קופיפי לצלילות, אך, לא ללינה, היכן מומלץ לצלול ועם מי, אם ידוע לך שמות של מועדונים ומחירים. וכיצד מגיעים לקו-טאו? תודה וסליחה על הטירחה

עמית22

New member
לטאו מסאמוי מגיעים בסירה

האי נחשב לגן עדן לקורסיסטים (אך חשוב לזכור ש-4 מקרי המוות בצלילה האחרונים במדינת ישראל הם בוגרי תאילנד...) ובהתאם לכך הריפים שבורים והאלמוגים מתים (כמו שאמרתי לDIVEMASTER הבכיר של המועדון: coral cemetey) בתור צולל מוסמך שצלל שם לפני כ-3 חודשים אני יכול להגיד ששווה לחסוך את הכסף ולסוע לסיני (למרות שבקו טאו ראיתי כריש לוויתן והיה מדהים)

agnostic

New member
ככה

שדה התעופה הפנימי , נמצא ליד השדה בינלאומי , פשוט תלכו עם השילוט , יש איזה 20 דקות + של הליכה מהשדה בינלאומי , אבל אם אתם מגיעים מהעיר פשוט תקחו את הטקסי לשם. ברור שתמצאו כרטיס טיסה משלישי לחמישי , אני מצאתי כרטיס טיסה מהיום להיום עוד שעתיים , אבל זה אצל החברת תעופה ולא אצל סוכנות נסיעות. המשרד נמצא בתוך הטרמינל של טיסות הפנים. ( קחו בחשבון שיש טיסה כל שעתיים בערך אז ...). אם אני מבין נכון , אתם רוצים לקחת שיט של יומיים שלוש שכולל בתוכו צלילות ? , כי אם מדובר בסירה שיוצאת מפוקט לקופיפי, צוללים וחוזרים , אז אני ממש לא יודע אם הייתי ממליץ ... הים לא הכי שקט בד"כ ... ולא נעים לצאת לצלול אחרי הפלגה "סוערת". אני לא מכיר מועדונים בפוקט ...., בקופיפי יש את פי פי דייברס , אני חושב שיש שם מדריך ישראלי ( בכל מקרה לא ניסיתי ). בקשר לקו טאו , אני ממליץ על ביג-בלו , יש שם מדריכים אירופאים, וזה עושה את העסק לקצת יותר בטוח , גם האתרים שהייתי בהם היו במצב סביר + , המחירים יקרים באופן יחסי לתאילנד , וזולים בהשוואה לארץ כמובן . משהו כמו 700 באט לצלילה ויורד ככל שצוללים יותר עד איזור ה500.

סיגלייה

New member
תודה תודה ועוד...

תודה לכם על האינפורמציה, אנחנו לא מתכננים לצאת להפלגה של שלושה ימים, אלא להפליג בבוקר מפוקט לפיפי (כמה זמן ההפלגה?), לצלול לשהות בחוף בטן גב ולחזור לפנות ערב. הבנתי נכון שמגיעים לקו-טאו מקוסמוי? כמה זמן הפלגה ומהיכן היא יוצאת? שוב תודה וסליחה

לא יודעת זמני שיט

אבל הפלגה מקו-סמוי בטח יוצאת מ- NATHON אני חושבת שלוקח יותר זמן להגיע מקו-סמוי לקו-טאו מאשר מפוקט לקו פי פי הנה מפה

תשובה

אני חושב שהזמן מפוקט לקופיפי הוא כמו מקראבי לקופיפי , זה משהו כמו 45 ק"מ לכן שעה וחצי שעתיים.( הפלגה מקראבי זולה יותר ). לקו-טאו אפשר להגיע מ : קו-סמאוי, פאנגן, סוראטני , צ'ומפון. יש רק הבדלי זמן ומחיר. אין לי מושג מאיפה ההפלגות יוצאות אבל זה לא עקרוני, תקנו כרטיס בסוכנות או בריזורט , ותתעקשו שהמונית למזח תיהיה כלולה במחיר.

aviron

New member
פוקט ../images/Emo26.gif קו פיפי ../images/Emo36.gif וחזרה

זמן הפלגה מפוקט לקו פיפי הינו כשעתיים. כיוון שבאי מספר חופים - יש לבחור את הספינה המתאימה - המגיעה למקום שאליו הינכם רוצים להגיע. במה דברים אמורים?: בדר"כ היעד העיקרי בקו פיפי דון הינו מפרץ טונסאי שבו נימצאת הלאגונה , הכפר ו"מרכז העניינים,. וכמובן רוב בתי-הצלון ובתי-הארחה. ליעד זה מגיעות מספר ספינות. ממליץ על ספינה הניקראת "סי-בריז". הספינה - וכן ספינות אחרות - יוצאת כל בוקר, בשעה 08:30, מנמל "פוקט-טאון". (בירת האי פוקט). כרטיס הלוך-ושוב: מחירו כ-450 באת'. אין צורך להזמין מראש - פשוט להגיע ולקנות. כל הספינות עוזבות את קו פיפי בשעה 14:30 ומגיעות חזרה לקו פוקט ב- 16:15. ממליץ מאד מאד להשאר בקו פיפי ללינת לילה ויותר. באי בתי-מלון, גסטהאוסים ובונגלוס. יעדים נוספים בקו פיפי שאליהם מגיעות ספינות אחרות: "לונג-ביץ'" ועוד. מקומות אלו פחות תוססים ומעניינים ממפרץ טונסאי. לעתים ההפלגה לקו פיפי דון עורכת כחצי שעה יותר - בגין הקפת קו פיפי לה - וצפייה על המפרצים המשגעים - ובניהם מפרץ מהאיה - שבו צולם הסרט "החוף" עם דה-קפריו.

עמית22

New member
מחיר הצלילות בתאילנד

מחיר צלילה בודדת ברוב הריזורטים הינו באיזור ה- 1000 באט (כולל ציוד מלא והשטה) ככל שצוללים יותר (ומתמקחים יותר) אז המחיר צונח. דרך אגב, כל הצלילות בטאו הן מסירה, אז מי שעדיין לא חווה את הנושא מומלץ שידע את זה. הסיבה: יום צלילות ראשון בקו טאו, בן זוגי לצלילה (ישראלי שהכרתי על המעבורת) הינו צולל טרי שסיים קורס ** חודש לפני כן באילת - צלילתו הראשונה כמוסמך. אחרי תדריך טוב של ה-DM קופצים מהסירה (מהירכתיים) שוחים לחבל העוגן (בחרטום) בים גלי, בודקים שהכל בסדר ומעמיקים. אחרי 5 מטר אני מרים את הראש, מחפש את הבחור ולא מוצא, עולה למעלה ורואה אותו בולע מים. אחרי שיחה קצרה מעמיקים שוב והצלילה עברה בסדר גמור. אחרי היציאה מהמים דיברנו שוב, ומסתבר שהכניסה היתה טראמותית במקצת. הבחור מעולם לא שחה בים גלי, מעולם לא ירד דוך (או דוח) 30 מ' בלע קצת מים ונכנס לפאניקה. אם כבר צללתם מסירה, סבבה. אם לא, שווה לצלול צלילה ראשונה רדודה, ולבקש מה-DM לפקוח עליכם עין, זו לא בושה. ואסיים בברכת צלילות צלולות מהנות ובטוחות לכולם (עם הרבה כרישים)

למעלה