komencante en la esperanton

cololo11

New member
komencante en la esperanton

Saluton!
התחלתי ללמוד אספרנטו בדואולינגו (ניסיתי גם לפני זה אבל היה לי קשה עם lernu וכל השאר...)
יש למישהו\י כאן:
א. טיפים ללמידת אספרנטו
ב. שירים ומוזיקה מכל הסוגים באספרנטו (המילה היא kantoj, לא?)

תודה רבה!!
Gxis!

DoronModan

New member
ברוך הבא
שני טיפים ללמידה

cololo11 שלום

יופי שאתה לומד אספרנטו. איך הולך?
עצה ראשונה שלי היא להקדיש זמן ללימודים מדי יום. כך הלמידה שלך תהיה הרבה יותר יעילה ומהירה. גם אם יום אחד אין לך זמן, אז לפחות 5 דקות יותר טוב מכלום, ולמי אין 5 דקות?
עצה שנייה: להמציא לעצמך משפטים פשוטים באספרנטו. אפילו אם אתה יודע בינתים ממש מעט מילים, זה לא משנה, תנסה לדבר לעצמך, אפילו במשפטים מטופשים ולא קשורים, העיקר שיהיה בהם היגיון, ותראה שאתה הולך ומשתפר.

אם יש לך שאלות אנחנו כאן!
לגבי kantoj אני מניח שתקבל המלצות בהמשך.

בוזוקיא

New member
הטיפ הכי טוב לדעתי

למצוא ספרים שיש להם גרסה גם בעברית וגם באספרנטו, כמו הנסיך הקטן למשל שאפשר להוריד בקלות pdf שלו באספרנטו וקל גם להשיג את הספר בעברית. האמת שאין יותר מידי ספרים שיש להם גרסאות גם בעברית וגם באספרנטו (זה מסתכם בערך בנסיך הקטן ובתנ"ך) אבל אם אתה מוכן להתפשר גם על אנגלית אז ההיצע גדול יותר.
היתרון בשיטה הזאת לדעתי הוא שאפשר לקפוץ למים מהר מאוד מבלי לייגע את עצמך יותר מידי בנבירה איסופית במילונים, אתה פשוט קורא משפט באספרנטו ואז את המקבילה העברית/האנגלית שלו. מהר מאוד האוצר מילים גדל לרמה שאפשר כבר לקרוא רק באספרנטו ולתרגם מילה פה מילה שם כשלא מבינים.

Namiro

New member
עוד הצעה

ברוך הבא!
הנה משהו שאולי יוכל לעזור -
בזמן האחרון פיתחתי, בעזרת משתתפים של פורום זה, ישום (באנגלית) לאנדרואיד שנועד להרחיב את אוצר המלים באספרנטו. הרעיון עלה עם עליית הדואולינגו - הרגשתי שמשהו חסר שם - אמצעי לתרגול נוסף מכיוון אחר. אז יתכן ואתה בדיוק הוא קהל היעד, ובדיקה על ידך יכולה להועיל מאוד לשני הצדדים.
אם יש לך מכשיר אנדרואיד (כלומר לא אייפון) - אתה מוזמן לנסות. גרסת ניסיון עלתה בחנות גוגל פליי, אבל מהמשתמשים הראשונים למדתי שקשה למי שיש לו ידע בסיסי בלבד להפיק תועלת מהישום. לכן בימים אלה מבוצע מקצה שיפורים, עם הוספת תרגום מלא לאנגלית וקריינות של חלק מהמשפטים, במטרה לאפשר גם לחסרי ידע בשפה להשתמש בו.
אם יש לך גם נכונות וגם מכשיר מתאים - אתה מוזמן להתנסות. הודע לי, ואשלח לך במייל את הישום להתקנה בטלפון. גרסה עם השיפורים עדיין לא עלתה לרשת.
אם גם מישהו ממשתתפי הפורום מעוניין להתנסות- שיודיע לי.

בהצלחה!
אמיר

Eldad S

New member
ברוך הבא!

המון המון בהצלחה!
נשמח לשמוע איך הולך עם Duolingo.
חוץ מזה, ראיתי שהחברים כאן נתנו לך כבר כמה טיפים.
דרך אגב, איך לקרוא לך בפורום?

cololo11

New member
עדכונון קצר

גם אני תהיתי...
אתם מוזמנים לקרוא לי איך שתרצו - אני אבוא!
סתם, גיפ (נו, אל תשאלו אותי. המוח שלי פועל לבד, בלי להתייעץ) יהיה טוב... אני לא כל כך אוהבת לתת שם מזהה באינטרנט.

הולך לי טוב בצורה מפתיעה בדואולינגו. כרגיל, אני לא מבינה את החוקים עד הסוף (כל פעם שמצפים ממני להוסיף n אני מרגישה שעדיך לתת לי לפצח קוד לכספת) אבל זה דבר רגיל. לצערי, אני מאוד אוהבת שפות ומאוד גרועה בללמוד אותן כמו שצריך.

בכל מקרה, אני ממש שמחה מההיענות! כנראה אמשיך לחפור לכם\ן, אבל היי - לפחות אני מנסה :)

Gxis la revido!
גיפ

שא12

New member
מסכים איתך הפרטיות חשובה אבל

תוכלי אם תרצי להצטרף למפגשים
אני מרשה לעצמי להזמין אותך.

בית ביכורי עיתים
הפטמן 6 תל אביב
כל יום שלישי משעה 18:00 עדכונים נושאים וביטולים בפורום
שאול
Ĝis la revido kaj bonan nokton

Eldad S

New member
נשמע על הכיפק,

גיפ.

תרגישי חופשייה לחפור לנו

עוד לא יצא לי לבדוק את דואולינגו באספרנטו, מעניין אותי עד לאיזו רמה זה יביא אותך. בכל אופן, אם תמשיכי לעדכן, זה יהיה מצוין.

למעלה