korozot

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
korozot

הרבה חברים כאן בפורום אוהבים את הממרח הזה, אז אשמח לדעת איך אתם מכינים אותו. אני מכינה אותו בגירסה הישראלית- זאת אומרת עשוי מגבינות 5% (ושאף הונגרי לא ייעשה עכשיו פרצוף
!) מערבבת 1/2 מיכל קוטג' ו- 1/2 מיכל סקי מוסיפה כמה לחיצות פפריקה חריפה ומתוקה משפורפרת שום קצת עירית (או בצל ירוק ללא הגבעול) ומערבבת.
 

liti

New member
נפלאות הקימל

את נפלאות הקימל במטבח ההונגרי גיליתי רק בביקורי האחרון בהונגריה (באפריל הנוכחי). כך שעד עכשיו לא שמתי קימל בקורוזו. לא תיארתי לעצמי שקיים קשר בין המטבח ההונגרי לקימל (שמוצאו, אגב, במדינות ערב) בפרט שאצל סבי וסבתי ההונגרים ואצל המשפחה בכלל מאוד לא מקובל להשתמש בקימל, והופתעתי לטובה. הדבר הכי טעים היה סלט כרוב מתקתק עם קימל שאכלתי דווקא במסעדה יוונית בסנט אנדרה. זה באמת מעניין -יכול להיות שבקימל משתמשים רק באזורים מסוימים בהונגריה?
 

reuven4u

New member
גם ב-pogacsa מסוימת

(אני לא זוכר איזו) וב-sajtos rud משתמשים בקימל - והרבה.... sajtos rud זה מין pogacsa בצורת מקל, בבצק מערבבים turo ושאר מוצרי חלב + גבינה צהובה + טונות של קימל למעלה
 

kropacsek

New member
וואי, אני מכיר, זה טעים!!!

יש גם פוגאצ'ה עם טפרטו (גריבעלאך) טחון. שמן מאוד- אבל טעים גם כן.
 
ישנה וריאציה עממית הונגרית

ל:pOGACSA עם שומן ממקורות אחרים. טעים מאוד! ואם מצליחים להתאפק, גם נשמר לאורך זמן.
 

reuven4u

New member
בכל מקרה

pogacsa בעניי אחד הדברים הטובים ביותר של ההונגרים (כמובן pogacsa חמה ורחנית.... ממההההה)
 

טומי*

New member
הממממממ....ה korozott שלי..

זה הולך עם גבינה טרה זה בנייר עם הפרה, אין לי מושג כמה אחוזים זה. בצל כמובן חתוך דק..דק..פאפריקה מתוקה, מלח, וכמובן קימל..כפי שבי טי כתב. בתאבון
 

טומי*

New member
שמדובר במתכונים הרי אז.......

לכל אחת/ד המתכון שלה/ו. חמאה ?? זה 700% שומן
ברוכה הבאה
 
ואילו אצלנו, מתחילים ביבוש הגבינה

הצעד הראשון גבינה 5% או 9% משהים בשקית בד ללילה, מוספים פפריקה מתוקה לקבלת צבע, פפריקה חריפה לקבלת טעם, מעט גבינה צהובה מגוררת טובה (אם נשאר באיזשהי פינה במקרר. בצל ירוק קצוץ. מקשטים בעלי פטרוזיליה. במשפחה הרחבה שלי (12 נכדים עד היום) נחשב הממרח הזה למאכל בסיסי, קשה לתאר התכנסות משפחתית (23 ימי הולדת בשנה), מבלי הממרח הזה.
 

menyroth1

New member
יש עוד שתי דברים

א. תחליפי את הקוטג' בשמנת (קופסא שמנת וקופסא גבינה לבנה ) ב. הפפריקה נשארת ג. השום נשאר ד. תוסיפי זיתים ללא חרצנים ה. תוסיפי בצל ירוק לפי הטעם
 
זיתים בממרח גבינה הם מעדן!

אך הממרח המסוים הכל כך הונגרי עממי באופיו, לא מסתדר עם המעדן (זיתים) הים-תיכוני.
 
למעלה