L-acetyl carnitine והפרעת קשב וריכוז ADHD

חגית35

New member
L-acetyl carnitine והפרעת קשב וריכוז ADHD

הכתבה המתורגמת הנ"ל (מחקר איטלקי- קישור למקור) , מדברת על חומצת האמינו ל-קרניטין כיעילה מחקרית לשיפור מימדי הפרעת קשב ומימדים נלווים לילדים בעלי הפרעת קשב ותסמונת האיקס השביר יחד, אשר מנועים מלקחת ריטלין בשל העובדה שהוא גורם להם ליתר איריטביליות. הכתבה גם מזכירה את הילדים האוטיסטים+ADHD כאוכלוסיית יעד. האמנם תחליף לריטלין??? האמנם יעילה חומצת אמינו זו, והאם מישהו כאן ניסה אותה במינון של כ-500 מ"ג ליום והאם נראו שינויים לטובה במימדי היפראקטיביות או אי שקט או ריכוז וקשב? שפה? אחר??? (בזמנו קראתי רבות על הורים המצדדים בשימוש בחומצת האמינו ל- קרניטין בפורומי MGH שכבר אינם מה שהיו פעם, ושם היתה מישהי שהרבתה לכתוב על תוסף מזון זה. אשמח לשמוע אם יש ניסיון או כל מידע / ידע מהארץ.

RebelRex

New member
לפני כשנה ניסיתי לקחת ALC

יחד עם ריטלין (בתור מישהו שמאובחן גם עם ADHD), לא זוכר שהרגשתי שינוי רציני לטובה בקשב וזה נראה לי הגיוני כי לפי מה שאני יודע ALC לא קשור ישירות לדופמין כמו ריטלין למשל, אלא לאצטיל כולין , נ"ט של קשור כל כך להפרעות קשב

חגית35

New member
דופאמין אינו המסלול היחיד

כמובן שיש מסלולים דופאמינרגיים - התרופות הסטימולנטיות למינהן- ריטלין, אדרל וכו' אך יש גם תרופות אשר הינן סרוטונרגיים ( SSRi's ) או אדרנרגיים (קלונידין למשל) או משולבים (SNRI's) למשל הסטרטרה. ויש עוד... אצטיל כולין הינו פרקרסור מוכר ומשפיע - אני יורת מכירה תרופות שפונות לקהל יעד של אלצהיימר והכיוון הזה בהקר של תרופות אלו. כאמור- ההשפעה- אינדיוידואלית. אילו היה מסלול אחד ותרופה אחת הכל היה פשוט יותר... אך זה לא כך אשמח לשמוע כל תגובה בנושא. תודה!

RebelRex

New member
אוקיי

רק שימי לב שהמכנה המשותף של תרופות סרוטונרגיות ונוראדרגניות זה שכולן משפיעות על המערכת הדופמינרגית ומכאן יעילותן

khisha

New member
אלטרנטיבה נטורופתית

DMAE ו DEANOL שווה בדיקה. לא תמיד עובד אבל הרבה יותר בריא ממטילפנידאטים למינהם.

RebelRex

New member
5HTP לאימפולסיביות ?

ממה שאני יודע וכן מניסיון אישי 5-HTP מחמיר אימפוליסיביות ותסמינים של ADHD ובמקביל הוא משפר את היכולת הקוגניטיבית הכללית

JacobSk

New member
אני פעם ראשונה שומע על זה

5HTP זה סוג של תריפטופן שבאצם פרקרסור לסרטונין.תפקיד הריקרי של התוסף לשפר תהליך איצור של סרטונין. אני השתמשתי פעם מוצר לצורך ניסיון גם בשבילי(אני בריא יחסית) אז רציתי לשון כול היום וגם תגובות שלי היו מזה איתיות.

חגית35

New member
יעקב ניסיתי 5HTP וזה לא עזר כלל

הזמנתי דרכך. עדיין זה מונח אצלי אך לא הועיל והפסקנו

JacobSk

New member
כמה זמן השתמשת ב5HTP ?

עד כמה שהבנתי לא סיימת מתן אריזה אחד. בכלל הוא לא השפיע?

RebelRex

New member
5-htp מעלה סרוטונין

באופן דומה לSSRI . ופרוזאק למשל מגביר אימפוליסיביות (הנה למשל הודעה של דר איריס מנור בנושא, פסיכאטרית שמתמחה בהפרעת קשב), ולכן הגיוני שגם 5-HTP יעשה זאת ובאמת כשהתחלתי לקחת 5-HTP הייתי צריך להעלות את המינון של הריטלין בשביל לקזז על ההחמרה בתסמינים לפי מה שאני הרגשתי כשהתחלתי לקחת את ה5-HTP , זה מווסת את השינה והעירנות - כאשר אני יושן עם 5-HTP אני יושן חזק יותר, וכשאני ער - אני עירני יותר (פיזית ומנטאלית)

JacobSk

New member
שהתמשתה ב5HTP הרגשתה שאיפולסיויות שלך עולה?

כי אי אפשר להשוות פעולה של פרוזק שפשות נאלצת לעלות רמת סרטונין ו5HTP שמספקת פרקרסור לסרטונין לצורך להפיל תהליך איצור שלו .

RebelRex

New member
היה בעיקר קשה יותר להתרכז

והוא עשה קצת היפריות למרות שכאמור, ה5-HTP עוזר ליכולת הקוגניטיבית יותר מאשר פוגע אבל אתה צודק , אני מקרה יחיד, ואי אפשר להסיק ממני לאחרים

JacobSk

New member
דווקה תגובה שלך חשובה מאוד כי

רוב המשתמשי תוספים כן ילדים שרובם לא מסרים תגובות.תגיד השתמשתה דברים נוספים באותה תקופה?

RebelRex

New member
כן, אני לוקח עוד דברים

אבל באותו שבוע רק התחלתי עם 5-HTP , ואני די בטוח שהנטילה של ה5-HTP היא זו שהשפיעה כדאי לציין שלפי דעתי כדאי גם לקחת לפחות פעמיים ביום 5-HTP כי אחרת היא גורמת למעט חרדה (לפחות אצלי כשאני עם נטיה לחרדה) לדעתי זה קורה מהסיבה שיש ל5-HTP , ם half-life קצר יחסית ומה שקורה אם לוקחים רק פעם ביום בבוקר ,אז יש עליה של כמה שעות בסרוטונין במהלך היום ולקראת הערב ישנה ירידה בהשפעה של הסרוטונין - מה שאומר שכל הזמן הרצפטורים צריכים להסתגל מחדש מה שמעורר חרדה, כמו בתקופת ההסתגלות של תרופות SSRI. אני גם משער , שלא כדאי לקחת את המנה השניה של 5-HTP ממש לפני השינה , כי סרוטונין מעכב שנת REM

חגית35

New member
לא יודעת אם יש אותו בארץ- האם את יודעת?

DMAE - 2-dimethylaminoethanol או Deanol לפני כ-5 שנים קראתי כתבה באתר WholeHealthMD.com על Pedi-Active תחליף טבעי לריטלין(בעקבות שאלה של מישהו בפורום דומה) שגרמה לי לחפש מידע על המרכיב הנ"ל: עשיתי חיפוש ומצאתי את המוצר, שמשווק בארה"ב לבעיית ADHD . חרשתי ספרות לגבי זה, ומבדיקת תכולתו של המוצר (שהוא ידידותי לילדים כיוון שאלו כדורי לעיסה או מציצה) עולה כי הוא מכיל את המרכיבים הבאים: לציטין, כולין,DMAE התחלתי לחקור אודותיו, וגם התייעצתי בזמנו עם בוני גרימלדי, בעלת חברת תוספי המזון בארה"ב לבעיית טוראט + ADHD . מרכיב ה- DMAE הינו שונה. אכן מתפקד כסטימולנט. שמו המלא: dimethylaminoethanol והוא מצוי בדגים כגון אנצ'ובי וסרדינים. וכן מצוי בכמויות קטנות במוח האנושי. למעשה בהיסטוריה שלו, הינו כימיקל אשר חברת תרופות התכוונה להשתמש בו בתחילת שנות ה-80 לייצור תרופה לבעיות קשב וריכוז בשם deanol – השם הגנרי שלה. ילדים שנטלו את המרכיב הנ"ל הראו במחקרים שלהם שיפור בריכוז, זכרון ויכולת המיקוד, פוקוס. המוצר מעולם לא עבר את כל בדיקות ה-FDA ולכן מעולם לא שווק בשוק כתרופה.מאחר ומדובר בעקרון במרכיב שהינו תוסף מזון לכאורה, הוא סווג כ-תוסף מזון ע"י ה-FDA . ומטפלים אשר האוריינטציה שלהם הינה תזונתית, נוטים לשימוש בו לטיפול בבעיות קשב וריכוז בילדים ומבוגרים. אני מסכמת את מה שהבנתי לגבי איך הוא עובד: ע"י העלאת רמת הנוירו טרנסמיטורים מסוג האצטיל –כולין (זה מה שמופק מהלציטין בעצם) במוח, אותם אלה שדרושים לאחסון ושליפת מידע. יש דיווחים על מחקרים שראו מידת שיפור רבה בביצועים של הזכרון ,אחרי נטילת תוסף זה. ועוד יותר כאשר הוא שולב עם מקדם אצטיל כולין אחר, פוספטידיל כולין phosphatidylcholine . או בקיצור PC . דיווחים של משתמשים העידו על עליה בחדות הזכרון במיוחד זה לטווח הקצר, וכן שיפור ברמות האנרגיה ובכלל- תחושה כללית טובה מאוד, בהירות וצלילות וחדות ושינה טובה. בארה"ב התוסף הזה נמכר שם תחת השם: DEANER יש מוצרים המכילים אותו בשילוב ג'ינקו בילובה ,צמח ממריץ ומשפר זכרון וחדות מנטלית, שנחקר רבות בהקשר למחלת האלצהיימר). היתרון המדווח לגביו הוא, שלמרות היותו ממריץ, בניגוד לממריצים אחרים כגון קפאין או אמפיטמינים, אין לו את הבום טראח, או הבומרנג - ריבאונד המאפיין ריטלין. הוא נבנה בהדרגה בגוף מבחינת הרמות שלו וכך גם מבחינת ההשפעה- היא מדורגת. לא מתאים למי שמאובחן עם הפרעה בי-פולארית. מצבים אלו עלולים להיות מוחרפים על ידו. ל א יודעת לגבי האפשרות שיגרום להחמרת טיקים- אבל לבני יש טוראט- והשאלה כמובן האם זה יחמיר טיקים כמו ריטלין? (שאגב, אין מניעה לתת אותו בעקרון גם לטוראטניקים, כפוף לתגובה אישית אינדיוידואלית) מצאתי מקור שממליץ על פורמולה שמכילה אותו בשילוב החומצת אמינו ל-קרניטין וגם התוסף PS - פוספטידיל סרין, האם ידוע לך אם היא ישנה בארץ להשגה? תודה!

חגית35

New member
למינון של 500 מ"ג ליום יש לקחת 10 כדורים?!

אם כל וופל זה 50 מ"ג וארצה לתת מינון יומי של 500 מ"ג אזי זה יוצא שהצנצנת תספיק ל-9 ימים בלבד! זה יוצא מאוד יקר ככה לא? אני יודעת שיש גם נוזלי בחברות מסויימות- האם יש לך?

khisha

New member
איך הגעת למינונים כאלה?

חצי גרם גם לפיל יעשה היפר.

JacobSk

New member
50 מג זה מינון יומי סטנדרתי

שאוברים אותו יש סיקוי להיפר.

למעלה