L1A ויזה המשך תהליך ועדכונים.

Alfa156 GTA

New member
L1A ויזה המשך תהליך ועדכונים.

תזכורת, אני כבר בארה"ב על ויזת J2, הרגע אישרו לי את ויזת הL1A שהגשנו ב premium processing, אחרי RFE.

השאלה שהיתה לי לגבי visa stamping בקנדה לא רלוונטית, משרד עורכי הדין יעץ לעשות זאת במדינת המקור.

לשאלות:
1. אהיה בישראל בינואר, האם אין בעיה לבצע את ה stamping אז? זה יוצא חודשיים אחרי האישור בעצם.

2.מה בעצם המשך התהליך? כרגיל - DS 160 תור וראיון?
2א. במידה וכן, מה עלי לצפות בראיון הזה?
2ב. במידה וזה התהליך ומאשרים לי את הויזה בשגרירות, כמה זמן לוקח לקבל את הדרכון בחזרה? אני זמן קצוב בארץ, שאדע להערך בהתאם.

3. אחרי אישור - אם הכל יעבור חלק, כניסה חזרה לארהב הפעם עם ויזת L1A, ולא J2 שאיתה יצאתי?

4.טיפים כללים לגבי המשך התהליך אם יש , אשמח מאוד.

תודה כרגיל!
מה היינו עושים בלי הפורום הזה!

oligomerization

New member
מזל טוב!

1. אין בעיה ללכת לשגרירות חודשיים אחרי האישור.
2. התהליך כמו שציינת - בהנחה שיש לך כבר כרטיס טיסה - תמלא את הטופס ותשריין תור לראיון.
2.א - לא משהו מעניין - ישאלו אותך שאלות כלליות מה התפקיד שלך וכדומה.
2.ב - אמור לקחת פחות או יותר שבוע - כמה זמן לקח לך לקבל J ? נתקלת בTAL? בכל אופן - יש סיכוי שיהיה עיכובים - אז תתכונן... בקביעת התור\מילוי הטופס - אתה יכול לציין מתי הטיסה שלך לארהב (לא יודע אם זה עוזר בתכל'ס) - אבל שווה לציין את זה גם לפקיד (אני בזמנו לא חיכיתי שהם ישלחו את הדרכון אלא באתי לשגרירות לאסוף את הדרכון עם הויזה).

3. בדיוק
4. הטיפ היחיד - שיש יתרון ענק לויזה L1A בנושא הגרין קארד...

Alfa156 GTA

New member
תודה רבה על התשובות! מוסיף פרטים + כמה שאלות

הראשונה שבהם זה איזה טפסים אני צריך לראיון הזה? נראה כאילו משרד עורכי הדין אמר לי - אישרו לך - ובהצלחה, לא כתב לי מה המשך התהליך בזמן שברשת אני מוצא כל מיני דרישות למסמכים כמו I129 וכאלה.
&nbsp
את הJ לקח לנו כמה ימים לקבל - פחות משבוע אם אני זוכר נכון, לא היה TAL, אבל אולי כי אני J2? לא יודע אם זה קשור, האמת שבRFE הוזכרה המילה CYBER, אז נקווה שזה לא יהיה סיבה מספיק טובה לTAL.
&nbsp
תודה לגבי הטיפ, זאת אומרת שאם אני נכנס לארהב עם הL1A אני יכול לבקש באותו הרגע מהמעסיק להתקדם לGC? איך זה הולך בדיוק?
&nbsp
תודה. ושוב תודה.
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
תשובות חלקיות:

כאשר מבקשים ויזות J, היחיד ש-TAL רלבנטי לגביו הוא ה-J1, קרי אשתך. אתה (J2) לא מעניין אף אחד (אל תיקח את זה אישית...). ולכן, אם תחום המחקר של אשתך לא הצריך TAL, אז לא הייתה בעיה.

כרגע, עם L1A, אתה הוא נשוא הבקשה, ולכן בודקים אותך... ואם הוזכרה המילה Cyber בבקשה, ואין לי מושג באיזה הקשר בדיוק -- אני במקומך הייתי מתחיל להתפלל באופן קבוע, לפחות 3 פעמים ביום (ואני בכלל אתאיסט...), שזה לא ירים דגל אדום איפשהו, ושאתה לא תיפול על TAL שיתקע אותך בישראל להרבה זמן...

לגבי GC דרך המעסיק -- אתה צריך לדבר עם המעסיק עצמו, להתחיל בבוס הישיר ובמנהל המחלקה (רצוי דרג VP או דומה, שיהיה ספונסר פנימי שלך בתוך החברה בשביל לקדם את הנושא), ודרכם לעבור ל-HR. שים לב שוויזת L1A עצמה בדרכון עדיין לא מבטיחה באופן אוטומטי מסלול מקוצר לגרין קארד, ואת זה אני אומר מתוך ניסיון של חברים בזמן האחרון. ויזת L1A מרמזת שיש אפשרות למסלול מקוצר (קרי EB1), כי בתהליך EB1 לא צריך LC.

אבל, וזה אבל משמעותי - עדיין עורכי הדין יבדקו את התפקיד הספציפי שלך בחברה, והאם אתה עומד בתנאים של רשויות ההגירה בשביל הגשה תחת EB1. יש אנשים שהצליחו לקבל ויזת L1A בדרכון, אבל הם בתפקיד שהוא מאוד גבולי בשביל הגשה בתור EB1, כי הבדיקה בתהליך הגרין קארד היא (ככל הנראה) הרבה יותר מחמירה מאשר בתהליך לקבלת הוויזה.

ולכן, אם עורכי הדין יחליטו שאתה לא עומד בקריטריונים להגשה תחת EB1, אזי אזי הם יגישו אותך (ככל הנראה) תחת EB2, שזה תהליך יותר ארוך, כי כן צריך LC. בקיצור ובשורה התחתונה, ויזת L1A בדרכון לא מבטיחה מסלול EB1.

אם אתה לא מכיר את המונחים שכתבתי למעלה, אז אתה צריך להכיר אותם היטב ולעומק, ואת המשמעות של כל קטגוריה, כי יש מקרים שבהם תצטרך לנהל מו"מ עם משרד עורכי הדין, ולפעמים גם להתעקש קצת, כדי שהם ינסו להגיש אותך בתור EB1 (שוב, הכל מתוך ניסיון עדכני עם חברים). עורכי הדין לפעמים מנסים שלא להתאמץ יותר מדי, ומעדיפים להגיש בתור EB2, כאשר מקרה של EB1 הוא אינו קל ונושא בחובו סיכון לדחייה. אתה צריך להכיר את הנושא בשביל לדון איתם בטרמינולוגיה שלהם -- אבל בסופו של דבר (ואחרי דיון ונסיונות שכנוע) תצטרך לקבל את דעתם, כי הם בסופו של דבר אלו שמגישים את הבקשה ומייצגים אותך בפני הרשויות.

תתחיל בלינקים הבאים, ומפה כבר תמצא איך להמשיך:
https://www.uscis.gov/working-unite...yment-based-immigration-first-preference-eb-1
https://www.uscis.gov/working-unite...ment-based-immigration-second-preference-eb-2
http://www.immi-usa.com/eb-1-vs-eb-2/

Alfa156 GTA

New member
תודה ! האמת כן קראתי בשבועיים האחרונים

את כל המונחים האלה ומנסה לעכל עדיין את כולם.
&nbsp
לפי כל הכתוב רק קטגוריה EB-1C מתאימה לי, רק בכל האתרים לא מצאתי מה דרוש בשביל להוכיח את זה בניגוד לEB1A ולEB1B שכתוב בכל אתר, ודיי מובן מאליו.
&nbsp
כאילו האישור שלי של הL1A לא מסביר את רוב הדברים בשביל ההוכחה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
בין הדברים שבודקים עבור EB-1C, מתוך מה שאני יודע, זה:

* האם בפועל אתה מנהל אנשים, כלומר יש לך כפופים ישירים.
* האם יש לך אחריות תקציבית/פיננסית על נושא כלשהו.
ועוד.
&nbsp
תתחיל במאמר הבא, בחלק התחתון של העמוד - יש שם רשימה של דברים. יש עוד הרבה מאמרים כאלה ברשת.
&nbsp
http://www.wegreened.com/EB1C-Multinational-Executives-or-Managers
&nbsp

Alfa156 GTA

New member
תודה רבה.

מאמין ששאר השאלות יצוצו רק אחרי שאקבל את הL1A ביד, בלי TAL והחברה תסכים לGC.
&nbsp
תודה.
&nbsp

למעלה