LA CAGOUILL (המסעדה ש"מיתר44" שכח לדווח)

LA CAGOUILL (המסעדה ש"מיתר44" שכח לדווח)

למסעדת "לה קאגוי" שני יתרונות בולטים :
האחד היותה אחת (אם לא ה....) מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בפריס (דומני שכבר סיפרתי שאת ההמלצה עליה קיבלתי משאול אברון ז"ל)
והשני היותה במרחק של 5 דק' מהמלון שלנו
המסעדה מגישה כמתאבן פינכה של צדפות "לה קאגוי" ולצידן לחם שאור נהדר וחמאה מלוחה את הלחם טובלים אח"כ ברוטב שנשאר בקערת הצדפות - מה שגורם שבד"כ לא נשאר הרבה מקום למנה העיקרית
לפתיח לקחנו (יחד עם מיתר וזוגתו) למרכז השולחן 2 סוגי צדפות (6 יח' מכל סוג) שהיו טריות בשרניות מעדן של ממש
מנת לנגוסטינים ומנה של פרוסות תמנון עם שמן ופלפלת אדומה שהיה נגיס וטעים
לעיקריות (כל זוג מנה אחת) דוראד ממולא בטפאנד זיתים ולידו גם צלפים ותלולית טפאנד ודג לבן (פרח לי השם)בחמאה בלווי תרד חלוט הדג ממש נמס בפה
המנות לוו בפאסטה ותפו"א קטנים פרוסים שכמעט לא נגענו בהם
לקינוח "פארס בראסט" ע"ש מרוץ האופניים ולכן המנה שמדמה גלגל אופנים
וטארט טפוחים עם פרוסות דקיקות דקיקות קצפת וגלידה
בקבוק יין סנסר ליווה את הארוחה
ארוחה מצויינת בחברותא נהדרת - מה צריך יותר מזה











 
SEVERO

פריס קיבלה את פנינו באוירה אביבית נהדרת - גם הפריחה בגנים כבר החלה
זוג החברים היה אמור להצטרף אלינו רק לקראת הערב
אז מה שנותר לעשות זה ללכת לטייל ברחוב ולעצור לצהריים אצל SEVERO (ע"ש הרחוב) מכיוון שהיתה תוכנית עמוסה לסופ"ש החלטנו לא להעמיס יותר מדי
חלקנו 2 מנות ראשונות האחת כרשה מאודה (לא מצליחים לשחזר את האידוי המדוייק בבית) עם רוטב חרדל וקוביות בצל לבן וסגול מרכיבים פשוטים שיוצרים מנה נהדרת
"בודאן נואר" שתמיד תמיד נהדר מלווה בסה"כ ברוקט טרי ופריך
לעיקרית חלקנו "פילה מדומה" מיושן שהיה מדיום רייר ולווה בצ'יפס הפריך והזהוב
לקינוח "קומפוט" שיזיפים ביין אדום
קארפ יין קוט דה רון היה ליווי מדויק ונהדר מה שהוביל בצורך דחוף לשנ"צ





 

מיתר44

New member
pullman montparnass

http://www.pullmanhotels.com/gb/middle-east/index.shtml
מלון גדול מאוד, חדרים גדולים ונוחים עם נוף הצופה אל העיר מהקומות הגבוהות (היינו בקומה ה 25), ארוחת בוקר מזנון עשיר, בלב הרובע קרוב למגדל.
הערה: המלון יסגר באוגוסט לשיפוצים.
 
הנוף מהמלון

כאמור זה מלון בעל 25 קומות והנוף הנשקף מהחדרים הגבוהים הוא נפלא
כמעט מכל צלעות המלון יש נוף נהדר
והנה 2 דוגמאות



 

מיתר44

New member
ארוחת צהריים חפיפית: Paris - Montparnasse

צהריים, ואנו מתחילים להיות רעבים. הרגל מגונה?
לא יודע למה אבל בא לי המבורגר. ליד המלון, בכיכר קטלוניה יש גם מקדונלד
וגם בורגר קינג אבל אנו קיבלנו מהקונסיירז' (ישראלי לשעבר) המלצה למסעדה
בשם הנ"ל.
ההמבורגר הוגש בלחמניית ענק שאת חלקה העליון לא אכלתי והוא כלל
גם פרוסה עבה של גבינת קממבר/ברי שנמסה בחלקה, עם צ'יפס מצויינים
המבורגר עם טעם של בשר!
לידי אכלה בהנאה ניסואז גדול. שתינו סודה וקראף של יין אדום. בסלסלת הבאגט
לא נגענו.
כרגיל שירות מקצועי, מהיר ואדיב.
מחיר זניח.
 

מיתר44

New member
Ten Chi מסעדה יפנית במונטפרנס

חשקנו, שוב, באוגל יפני - סושי. חוץ מהרצון לאכול רצינו לכייל מחדש את
חכנו לטעמים נכונים.
ביום שני מגוון המסעדות הפתוחות די מצומצם אך האילוץ לא גרע מההנאה
שהייתה מנת חלקינו מהמקום הזה, שהוא במרחק של לא יותר מחמש דקות
הליכה מהמלון.
חלקנו: 6 גיוזות ממולאות עוף, רול גדול של ובתוכו שרימפס טמפורה,
זוגות של סושי דגים: אוקטפוס, אנגוויל, דוראד ומקרל
קינחתי בקונוס טונה (שבסושיות הישראליות יש ללמוד איך גורמים לדג
להיות נוכל לכל אורכו של הקונוס) ו...רול של סושי מתוק עם נוטלה.
הפעם שתינו סודה וקולה...חזירות לשמה.
צילומים שלא עולים לכאן:
https://www.facebook.com/david.meitar
 
איזה רוטב נשאר בקערת הצדפות? מה שנשאר במקרה הטוב,

זה מי אוקיינוס שהיו בתוך הצדפה וגם את זה נהוג ללגום ישירות מהצדפה.
 

מיתר44

New member
לדעתי מכינים את הצדפות הללו כמו מולים

בתחתית הקערית נותר ציר שאאט מכיל גם חמאה.
בכל מקרה, עובדה שהוא נוצל בעזרת הלחם הטוב.

 
תודה, עכשיו ברור. אלה צדפות קלאם. רק שהתמונה הזו לא הועלתה

בדיווח של אריה ואני התייחסתי לתמונה של האויסטרים ולא הבנתי על איזה רוטב מדובר.
 
אם היית קוראת את הדיווח שלי

ולא מחפשת "כדרכך בקודש" דרך לניגוח היית מבינה מיד שהתמונה ייצגה את הצדפות שהזמנו ולא את המתאבן שציינתי

לפחות עכשיו הבנת
 
קראתי גם קראתי. לשתי המנות קראת צדפות, לאחת קראת פתיח

ולשנייה מתאבן ולבסוף צירפת תמונה רק של הצדפות...האויסטרים.
זה נראה לך ברור? כשמיתר העלה את התמונה הנוספת, באמת הבנתי.
 
למעלה