La locanda di Simona ב Capezzano

מיתר44

New member
La locanda di Simona ב Capezzano

אורחת ערב עם בן הדוד ואשתו. בקומת הקרקע שהוסבה, טיפוסי ואופייני, למסעדה ביתית משפחתית.
סביבנו סעדו אך ורק מקומיים.
היינו שבעה וכולנו דילגנו בקלילות (שהרי אכלנו ״מעט״ צהריים בקבלת פנים ספונטנית לנגן גיטרה ממוצא צועני) על האנטיפסטי ועברנו
לראשונות.
פסטה צמחונית לבת, כיסוני בשר טורטליני עם רגו לי, צלחת פולנטה מטוגנת עם פרוסות נקניק, ריזוטו עם בשר יונה, סלט מעורב,
לעיקרית חלקנו ארבעת הגברים ביסטקה פיורנטינית מדממת - אחחחח.
קינחנו הטירמיסו, סורבה תפוחים עם קלבדוס, קפה והרבה מים מינרלים.

שתינו יין אדום לוקזה.
7 סועדים, אוכלים טוב, נהנים מכל רגע.
כדי שתקבלו מושג - שילמנו 200 יורו.
 

החתולית

New member
נקרא פשוט ומצויין

ארבע גברים על מנה עיקרית אחת? כמה שקל הסטייק הפיורנטיני?
 

החתולית

New member
אז קילו וקצת. סביר


 
קילו והרבה, לא קילו וקצת
הפחת של העצם הוא בד"כ סביב 20%.

כלומר, הבשר שנשאר מ-2 ק"ג הוא בין קילו וחצי ל-1600. מכובד.
 

מיתר44

New member
הרגשתי שאכלתי ״הרבה״ בשר, כך שיש יסוד

לגירסה של 20 האחוז.
הכמות, יחד עם זאת, הייתה פקטור משני להנאתי שנבעה מאיכות הבשר ומידת עשייתו.
הוא הוגש על מגש מתכת לו ט לשמירת חומו. את החיתוך לפרוסות עבות עשו במטבח והעצם שהופרדה
גולחה למשעי על ידי אחד מבני להנאתו.
 
ולמה שאכתוב משהו בלי 'יסוד'?


היות ואני מעדיפה להכין בבית פריים ריב על אנטרקוט רגיל, נהגתי בעבר מתוך סקרנות לשקול את העצם שנותרה אחרי האכילה ואלו היו התוצאות בדרך כלל....
 
למעלה