La somerfino en 25.8.15 - חגיגת סוף הקיץ.

מיכי 10

Member
La somerfino en 25.8.15 - חגיגת סוף הקיץ.

שלום אספרנטיסטים יקרים,

כמדי שנה, אנחנו מתכוונים לחגוג את ה-Somerfino - חגיגת סוף הקיץ שלנו, בשבוע האחרון של הפגרה.
סיכמתי עם מנהל קפה "אלתר נתיב", שנבוא ביום שלישי, י באלול תשע"ה - 25.8.15, החל מהשעה 18:00.
נקבל את הפינה הצפון-מערבית, החזיתית, של בית הקפה (כמו בשנה שעברה, ולא באזור השירותים).

בית הקפה נמצא ברחוב דובנוב 10 בתל אביב, מרחק הליכה של כמה דקות מהקלובו. זה קרוב לפינת שׂדרות שאול המלך
(ובמקביל ללונדון מיניסטור ולבית ציוני אמריקה). הייתי מצרפת מפה, לו ידעתי איך. :)
יש לעלות מדרגות אחדות מהכביש, ואפשר גם לעקוף אותן דרך כבשׁ.

לבקשתי, הוא רשם שנקבל חשבונות אישיים נפרדים, ולא חשבון משותף!
הוא ביקש שנזמין לא רק שתייה, אלא גם משהו לאכול. אמרתי שההזמנות (מעט והרבה) שלנו מתקזזות. :)

כדי שאוכל לסגור באותו שבוע על מספר השולחנות שנצטרך, אני מאד מבקשת שכל אחד מכם יודיע לאלדד או לי או דרך הפורום,
על כוונתכם להשתתף. זה לא מחייב אם מישהו פתאום לא יכול להגיע, אבל זה יעזור לי מאד בתכנון מול בית הקפה! Bonvolu.

פגרה נעימה ולהתראות,
אלדד ומיכל.

מיכי 10

Member
יופי! שמוּר לך המקום הראשון
, ונקווה

שיִּרבו כמותך בישראל, ויזדרזו להודיע לנו. :)

כתבת נכון, וגם אותי יהושע לימד.
אבל נדמה לי שהוא אומר במקרה כזה sen vote. אלא אם לא שמעתי נכון.

שא12

New member
סביר להניח שאני לא שמעתי נכון זה היה בהתחלת הדרך

kabeemulo

New member
כמו בהרבה מקרים באספרנטו, ישנן שתי אפשרויות:

אפשר לתרגם את "בלי נדר" כצירוף יחס: sen voto (שתי מלים, סיומת o), ומהצירוף הזה אפשר לגזור תואר פועל: senvote (מלה אחת, סיומת e).
&nbsp
דוגמה אחרת שראינו לאחרונה: en la mano או במלה אחת enmane. עוד דוגמה מן המפורסמות: per trajno או במלה אחת pertrajne (אם כי במקרה זה ה־per מיותר ואפשר לומר גם פשוט trajne). זו פרדיגמה מאד נפוצה באספרנטו.

מיכי 10

Member
אווווף, שוב טעיתי. ידעתי שיהושע אמר לי משהו, אבל בטעות חשבתי

הפוך. מסתבר שהוא אמר לי senvote במילה אחת, ואני כתבתי בשתי מילים.
תודה על התיקון ועל הדוגמאות. :)
{וגם אני נזהרת מאד מהאייקונים החדשים המטופשים. וגם המכשילים, כפי שהרגשתי קודם שוב ושוב}.

מיכי 10

Member
Nia somerfina renkontiĝo - kafejo Alter Nativ, 25.8.15

Karaj geamikoj,

Kiel ĉiujare, ankaŭ ĉi-jare ni festos nian somerfinan renkontiĝon en la lasta semajno de la ferio.

Miĥal fiksis kun la estro de kafejo Alter Nativ, ke ni venu mardon, 25.8.15, ekde la horo 18:00.
La kafejo situas en Dubnov-str. 10, Tel-Avivo, je kelkminuta piedira distanco de la klubejo (proksime al la angulo de Avenuo Ŝaul Hameleĥ). Oni eniras tra ŝtuparo el la ŝoseo.

Laŭ la peto de Miĥal, la estro notis, ke ni ricevu apartajn fakturojn, kaj ne komnunan fakturon.

Miĥal petas, ke vi informu ŝin aŭ Eldadon, aŭ eĉ en la forumo, ĉu vi intencas partopreni. Tio helpos nin pri la planado kun la kafejo.

Agrablan feriadon, kaj ĝis,
Miĥal kaj Eldad

מיכי 10

Member
האם יכולים גולשים רגילים, שאינם מנהלי פורומים, להקפיץ

שרשורים שעברו עליהם יותר משלושה ימים, בעזרת האייקון
?
זה לא נראה לי הגיוני, הרי אין שום קסם במילה זו, או באייקון הצפרדע, שבו אתה נוהג להשתמש.
אבל אתה כן מנהל פורומים.

Eldad S

New member
לא, לאחר שעברו

שלושה ימים – רק מנהל יכול להקפיץ שרשור (בכל אופן שהוא).

Eldad S

New member
גם אם הוא עבר

לדף אחר – אם עדיין לא עברו שלושה ימים, המנהל או כל אחד מחברי הפורום יכול להקפיץ.
אם כבר עברו שלושה ימים, כדי להקפיץ, המנהל צריך ליצור אייקון או הודעה כלשהי, ולשרשר אליה את הפתיל שכבר עבר זמנו.

מיכי 10

Member
אהה. עכשיו אני מבינה סוף סוף את פשר ה-
שלך.

כשאני הייתי מקפיצה שרשורים בתור מנהלת, לא השתמשתי באייקון, אלא רק כתבתי בכותרת.
משהו בנוסח: "...כדי שנוכל להמשיך לדון בנושא...".

Eldad S

New member

כן, זה די פשוט. הצפרדע קופצת, אז היא מרמזת על הקפצה...

למעלה