Last of the Centaurs

נכון היה היום פרק נחמד כזה? ../images/Emo9.gif

פרק נורא טיפוסי של זינה, ובאיזושהי צורה גם די גורם לי לנוסטלגיה
"So you´re saying that today is actually yesterday for you, but for us today is today because we can´t remember that yesterday was today, right?" גבי ב-Been there, done that

מסכים. הפרק החזיר אותו לעונות

קודמות, היה כזה פרק הסטוריה קלאסי כזה, עם עלילה שמתקשרת להסטוריה ומראה לנו קטעים מעברה של זינה, עוד כשהייתה זינה הרעה האהובה וכמובן בוריאס שאין מה להגיד עליו מרוב שהוא פשוט מעולה. יש לי עוד דברים להגיד על הפרק, אבל מאוחר יותר

Ponchu

New member
כל כך חבל לי להרוס...

שכולם אומרים איזה פרק טוב היה.... ואני באה להתנגד... אבל, ביקורת אחרונה (ואני לא אהיה כאן לראות את המבטים הזועמים של כולם... כן כן חברה, מחר חוזרים לצבא. הסוף לרגילה) על הפרק... וכל כך חבל לי שאני מפסידה מחר את fates. טוף.... נתחיל? קצת מאוחר, ואני לא זוכרת הכל... אבל אני כן זוכרת שזה היה פרק תלוש לחלוטין. כן, רעיון נחמד, שחקני אורח דגולים... וביצוע מזעזע של התסריטאים. מהתחלה? אוקיי... גבריאל רואה את אפיני (אוי דניאל, לא התגעגעתם אליה? היא שחקנית שכל כך לא מוצתה בסדרה, וחבל) ואחריה זינה שלא רואה אותה, אבל לא מפקפקת לרגע שגבריאל חטפה מכת שמש. טוב, זה די רגיל אצלינו... אבל מה, כנראה שזינה יודעת על המתים יפה מאוד. כי מעניין שהיא פשוט ´חטפה´ לאפיני את המשפטים מהפה ("יש ביניכן קשר מיוחד כי אתן אמזונות", "היא יכולה להרגיש שהוא בסכנה") ותעשו לי טובה, מה העניין המתגלגל הזה עם האמזונות? הן כולו עם. אפילו זה לא, פשוט קבוצת נשים חזקות שהתאגדו לפני הרבה זמן. מה זה הקשרים הרוחניים המוזרים האלה שכל הזמן יש ביניהן? ואז אנחנו פוגשים את הבן של בוריאס. כאילו, ברור, כל בן פשוט דומה לאבא שלו כמו שתי טיפות מים נכון? ומאיפה אפיני בכלל ידעה איך בוריאס נראה שהיא יכולה להגיד על בלק שהוא העתק של אבא שלו? טוב, כאן מתחילה הדילמה של זינה בין החובה שיש לה לאהובים מהעבר ובין הבן של אפיני. כרגיל, גבריאל שעכשיו הפכה למפלצת רוצה להרוג אותו (זהו? הן החליפו תפקידים?) וזינה מנסה להימנע מזה, לאו דווקא מהסיבות הנכונות כי עם כל הכבוד, הוא הרג את כל הקנטאורים... מה שמוביל לעוד שאלה. איך הוא עשה את זה? מי שזוכר את הפרק הראשון עם הקנטאורים והאמזונות זוכר שזינה אמרה שהם מאוד חזקים, מאוד חכמים ואפילו היא לא הצליחה להביס אותם עם הצבא שהיה לה. איך הבחור הזה שהוא בסך הכל לורד. לא מצביא או משהו כזה, איך הוא מצליח לחסל אומה שלמה של לוחמים מצויינים? חסר היגיון לחלוטין. (אגב, גבריאל עדיין לא יודעת איך עושים ניתוח קיסרי? זה הרי נורא פשוט... כולו עושים חתך עם הצ´קראם באמצע הבטן והתינוק יוצא... ראיתם, לזינה זה לקח בערך עשרים שניות((:)) אה, והסוף... אוי... כמה לא צפוי. כולם על סף מוות.... וזינה נותנת את הנאום האחרון... על העבר, על המוות, על כך שהשנאה תנצח. בפעם הראשונה זה היה מקסים. בפעם השניה זה היה יפה. בפרק התשיעי כבר נשענים לאחור ונאנחים. כי משום מה כל מי שזינה מחליטה להמיר אותו לטוב - באמת משתנה. מה יהיה? ובנוסף, תסלחו לי אבל הוא הרג את כל החברים/משפחה של זינן. איך הוא פתאום הופך להיות חלק אהוב מהמשפחה? זה פשוט מגוחך... טוב טוב, אני יודעת שאני קצת אנטי פרק. סביר להניח שהרעיון נחמד, ואני בטוחה שהרבה כאן נהנו. אבל אני יודעת שכל הזמן ישבתי ונענתי בראשי בייאוש, כי לדעתי הפרק היה נורא נורא צפוי, והמשפטים היו משפטים ששמענו שבע עשרה אלף פעם והיו כל כך...לא במקום, לא מחוברים למציאות... חבל, כל כך עצוב שכשסוף סוף מביאים שחקני אורח מדהימים כאלה- הפרק פשוט נופל. שבוע טוב(((:) תהנו מחר.

Niff74

New member
Last of the Centaurs - דבר ה../images/Emo54.gif

טוב, אחרי רצף של 7 פרקים שאהבתי מאוד, היה ברור שמתישהו תגיע הנפילה... לאחר התלבטות קשה אם לכתוב או לא לכתוב (לפעמים פשוט עדיף לשתוק) החלטתי בכל זאת לחלוק את ההתרשמויות שלי. מה לעשות, בטוב וברע... והפעם אני מסכימה לגמרי עם רונה... לצערי, לא ממש הצלחתי להתחבר לפרק. הוא נראה כמו מקבץ שאריות שמישהו אסף מכמה פנקסים של תסריטאי הסדרה וניסה בכוח להדביק, בעזרת כמה קליפים מפרקי עבר (כשרק אתמול היה לנו קליפ שואו, לפני זה מקבץ קליפים ב-Abyss, וגם ב-Legacy ואפילו באחד הפרקים הבאים, כך אומרים, אבל על זה לא נפרט). כל העסק הזה בולט עוד יותר על רקע העובדה שבפרק מופיעים שני שחקנים אורחים נפלאים, שאיתם *באמת* שאפשר היה להוציא משהו מוצלח הרבה יותר. חבל. 1. תחילת הפרק. זינן הצעיר ושני חבריו נתקלים באנשיו של בלאק. הראשון שמת, למי שבטוח שראה אותו כבר קודם, שוחק ע"י פיטר מוהלר, שכבר היה פעמיים סנטאור בסדרה - בראשונה כדרק, חברה/בעלה של ליילה (לוסי לולס) בשני פרקים של הרק - As darkness falls ו-Outcast, ובהמשך כ"דסטינוס הופמנוס" - השחקן/סנטאור הפלצן משהו מ-"the Play´s the thing" מהעונה הרביעית של זינה. אגב, הוא גם היה אחת הדמויות הראשיות בסדרה הקיווית "City Life" הזכורה לטובה. 2. זינה וגבריאל עושות שופינג... גבריאל is such a girl... :) ובזמן שהיא הולכת אל מאחורי הוילון למדוד כובע מזעזע (הבחורה הולכת חצי ערומה כבר חמש וחצי עונות אבל בשביל למדוד כובע היא צריכה וילון. באמת...) זינה מחששת בצד נרגילה(?), כמעט נחנקת וטופחת לעצמה על איזור החזה... (מצמצו ופיספסתם... הנה הלינק לתמונה הזו. שימו לב לזינה המעשנת בצד ימין של התמונה) 3. ואז גבריאל רואה את אפיני. ולזינה לא לוקח הרבה זמן להאמין לה שאכן היא רואה את רוחה של אישה שמתה לפני כמעט 30 שנה. סאחה על האמון, זינה... הקטע הכי יפה, כמו שרונה כבר אמרה, היה שאפיני המסכנה בכלל לא הספיקה לפתוח את הפה - זינה ידעה כל מה שהיא התכוונה להגיד - לאמאזונות קשר מיוחד, זינן בסכנה, וכו וכו. אני במקום אפיני הייתי נורא מתעצבנת. זה ממש בעסה לטרוח ולהגיע כשאת רוח, ואז אפילו לדבר לא נותנים לך. בשביל זה היא עשתה את כל הדרך??? היא הרי יכלה להמשיך לשחק ברידג´ עם סאיין, אמאריס והג´ינג´ית המגניבה שהכריש אכל בפרק של לפני יומיים! 4. ואז אנחנו רואים את בלאק. זינה בהלם. ואפיני כמובן יודעת שזה קופי של בוריאס. מאיפה בדיוק אפיני יודעת איך נראה בוריאס??? ואגב, זו רק אני, או שהציור הזה של ליאנה הוא קופי של גבריאל של העונות הראשונות? 5. ואז מגיע הרגע בו מנסים לשכנע את זינן שאמא חזרה. הבחור מבטא במילותיו את תחושותי הכלליות לגבי הפרק - "Can you say anything that doesn´t insult my intelligence?!" לאפיני יש רעיון נפלא. היא תשיר את שיר הערש שהיא נהגה לשיר לו, בשינוי כמה מילים, רק שכמובן שהוא לא מסוגל לשמוע ולכן גבריאל תיאלץ להקשיב לאפיני ולשיר כמוה. אני לא מבינה. בגן עדן של האמאזונות לא קולטים "זינה"? היא לא יודעת שגבריאל לא יודעת לשיר? עכשיו, גבי, בואי הנה רגע. נו... בואי שניה. תראי... נכון, את יודעת לכתוב, את יודעת לדבר, את אפילו נלחמת ממש לא רע. אבל עד כאן. keep your day job, אני מציעה לך. ממחר, בואי ונקבל החלטה שאת לא שרה יותר, בסדר? לטובת כולנו. תודה. 6. עכשיו באות לא מעט דקות עם בלאק. פלאשבקים לאבא, אנחנו זוכים לראות כמה פעמים את המראה המזעזע של קבר האחים של הסנטאורים שאנשיו טבחו. מזעזע ומזכיר מראות נוראיים ממלחמות עבר איומות. זינה חוטפת את בלאק ומעיפה אותו מהחלון ישר על הסוס... אאוץ´... כואב...
7. עכשיו חוזרים לבנות... הבחורה הצעירה בהיריון, ואז מגיעה זינה, האולטראסאונד האנושי, ומזהה לא רק שהיא צריכה ללדת כל רגע, ושמדובר בסנטאור, היא אפילו מסוגלת לזהות את מין התינוק!!! ואני אומרת, זינה, בואי ותצטרפי לצוות הגיניקולוגים באחד מבתי החולים בארץ! אנחנו צריכים אנשים מנוסים כמוך! גבריאל מפגינה גם היא ידע רב ואז מתברר לנו שהיא המציאה את שיטת הלאמאז. היא מדריכה את היולדת הצעירה בנשימות נכונות. כל הכבוד לגבריאל על המצאה שסופסוף נחשבת שלה! 8. לגבי ה"הארה" של בלאק לאחר הנאום המרגש של זינה אני לא אגיב. אני חושבת שרונה ניסחה יפה מאוד את מה שאני חושבת... ואז יש לנו סצינת the Quest בין אפיני לבנה... רק שהפעם גבריאל היא ה-conduit... אני עדיין לא סגורה על זה ששמעתי טוב... אבל היה לי נדמה שנאמר שם שאפיני נכנסת בגבריאל. צ´מעו חבר´ה, אני יודעת שנכתבו הרבה פנפיקים על מה שאמאזונות עושות בלילות, אבל דחילאק, ככה?
9. ואז קטע הסיום, החביב ביותר מכל הפרק (ולא, לא בגלל שהוא נגמר סופסוף) - ואני מביאה אותו פה כלשונו: G: "Xena, I´m glad you didn´t kill Belach." X: "Oh, now you´re glad." G: "You know? Different roads lead to the same place." X: "That´s very wise-- only on _your_ road-- he´d be dead." G [Chuckles]: "Right. I _can_ be wise, sometimes." X: "Yeah, right." G: "I can-- really." X: "Yeah. I´m agreeing with you-- as always." גדול! :)) 10. מרטון (בוריאס) - באמת שהתאמץ והשקיע והיה מאוד דרמטי בתפקידו הכפול בפרק. אבל גם הוא לא יכול היה להציל את הדמות שלו מהטקסטים שלה... למשל, בקטע בו הוא מורה לאנשים שלו להסתער, הוא פשוט נער "אררררררר!" כמו כל bad guy קלאסי. נו, באמת!
11. זינן - היה מזעזע לדעתי. נראה יופי של סנטאור, ואפילו מתאים לי פיזית לאיך שזינן הקטן אמור היה לגדול. כל זאת עד שהוא פותח את הפה או מנסה להביע קצת רגש. מאוד לא משכנע לדעתי. חבל. 12. והפספוס של הפרק - אפיני - דניאל קורמאק - שחקנית באמת נפלאה ואחראית לדמות אהובה מאוד למרות שבקושי עשו בה שימוש בסדרה, וזה באמת חבל. כי לאפיני היה המון פוטנציאל, ודני באמת נהדרת. אני לא יודעת מי יותר מתוסכלת בסופו של דבר - אפיני שפשוט נגררה אחרי כולם ממקום למקום ואפילו השורות הבודדות שלה נחטפו ע"י זינה, או דניאל שכביכול הופיעה בפרק אבל לא ממש היה לה תפקיד. טוב, לי זה לא כל כך משנה... ולשחקנית הנפלאה הזו אני מקדישה היום את תמונת הפרק...
עד כאן להיום. פרק שהבטיח אבל לא קיים, ושני שחקני אורח נפלאים שלא נוצלו. לא נורא, יהיה טוב...

שתי הערות

קודם כל, בהתחשב בזה שאם זה בן זה קנטאור ואם זו בת זו ילדה (בטח גם אתם שמתם לב בפרקים עם הקנטאורים שיש רק קנטאורים זכרים, אף פעם לא נקבות. דרך אגב, בשתי הסדרות תמיד כשהבחורה בהריון מקנטאור התינוק הוא תמיד בן, אז רק מזה זינה היתה צריכה לדעת), לא צריך להיות קשה במיוחד לדעת את מין העובר. אם יש נשים שעכשיו, בחיינו היומיומיים, טוענות שהן יודעות את מין היילוד על פי גובה וצורת הבטן, תארי לך מה היה קורה אם חוץ מהבדל באיבר המין היה גם הבדל במספר הרגליים ובגודל הגוף. זינה הקשיבה לתינוק בועט, ועם הכישורים הגששיים שלה, היא יכלה בקלות לדעת אם זו רגל או פרסה. הערה שניה, דווקא העובדה שגבריאל לא יודעת לשיר יפה עשתה את שיר הערש יותר נוגע ללב.

OrphanOfWar

New member
אני לא מצליחה להתרגל

לעובדה שבת אנוש "עשתה את זה" עם אהממ...חצי סוס
ובאמת שניסיתי, ואני מקבלת כל מיני דברים בצורה די טבעית יחסית לפנטזיה. אבל עם הקטע הזה קשה לי במיוחד
ולגבי הפרק, זה מסוג הפרקים שאני לא ממש אוהבת בזינה. מדי מתקתק וילדותי לטעמי.

shiri_b

New member
זה רק אני או שהתינוק

גדל מצילום לצילום....בהתחלה הוא נראה קטן ושהיא יוצאת איתו מהבית הוא פתאום נראה בן חודש!!!!

כרגיל, דעותנו חלוקות....

אני לחלוטין לא מסכים עם רוב מה שנאמר בביקורת שלך. אהבתי את הפרק, תהרגו אותי. לא יודע למה, אבל חוץ מכמה שטיקים בבימוי שנתייחס אליהם אחרי זה, היה יופי של פרק לדעתי, הוא עשה לי הרגשה כזאת של נוסטלגיה, הפרקים הרגישו כמו כמה פרקים מהעונה השלישית\רביעית, וזה פשוט היה כיף, מה אני אגיד לכם... התסריט לא היה כלכך תלוש, ועם כל הכבוד למטאפורות המשעשעות של ניפ, אני לא חושב שהוא היה כזה זוועתון. כלומר, זה לא כאילו לא היתה עלילה בפרק. היתה עלילה, והיא היתה אפילו נחמדה ביותר. והשחקנים הנפלאים שהופיעו בפרק? מה טוב! ואוקי, אז יש כמה חורים בעלילה, אבל חשבתי שכבר התרגלנו לזה בסדרה הזאת. הרי כל הסדרה הזאת זה חור אחד גדול בהסטוריה, שלא לדבר על חורים שהיא עושה לעצמה, אז חלאס. בכל מקרה, ההודעה הזאת לא הולכת להיות כולה תגובה לדברים של ניפ, אגב, אז גם צפו לכמה דברים משלי ´אחורי זה, כמו שאומרים בשכונה. 2. אני חושב שהיא הלכה "מאחורי הווילון" בגלל שהיתה שם מראה... 3. בחייך, זינה ראתה כלכך הרבה רוחות בחייה, כלכך הרבה התגלויות אלוהיות, כלכך הרבה חזרות מהמתים של אנשים שונים ומשונים (כולל היא בעצמה, להזכירך), ששום דבר כבר לא בלתי אמין בשבילה. היא הרי בעצמה תוסכלה כשגבריאל לא האמינה לאוטוליקוס שזינה השתלטה על הגוף שלו... וחוץ מזה אתם לא יודעים שזינה לא הרגישה אותה בעצמה, הרי היה לה קשר אדוק לאפיני ולאמזונות בכלל. אוקי, ונניח שזה סתם תירוץ עלוב, אז בכל זאת העובדות מראות אחרת (ותסלחו לי על השימוש במילה "עובדות", כי את הקטע הבא אני לוקח ישר מהטרנסקריפט), כי זאת אפיני שאמרה ראשונה שזינן בסכנה, וגבריאל עוד חזרה על זה בקול רם - "זינן בסכנה?", ואז זינה גם שאלה את גבריאל אם היא יכולה לראות אותה ו\או לדבר איתה, ורק אחרי שגבריאל הבינה שרק היא יכולה לראות אותה ("למה אני?") זינה הבינה שזה בגלל שהיא אמאזונה, וכו´ וכו´, ואמרה "כי את אמאזונה, וכו´ וכו´" ורק אז גבריאל שאלה שוב את אפיני "איך את יודעת שזינן בסכנה", ואני חושב שבשלב הזה זינה כבר הבינה מה קורה פה, שזינן בסכנה, ושזאת הסיבה שאפיני חזרה אליהן, ולא כדי לשחק איתן טלפון שבור, אז היא אמרה שהיא כנראה מרגישה את זה, זינה הרי לא טיפשה והיא גם אוהבת להראות את זה, אז היא אמרה בקול רם מה שעבר לה בראש. אז ניפ, את כלכך אוהבת לפזר ציטוטים מהטרנסקריפט, אז לפני שאת מפזרת האשמות, גם אותן כדאי לך לבדוק. 5. פה אני ממש ממש חייב לחלוק עליך. הסצינה שבה אפיני רואה את זינן פעם ראשונה היא אחת הסצינות היותר מרגשות בפרק (ואני כבר רואה אותך אומרת "כן, וזה רק אומר משהו לגבי שאר הפרק"), אבל בלי לדבר "יחסית", לדעתי זאת היתה סצינה ממש מרגשת. פשוט קטע מדהים. דניאל קורמאק עושה את אפיני בצורה פשוט מושלמת פלוס, וגם זינן שבהתחלה לא סומך על זינה וגבריאל כמובן, כי עברו איזה 25 שנה וזינה צריכה להיות זקנה, אבל לאט לאט רואים עליו שהוא מתחיל להרגיש מבולבל, כלומר פתאום נופלת עליו מישהי שטוענת שהיא המיילדת שלו, שעל שמה הוא נקרא, שהיא מכירה את אמא שלו, שאמא שלו בכלל לידו.... אני חושב שכל אחד היה נכנס לסערת רגשות, ובטח מישהו שהעריץ את אמא שלו שהיתה גיבורה. ואז... השיר. תגידי ניפ, למה להכנס לקטנות. זה משנה אם גבריאל יודעת לשיר? אם הם היו קולטים זינה, הם היו אמורים לדעת שמי ששר בביטר סוויט ולייר לייר זה לא רנה אוקונור? את שוכחת, גבי יודעת לשיר. זאת רנה שלא יכולה להוציא שני תוים ברצף. וגם המוזיקה ואפיני היו מספיק חזקות כדי שלא נשמע בכלל את גבריאל.... אבל חזרה לעניין, זה היה אחד הקטעים היותר מרגשים בפרק. השירה של אפיני, השירה של גבריאל, והמוזיקה הנעימה והעוצמתית רגשית שהתנגנה (כבר אמרתי השבוע שג´ו לודוקה פשוט גדול?) ברקע גם אחרי שהן הפסיקו לשיר וזינן הבין שאמא שלו שם.... אין, זה פשוט היה מדהים. 6. אוי, בוריאס. כמה התגעגעתי אליו... יש לו את הקסם הזה בדיבור, המבטא הצפון-מזרח אירופאי, העיניים, אוך העיניים הנוקבות האלה.... וזינה המרושעת גם מבקרת לחפוזון, והיא כמובן מרשעת וחסרת מעצורים (או פן) כתמיד... רק שמתי לב למשהו מעניין. לבלאק הילד היו עיניים חומות. לבלאק המבוגר, ירוקות. חברה, אם כבר עושים טרנזישן, לפחות לדאוג לאחידות... אבל ניחא, אולי זאת הטלוויזיה שלי. בכל מקרה, בקטע הזה שמתי לב שהליחמה של זינה בפרק הזה, עוד מההתחלה, ממש מגניבה. כלומר, היא חזרה לסגנונות מוקדמים יותר של להכנס בצבא שלם בפנים, לעשות טריקים מגניבים עם הסביבה שנקראת בדרכה, ובכלל הלחימה שלה היתה מרעננת ומגניבה והחזירה אותנו שוב לעונות 2, 3 ככה. שווה ביותר. 7. אויש בחייך! למה להתקטנן? הרי הרקולס גילה שכדור הארץ עגול וסובב סביב השמש, איאולוס 2 המציא את המשקפיים והמצת, זינה כבר המציאה את הניתוח הקיסרי והעפיפון, ויש אומרים גם את הטייטס והביקיני, והיו עוד מספיק מקרים של אנשים בסדרה שהמציאו דברים שלא היו אמורים להיות מומצאים עוד אלף שנה בערך, ועכשיו נזכרת להתקטנן? הרי כבר סגרנו שהסדרה הזאת לא אמורה לשרת את ההגיון.... תסלחי לי שאני אסתכל על זה בשעשוע, ולא כ- "עוד סיבה למה הפרק הסריח". 8. והסצינה של בלאק, תעשי טובה... זה לא כאילו הוא החליף צדדים פתאום בגלל שזינה עשתה לו "אה" (והמבין יבין), ואגב בסרט ההוא זה לא הפריע לאף אחד (רמז רמז) לאהוב את הסרט או את הקטע ההוא באופן ספיציפי (רמז רמז). זה היה תהליך, שהיא הראתה לו את הזוועות שהוא עשה, גרמה לו להבין שהוא נהיה הרבה יותר גרוע מאבא שלו, גרמה לו לחשוב, גרמה לו להבין ולהתחרט, זה משהו שהתחיל די מוקדם בפרק.... וזה לא כאילו בסוף הם היו כזאת משפחה מאושרת, זינן עדיין נתן לו מבט של "תתקרב אלי ותחטוף פרסה באזורים לא נעימים" והוא ידע יפה מאד לא להתקרב לזינן (או להסתכל לו בעיניים). רק החברה של זינן עצבנה אותי שם. היא היתה סתם כזאת.... מעצבנת. 9. אני מניח שקטע הסיום היה אכן משעשע, אבל החתול שלי קפץ על השלט באותו רגע ופספסתי את רובו, אז לא ממש הבנתי על מה הן דיברו וראיתי בחצי פריים שהן הלכו בצורה מאד חביבה שבטח הייתי אוהב על מחוץ לתמונה, אבל מה לעשות החתול הציק והייתי צריך ללכת לעשות משהו אחר ושכחתי לראות את זה שוב.... 10. מה ציפית, שהוא יתן נאום סטייל וויליאם וואלאס? שהוא יצעק "השתעטונה לוחמי"? "תירו בוויל"? הוא עדיין וורלורד, והוא מאד עצבני. למה לזינה יש קריאת קרב מתוחכמת יותר מבחינת טקסט? תסלחי לי, אבל אישית נראה לי שאת סתם מתקטננת. אוקי, ועכשיו אחרי שהוצאתי כמה דברים שהציקו לי מאד (ונרגעתי קצת), להערות שלי על הפרק. א) שמתם לב שהגרפיקה של הסנטאורים ממש השתפרה? פעם כל פעם שהיו רואים סנטאור הוא בכלל לא היה נראה קשור לתמונה, ועכשיו לא יכלתי להבדיל מי הסוס ומי הבן אדם... שווה ביותר. ב) לקראת סוף הפרק היה קצת פספוס בבימוי. הבמאי לא הצליח לגרום לנו להבין מי נמצא איפה, כי בגלל זוויות צילום לקויות וקרובות מדי, לא יכלנו להבדיל בין החוץ של הבית לשדה שניצב מולו, והיה קצת קשה להבין שהיה מרחק די סביר בניהם, או לחלופין הבימוי בסצינת הלידה, שבה אותו דבר בדיוק, זוויות הצילום והמדיום שוטים לא אפשרו לנו להבין שמי שנכנס לבית לא רואה את גבריאל והחברה המעצבנת של אפיני, פשוט כי הן לא בשדה הראיה (אפילו שכן בשדה הצילום, וזה כאמור פספוס של הבמאי תמונה). ג) הלידה עצמה היתה סצנה יפה. כלומר, אם להתעלם מהשטויות הרפואיות, זאת היתה סצינה יפה מבחינת החיבור של אפיני לתינוק, ושל זינן.... ובכלל, שהם קראו לו בוריאס בסופו של דבר.... זה מרגש מאד לדעתי. בוריאס השני. כמו שצריך. ד) מה עובר על גבי? כלכך בקלות היא רוצה להרוג אנשים? לא הגזמנו קצת? מצד שני, אולי זה תוצאה של שינוי ארוך שהתחיל עוד ב- The Debt, שגבריאל היתה בדילמה קשה, וברור שכבר אז היא לא היתה בטוחה לגמרי שלא צריך להרוג את הדרקון הירוק.... ומאז עוד זרמו המון כימיכלים מסרטנים בקישון... נו מילא. זהו בערך. את רוב מה שהיה לי להגיד על הפרק יצא לי להגיד כשניסיתי להגן עליו, וחלק ממה שרציתי להגיד נאמר כבר לפני (למשל כמה אפיני\דניאל יפה ומגניבה מתמיד) וכאלה, וכמובן גם אני מקדיש את התמונה שלי לאפיני, סתם כי אני מתגעגע
-אלעד -אלעד

gabrielle

New member
שאלה!

רנה לא שרה בביטר אנד סוויט ולייר לייר?!! זה לא הקול שלה?!

gabrielle

New member
את בטח צוחקת עלי...

לא מאמינה... אבל זה כל כך דומה לקול שלה... מאיפה את יודעת?!! את בטוחה?!

LLRO

New member
מסכימה עם כל מילה

לפי דעתי זה היה פרק מעולה! 1. איך אפשר לא לאהוב פרק שיש בו גם את אפני, גם את בוריאס וגם את זינה הרעה?? 2. התסריט אולי לא הכי מושקע בעולם אבל בסך הכל העלילה מתוקה, אמא שחוזרת מין המתים כדי להציל את הבן שלה וזינה מיילדת את הנין של בוריאס, איזו סגירת מעגל ובאמת שחבל להיטפל לקטנות כשאפשר פשוט לשבת במשך 45 דקות (קצת יותר עם מחשיבים את הפירסומות) ולהנות מפרק בסגנון העונות הראשונות עם חיוך מרוח על הפרצוף גם רבע שעה אחרי (לפחות לי היה...)

Niff74

New member
!Lighten up, dude ../images/Emo54.gif

בשם ארס, מה קורה פה? אין לי ספק שלא מעט אנשים מאוד נהנו מהפרק, שציינתי מראש שלא חיבבתי במיוחד, אבל מכאן ועד להתרגז כל כך עד כדי ביסוס הביקורת על תגובות ישירות למה שכתבתי? whoa... כאילו... הומור? ברור שהתקטננתי, ברור שהתקרצצתי (ועוד כמה פעלים שמתחילים ב"התק") ואם הייתי כותבת ביקורות על פרקי "חידושים והמצאות" אחרים, סביר להניח שגם שם היו מופיעים הגיגים שכאלה, אבל לא תיארתי לי שהביקורת כל כך תכעיס... וכמו התמונה המצורפת, גם אני מתפללת ומקווה שלפחות הרוב לקחו את הדברים ברוח בה נכתבו - בהומור, ולא התרגשו יותר מדי...

למעלה