Lestat!:)

• פותח הנושא Cath
  • פורסם בתאריך

Cath

New member
Lestat!:)

אני מתנצל על הזמן שלקח לי להגיב, אבל הייתי די עסוק בלאדב את העבודה נוכחית, שאכן איבדתי, וחיפוש אחר אותם המקורות ששאלת אותי מקודם. העיניין הוא שכל השיחה הזאת בנושא לביא היא מאד מכאיבה לזיכרון , משום שהתעניינות שלי בנושא הייתה לפחות לפני 4 שנים, ובגלל מספר סיבות ברורות כמו הגזמות קלות עם אלכוהול, אני לא זוכר מה אכלתי לפני שעתיים. אבל, אתה צודק, אני התחלתי עם, עליי להזכר:) ללא ספק אני אנסה למצוא את הקישורים לאותם 11 החוקים, אבל כוונתי הייתה יותר פונה לצד ה"טריוויאלי" של החוקים, ואותם הדברים שהם באים להגדיר. ביא נלך אחד-אחד : 1.Do not give your opinion or advice, unless you are asked. האין הדבר ברור מעליו? אתה צריך חוק בשביל זה? 2.Do not tell your troubles to others, unless you are sure they want to hear them. אין לי מושג מאיפה נוא הביא את זה, אבל התגובה היחידה היא כמו בחוק הראשון.. 3.When in another´s lair, show him respect, or else do not go there כל דבר החל מימי תנ"ך, שמדבר על הכנסת אורחים, ואיך ליהיות אורח. אומנם לכל תרבות ישנן מסורות שונות בנושא, אבל, תסמוך עליי -ה"חוק" הזה הוא משותף לרוב. 4.If a guest in your "lair" annoys you, treat him cruelly and without mercy. כאן אני רוצה להתיחס למילה "lair"ולחוק ככלל. מה שמר. לביא עשה, זה עוות את המסורת הכנסת אורחים, וניסה להיות "מרושע".."שטני", בוא נאמר:)) 5.Do not take sexual advandes, unless you are given the mating signal הממ..רק אני חושב, שאחרת זה פשוט נקרא "אונס"??! 6.Do not take which does not belong to you unless it is a burden to the other person and he cries to be relieved. האם אתה צריך מקור לחוק נגד גניבה ושוד? תסתכל על חוקי האימפריה, ותורכיה בכלל..מאד משעשע. 7.Acknowledge the Power of magic if u have employed it successfully to obtain your desires.If you deny the magic after having called upon it, you will loose all you have obtained. ישנו בחור מאד מעניין בשם "אליפס לוי", שאגב קראולי טוען להיות רה-אינקרנציה של אותו ה"מאג". הנקודה היא שחוק דומה, אך במילים שונות מופיעה באחד ה"ליברים" הראשונים שלו. 8.Do not complain about anything to which you need not subject yourself. מעניין אותי :"Why the heck should I bother, anyway??":) 9.Do not harm little chldren מסיבה כלשהיא אני נוטה לחשוב, שחשבו על זה לפניו... 10.Do not kill non-human animals unless attacked or for food. חוק פשוט נפלא.. אין מה להוסיף, ואין שום מקור "עתיק":) 11.When walking in the open territory, bother noone.If someone bothers you ask him to stop.If he does not -destroy him. משום מה הייתי עושה את זה גם בלי החוק, אבל במסורת הסלאבית יש משהו דומה בנושא התנהגות השבטים..אומנם, הכמות יותר גדולה, אבל בדיוק אותו סיפור. geesh..זה היה ארוך..בכל אופן, לסטט,אין לי דבר נגד החוקים עצמם, בהיותם לגיטימיים לחלוטין, אך יש לי קצת בעיה עם ה"מקוריות" של הדבר.. אם משהו רוצה להגיב (או להוסיף לי עוד מקומות בהם ראה דברים דומים), הוא בהחלט מוזמן:)

L e s t a t

New member
אין כל צורך להתנצל ../images/Emo13.gif

אני מצטער לשמוע על העבודה שלך, אבל עם המצב הכלכלי בארץ קשה לי לומר שאני מופתע שאנשים מאבדים משרה - מכל סיבה שהיא (אלא אם כן החלטת לבלות עם האישה של הבוס
). לפעמים אם זכרון שלילי נצמד למשהו, גם אותו משהו נעשה שלילי בעיננו. טוב, אני אתחיל להגיב: 1. האם הדבר ברור מאליו לפרחה הממוצעת? 2. זה משהו אחר, הצרות שלך הן לא דעה שלך ובוא נודה בזה - אנחנו אוהבים לספר אותן לאנשים, כדי לפרוק.. הבעיה היא, אם נגלה שהפתרון הוא מובן מאליו למספר אנשים אחרים, איך זה יגרום לנו להיראות? חזקים או שמא חלשים יותר? ומה יקרה אם נספר על צרותינו ללא הרף? או אם נברבר על צרותינו עם אדם שאינו מעוניין לשמוע מילה עליהן (מה שיכול להוביל להרבה עצבים)? 3. את ´החוק´ הזה אתה גם תמצא אצל כל ילד בגן. 4. נכון, אז? 5. כן, לכן במקום לצוטט קטעים קצרים מהתנ"ך הוא מפרש אותם לאלו מביננו שיש להם קצת קשיים לקלוט מילה מסובכת כל כך. 6. לא לזה התכוונתי, התכוונתי לאם החוקים השטניים, כמו שהם, הועתקו ממקור מסויים. 7. אליפז לוי היה מאגי ומיסטיקן גדול שבאותה שנה שנפטר - קרואלי נולד, לא חייב להיות קשר כלשהו אבל קרואלי אומר הרבה דברים שלא את כולם צריך לקחת כמובנים מאליו.. 8. הסכמה. 9. כן, אבל אם הוא היה מדגיש את זה, פחות אנשים היו מאשימים אותו באונס ילדים
10. האמת שעם החוק הזה התחברתי הכי הרבה, למה? כי זה אחד האינסטינקטים הטבעיים של האדם וכל חיה אחרת. 11. תלוי באיזה אזור של העמים הסלביים, עד היום לכל אזור יש מסורת טיפה שונה מאזור אחר.

למעלה