Letterbox

amittzor

New member
Letterbox

שאלה - האם העובדה שכל הפרומואים החדשים של הערוץ, ללא יוצא מן הכלל, הם בפורמט Letterbox, מבשרת בשורות טובות על שינוי גישה של YES לגבי שידורים במסך רחב? וזה משהו שבאמת אני לא מבין (ואולי מישהו יסביר לי). כשאני שם סרט ב DVD (ורובם הגדול של הסרטים הם Widescreen) אני רואה אותו בטלוויזיה כ Letterbox, אז מדוע כשיס משדרים במסך רחב,התמונה פוט נחתכת באכזריות, כאילו שמתי סרט ב DVD ועשיתי זום כפול 4?

Aviad1987

New member
לא אומר כלום

מאז ומתמיד הפרומואים לסדרות היו בלטר בוקס אבל השידורים עצמם היו בפורמט האנמורפי.. להוציא כמה בודדים כמו סמלולוויל ואברווד שגם הן בסופו של דבר הפכו לאנמורפי (החלטה מטומטמת).

ih10

New member
השידורים הפכו לאנמורפי בשנה שעברה

ניסיתי להתלונן כמה פעמים אבל אין עם מי לדבר, עכשיו כשזה משתלט כבר על רוב הסדרות כנראה שהפיתרון היחיד יהיה להתנתק היתה תקופה שהם ניסו לפתור את זה ואפילו פעם פעמיים הפרקים של west wing שודרו כמו שצריך (letterbox עם הממיר מוגדר ל3:4 ואנמורפי עם הוא מוגדר ל16:9) מכיוון שזה מפריע לרוב הצופים (ולרוב אין טלוויזית פלזמה או מקרן) ההחלטה של YES לשדר ככה לא הגיונית ונועדה רק למטרות PR

gadgad0

New member
בעניין תפוצת טלוויזיות רחבות-מסך:

לפני כחודש וחצי השקעתי (9,000 שקלים ששדדתי מאיזה בנק) וקניתי טלוויזיה LCD רחבת מסך (סמסונג 32 אינטש) ושידורי יס נראים אחרת לגמרי מאלו שבטלוויזיה הרגילה - בייחוד כל השידורים במסך רחב שמרבים להתלונן עליהם כאן ובמקומות אחרים (ובצדק). בקיצור - גן עדן. אלא שזה לא הסיפור. שמרתי על העניין די בסוד (אתם יודעים - לא נעים לספר לחבר'ה ששדדת בנק). לפני שבוע דיברתי עם מישהו שמתוקף תפקידו מבקר בבתים רבים (טכנאי של סופרגז) והשיחה התגלגלה לכך שהוא סיפר לי שבהרבה מאוד בתים יש טלוויזיות כאלה, אפילו אצל כאלה שהפרופיל הפיננסי שלהם רחוק מזה של ש. אריסון וע. גלזר. מטבע הדברים - טכנאי גז אינם מקור אמין למידע כלשהו. פניתי לבכיר בחברת ניופאן (יבואנית טושיבה ועוד מטעמים) - חבר מהצבא, וביקשתי לדעת את המצב לאשורו. לדבריו, הם מכרו עד כה כ-80 אלף טלוויזיות גדולות (29 אינטש ומעלה) רחבות מסך (בעיקר LCD, פחות פלאזמה) לשוק הפרטי (ועוד עשרת אלפים לשוק המוסדי). להערכתו, המותגים שלהם שולטים על נתח שוק של 20%. יוצא שבחישוב זהיר מוצבות כרגע בארץ (בשוק הפרטי) כ-400 אלף טלוויזיות גדולות רחבות-מסך. כבר לא מדובר במיעוט קטן, מסתבר.

למעלה