LGPL

shno

New member
LGPL

האם מישהו יכול להפנות אותי למקורות מידע בנושא? לצערי כל מה שאני מוצא זה או את הרישיון עצמו או את התיאור של הרישיון בויקיפדיה. אם יש מאמרים בנושא הרישיון, פסיקה (בארץ, בחו"ל) או כל דבר שיעזור ללמוד את הנושא. תודה מראש על כל עזרה!

sh a ch a r

New member
אין פסיקה

למיטב ידיעתי, ה-LGPL מעולם לא הגיע לבית משפט. מה אתה צריך לדעת עליו, בדיוק? שחר אני לא עורך דין, אבל כן מייעץ בענייני תוכנה חופשית

shno

New member
תודה!

אז זה שלא מצאתי, לא אומר שלא חיפשתי טוב
אני צריך לגבש חוו"ד משפטית לגבי ה- LGPL עם דגש על המצבים בהם יש חובה לפרסם את קוד המקור של התוכנה. אז כאמור את הרישיון עצמו קראתי, הבנתי, הפנמתי. ורק השאלה אם יש אי אילו פרשנויות שמוסיפות ו/או משנות את נוסח הרישיון הכתוב כמות שהוא.

sh a ch a r

New member
ההבדל ביננו

הוא שאני עוקב אחרי פורומים שבהם, אם היתה פסיקה, היא היתה מתפרסמת עוד בשלב הגשת התביעה
היו, וישנם, כמה וכמה תביעות בגלל ה-GPL, חלקן אפילו הגיעו לכדי פסק דין. יש תביעה מאוד מעניינת שמתנהלת בארץ. לגבי ה-LGPL לא היו, עד עכשיו, שום תביעות אני מכיר. שחר

sh a ch a r

New member
ה-LGPL הוא יחסית פשוט

לגבי ה-GPL יש שאלות מאוד סבוכות שקשורות בעובדה שהוא תקף רק עבור "יצירה נגזרת", ואפשר לטעון טענות מטענות שונות לגבי מה הגבולות של אותה יצירה נגזרת. בגלל זה רשיונות כמו אלו של MySQL AB הם כל כך בעייתייים, בגלל שלפחות על פי הפרשנות שלי, הם מנסים להרחיב את ה-GPL מעבר למה שהוא תקף. ה-LGPL במובן זה כל כך יותר פשוט בגלל ש(כמעט) בכל מקום שבו אתה יכול לנסות לטעון לגבי ה-GPL "לא יצירה נגזרת", ה-LGPL נותן לך היתר מפורש להשתמש בלי להחיל עליך מגבלות. זו, כנראה, גם הסיבה שאין תביעות לגביו - אין תמריץ לחברות קנייניות לעבור על ההוראות שלו. המקום היחידי שבו ה-LGPL עשוי להיות בעייתי הוא כאשר אתה רוצה לעשות static link לספריה שהיא LGPL. הרשיון מתיר לך לעשות את זה, אבל דורש ממך להפיץ את התוכנה שלך בצורה כזו שתאפשר למשתמש לקשר אותה לספריה החופשית שבה השתמשת שקומפלה על ידו. במילים אחרות, אלא אם אתה רוצה לסבך את מנגנון ההפצה שלך, תדאג להפיץ את הספריות תחת LGPL כשהן מקושרות בצורה דינמית. שחר אני לא עורך דין

למעלה