L'hermitte sign

10מיקי

New member
L'hermitte sign

לפני כחודשיים סבלתי מנימול באצבע אחת של יד ימין, ותוך כמה ימים התפתחה חוסר תחושה (numbness) של חלק מזרוע ימין, בית חזה וגב ימין. בMRI נמצא מוקד אחד במוח ישן ככל הנראה, ומוקד אחד שעובר האדרה בגדוליניום בע"ש צוארי, בגובה L1-2, באזור posterior column מימין, מאד מחשידים ל MS. ב LP היה חלבון מוגבר, אך ללא נוגדנים אוליגוקלונליים. SEP, BERA, VEP היו כולם תקינים. בדיקות דם למחלות אוטואימוניות אחרות היו תקינות. התופעות חלפו תוך כשלושה שבועות (ללא כל טיפול), אך כעבור שבוע הופיעו הזרמים של הסימן הנ"ל. יש שעות של זרמים קשים בכל תנועת ראש קלה שמגיעים עד הרגל הימנית, כולל גב ובית חזה, שעות של זרמים לאורך יד ימין בלבד, ושעות שכמעט אין כל תועפות. אחרי מקלחת חמה זה יותר גרוע. תופעות אלה ממשיכות בצורה די קבועה מזה כחודש. שאלתי היא האם התופעות החדשות, שהן בכל זאת דומות בפיזור לתופעות הקודמות, מלבד הרגל, מתאימות להגדרה של התקף חדש, ובכך תורמות לאבחנה ודאית של MS, או שזה בכלל לא התקף, וישאר קבוע, ונובע מהנזק בע"ש הצוארי שנצפה ב MRI. האם יש סיכוי שזה יעבור? תופעת L'hermitte לא היתה קיימת בשלב של התופעות הראשונות. אין כל חסר מוטורי או נוירולוגי אחר. אני כמובן גם מאד מעוניינת לדעת מה לדעתך הסבירות לאבחנה ודאית של MS לפי הנתונים האלה. תודה על הסבלנות לשאלה הארוכה והמפורטת.

תגובה

נראה שאין מדובר בהתקף חדש והתופעות ניתנות ליחוס למוקד ב- C1-2 (נראה שכתבת L1-2 בטעות). קשה לנבא לגבי העתיד באם זה יתפתח להיות ט"נ. יש מקום לראות את אופי הנגע ב- MRI מוח. יש מקום גם לברר מחלות דלקתיות אחרות לאור ממצאי נוזל השידרה.

10מיקי

New member
כן, כמובן C1-2... ושאלה קטנה נוספת

האם תופעת L'hermitte היא תופעה קבועה בחולי MS, גם בין התקפים, או שגם זה צפוי לחלוף, כמו תופעות התקפיות אחרות? לציין שלא הייתי מעוניינת בטיפול בסטרואידים, למרות שהוצע לי, ולכן אני מבינה שכן מדובר שמשהו התקפי. רק שזה לא עובר... תודה על העזרה.

למעלה