libre office - האם יש אפשרות להגיע באופן יזום להעתקים שמורים

libre office - האם יש אפשרות להגיע באופן יזום להעתקים שמורים

ביומיים האחרונים הכנסתי חומר רב לתוך שני מסמכים. מדי 10-15 דקות בצעתי שמירה. באחת הפעמים שלחצתי על שמירה נתקע תהליך השמירה. לאחר המתנה ארוכה סגרתי את שני המסמכים בעזרת Ctrl+W. להפתעתי הסגירה עברה חלק.
הבעיה היא ששני המסמכים פגומים. הקובץ שהיתה בעיה בשמירה שלו, בגודל 1 ק"ב ומציג מספר תווי #. השני,שהיה פתוח בזמן התקלה, טוען שהקובץ בשימוש (לא בעיה במקרה זה) אבל מכיל 1953 עמודים (?) שכולם תווים בלתי קריאים.

שני הקבצים שמורים בפורמט word 97/2000/xp/2003 , doc

האם יש לי דרך לגשת לגרסה ישנה יותר של הקבצים?

תודה מראש.

Expect

New member
נשמח אם תשתף בפתרון

לקוראים שאולי יתקלו בבעיה זהה.

דם יזע ודמעות

נתחיל בזה שמסתבר שרק לשמור את המסמך כל X דקות באופן יזום או אוטומאטי זה לא מספיק. ברירת המחדל היא לשמור רק את השינויים מאז השמירה הקודמת כך שאם יש בעיות אז זה כואב.

אז הכי מומלץ להורות על שמירת עותק גיבוי מלא:
Tools → Options → Load/Save → General
ולסמן את האפשרות של Always create backup copy

אם עושים זאת ניתן למצוא את הגיבוי האחרון (עם סיומת .bak) במיקום שמוגדר ב: Tools → Options → LibreOffice → Paths → Backups
משהו כמו
/home/<username>/.config/libreoffice/4/user/backup

דם יזע ודמעות, חלק ב'

למקרי חרום יש כלי שחזור בשם foremost.
בהתחלה חששתי להתקין אותו מחשש שידרוס את הקובץ האבוד. אבל מומלץ להפעיל את הכלי מוקדם ככל האפשר, ויש לי עשרות ג'יגות פנויות אז קיוויתי לטוב. בפועל, הכלי אחזר קבצים פרהיסטוריים שאפילו לא ידעתי שהיו על המחשב הנוכחי.
התקנה ע"י sudo apt-get install foremost

בשלב הבא צריך להגדיר ספרייה שלתוכה ישוחזרו הקבצים. נעזרתי ב mkdir .

בשלב הבא צריך לזהות את ה partition שעליו עבדנו על הקובץ. בתחילה הקלדתי sudo fdisk -l אבל התקשיתי להבין מה אני צריכה מהרשימה.
אני שומרת את הקבצים עליהם אני עובדת תחת ספריית הבית שלי. אז הלכתי לספריית הבית והקלדתי:
df -h .

במקרה שלי, ה partition התגלה כ /dev/sda7

לאחר שיש ספריה לשחזר לתוכה, יודעים מה ה partition, ויודעים מה הסיומת של הקובץ המבוקש ניתן להפעיל את כלי השחזור:
sudo foremost -t <file type> -i <partition> -o <recovery directory>
במקרה שלי זה נראה כך:
sudo foremost -t doc -i /dev/sda7 -o ~/foremost_recovery

תחת הספרייה הנבחרת נוצרת סיפרייה בשם doc ובה כל הקבצים שהכלי הצליח לשחזר. משום מה הספרייה נוצרת עם הרשאות גישה לא ידידותיות אז נאלצתי להריץ
sudo chmod -R u+r <recovery directory>
לאחר מחשבה קצרה החלטתי להריץ גם
sudo chmod -R u+w <recovery directory>

כעת יש סיפרייה מלאה בהעתקים. אפשר לעבור לחלק של העבודה השחורה.

דם יזע ודמעות, חלק ג'

בעיה קטנה: שם הקובץ לא נשמר. יש עשרות או מאות קבצים בעלי שמות ידידותיים כגון 113854464.doc
בדף שבו קראתי על foremost כתבו שאם מוצאים את הקובץ המבוקש אז להמשיך את החיפוש. יכולות להיות גרסאות רבות לקובץ.
אז יצרתי ספרייה ייעודית לכל אחד מהקבצים האבודים, עברתי על ה-כ-ל ואת הגרסאות השונות העברתי לספריות היעודיות להשוואה עתידית.
הלקח שלי: מיינו את הספרייה לפי גודל הקבצים ותתחילו לבדוק מהגדול לקטן. אלא אם כן הייתם עסוקים במחיקת קטעים מאסיבית אז הגרסה העדכנית ביותר תופסת יותר שטח. ואם היא לא הקובץ הגדול ביותר אז רוב הסיכויים שהיא באחד הקבצים הגדולים ביותר.

לצערי, למרות שהקפדתי לשמור את הקבצים כל רבע שעה איבדתי עבודה של עשרות שעות. אבל לפחות הצלתי עשרות דפים מכל מסמך.
הדבר הראשון שעשיתי היה לגשת ל libre office ולוודא שלהבא יישמרו מסמכים שלמים.
מאחלת לכם שלא תצטרכו לשחזר קבצים.

על השיתוף

למעלה