life cycle of the defect and HLD

nirby7

New member
life cycle of the defect and HLD

הייתי מעוניין לקבל הסבר על שני המושגים הבאים : Life cycle of the defect and HLD . בתודה מראש ניר.

ido100

Member
מסלול חיי הבאג

בוא ננתח רגע את הנושא במילים. מתכנת כתב פיטצ'ר מסוים והעביר אותו אליי (איש הQA) לבדיקה. אני בודק ומצאתי בעיה/תקלה (או במילים אחרות, באג), אחרי שוידאתי עם המתכנת פתחתי באג (פחות רלוונטי אם בTD או CQ או אקסל אפילו). מכאן יש תהליך שמתבצע באירגון וככל שהאירגון יהיה יותר גדול כך המסלול יהיה יותר מורכב. הנה דוגמא באירגון קטן - פתחתיח באג אז נתתי לו סטאטוס NEW,איך שהמתכנת התחיל לעבוד עליו הוא העביר אותו למצב OPEN שזה אומר שהבאג בטיפול. ברגע שהוא סיים הוא יעביר את הבאג למצב FIX. אחרי שהבאג במצב FIX אני בודק את הגרסה החדשה ובודק את הבעיה/תקלה נפתרה. במידה וכן אני אסמן את הבג כ-Closed, במידה ומצאתי שהבעיה לא נפתרה אני אפתח את הבאג מחדש למצב של reopen (יש אירגונים בהם נהוג לרשום QA_NOK). זהו פחות או יותר הסבר על מסלול חיי הבאג.

guybu

New member
סטטוס הבאג

קבל בכיף..... New - השלב הראשון בבאג חדש. Open/Reopen - הבאג בתהליך עבודה. Fixed - הבאג תוקן. Un Reproducible - הבאג לא שוחזר. Fixed Reject - הבאג תוקן אולם נדחה על ידי הבודק. Duplicated -באג כפול. Not a Bug - לא באג. Close - המחזור הסתיים (נבדק על ידי הבודק)

למעלה