Linux כמערכת הפעלה בעמדות הקצה בארגון

Expect

New member
Linux כמערכת הפעלה בעמדות הקצה בארגון

שלום לכולם!
אשמח לשמוע האם בארגונים אצלכם תומכים (גם בפן הטכני, וגם בפן של הפוליסי של הארגון) בהתקנת לינוקס כמערכת Workstation במחשבי העבודה שלכם?
אני לא מדבר על שרתים אלא על המחשבים הרגילים, מחשבי הקצה של העובדים.

אצלנו בחברה, לדוגמא, נותנים אפשרות להתקין איזו מערכת הפעלה שתרצו אבל התמיכה תיהיה מוגבלת. אך לעומת זאת נותנים אפשרות לעבוד על יישומי חלונות דרך שרתי טרמינל, מה שמאפשר גמישות לאותם משתמשים שלא רוצים חלונות על המחשב שלהם.

חלק מן הבעיה, בדרך כלל, מנקודת מבט של צוותי סיסטם\אבטחת מידע, ש"מאתגר יותר" להחיל פוליסות ארגוניות (לדוגמא Group Policy) על מחשבי לינוקס (למרות שגם כאן, קיימים פתרונות שמאפשרים הרחבת הסכמה של אקטיב דיירקטורי להחיל פוליסיז על תחנות קצה מבוססות לינוקס.

איך זה עובד אצלכם בארגון?
 

BravoMan

Active member
לפי הצורך


לא בדיוק ארגון, אלא חברת פיתוח תוכנה קטנה.
העמדות מותקנות בהתאם לצורכי הפיתוח, מה שאומר שחלק הן ב-dual boot, חלק לינוקס נקי, וחלק הן בכלל Mac.
&nbsp
בעבר הרחוק, לפני ש-iOS ו-Android תפסו את השוק חזק, היינו עובדים אך ורק עם מוצרי MS, לחברה היה מנוי MSDN, ועלי צחקו שבכלל הזכרתי דבר משוגע כזה שנקרא "לינוקס".
&nbsp
היום, כל מפתח שנדרש לעבוד עם Android, מקבל עמדת Ubuntu בין אם הוא רוצה בכך ובין אם לא.
אישית, הייתי מצפה מאדם טכנולוגי כמו מפתח תוכנה לקבל בשמחה כלים חדשים, אבל יש כאלה שלא ממש אוהבים לצאת מאזור הנוחות שלהם...
&nbsp
הסיבה, למרות שניתן לפתח ל-Android מכל מערכת הפעלה, היא שב-Windows כל מכשיר של כל יצרנית דורש דרייבר משלו, שלפעמים גם מתנגשים, מגיעים עם תוכנות סנכרון למיניהן שמכבידות על המערכת, וצרות אחרות.
&nbsp
בלינוקס כמו בלינוקס, remote debugging על מכשירי Android הוא תענוג, ופשוט עובד, עד כמה ש-remote debugging יכול להיות תענוג.
&nbsp
בנוסף, כשנכנסים לקרביים של המערכת מעבר לרמה של אפליקציות, הכלים הנחוצים פשוט לא קיימים ל-Windows.
 
למעלה