Linux Newbie+

Bisly

New member
Linux Newbie+

אני מחפש חומר על לינוקס אני כבר קראתי עליה בהמון אתרים הבעייה היא שאני לא מוצא אתרים למתחילים ++ אלה רק למתחילים או למתקדמים אין משהו באמצע הייתי רוצה להתעמק בכל העניין של הפקודות (אופציות וכו´) ועוד דבר הייתי מאוד רוצה לדעת על מערכת הקבצים בלינוקס ועל מה אחראי כל קובץ ולבסוף על הקרנל

תמר,

New member
תיעוד ועוד

יש אתר שמרכז הרבה מדריכים וכדומה, ושמו http://www.linuxdoc.org נסה להתחיל משם (דרך אגב, יש שם מדריכים מפורטים, אבל כשאתה רוצה לדעת איך עושים משהו ספציפי, חפש ב-how-to)

Bisly

New member
אוקי תודה איפה יש ספר יוניקס

? אפשר לינק בבקשה...

באוריילי

www.oreilly.com יש להם כמה ספרים טובים (ניתן להזמין דרך אמזון ) חלקם גם תורגמו ע"י אופוס.

lizard

New member
תקנה unix for dummies

וכאלה. תמיד יש בהם בחלק הראשון סקירה של המערכת הפעלה ואחר כך רשימת פקודות. ישבתי,קראתי יישמתי ועכשיו אני יודע. כל ספר יוניקס בסיסי מתאים מאחר וברוב הפעמים הפקודות זהות לחלוטין או עושות דבר דומה. כלומר,פקודת ln כלומר ייצירת לינקים סימבוליים ואחרים, תהיה זהה גם בסולריס וגם בלינוקס. אולי יהיו אפשרויות שונות או אחרות אבל אין מצב שבלינוקס למשל הפקודה תשמש ליצירת ספריות או משהו כזה. זה הגדולה של היוניקס, יש המון סוגים אבל רובם מבחינת הממשק שווים לגמרי. (הרי כולם שם משתמשים אפילו באותו shell ) מיכה

למעלה