Linux sysadmin job

mavor

New member
Linux sysadmin job

מצורף תאור מישרה
לפרטים נוספים \ קורות חיים : stuart.haas AT borderfree.com

koler

New member
סתם מתוך עיניין של לינוקסאי מתחיל.

כמה אנשים שיש להם 5 שנים יש בלינוקס כבר?
בטח אנשים עם כושר מנהיגות שצריכים לנהל צוות וצריכים לדעת מסדי נתונים Storage , וירטואליזציה ומסדי נתונים ועוד ועוד.....

זה מדהים איזה סופר מן אתה צריך להיות במדינה הזאת

והאמת שזאת לא דרישת העבודה היחידה שאני רואה שדורשת כ''כ הרבה.

או שזה בסיסי ובאמת מומלץ להתרחב לכל הנושאים האלה (שלי נשמעים עולם ומלואו כל אחד בפני עצמו).

כמה משלמים בערך במשרות הללו?

מצטער אם הרסתי לפותח הנושא , מקווה שתמצא את העובד המתאים בכל מקרה.

הרבה יותר ממה שאתה חושב .

אני לא אדבר על מה שאני לא לא מכיר ..
אבל בין השנים 98-99 עד 2005 , היו בסיון (ולאחר מכן בג'ון ברייס) כ - 40 קורסים בשנה לערך .. בכל קורס היו בין 15-25 אנשים ..

חלק מהאנשים עשו מסלול שלם וחלק רק את חלקו . אבל אתה יכול לנסות לחשוב .. כוון שמחשים אנשים עם 5 שנים של ניסיון אתה צריך לחשב עד 2009 ..

עד 2004 (מ 99 ) היו ב IBM , כ 12-15 קורסים בשנה , כפול 20-25 איש בקורס .. (מ 2004 זה צורף לג'ון ברייס אבל אני לא יודע אם הנפח נשמר ) .

בכל אופן יש אלפי אנשים בארץ עם נסיון של 5 שנים בלינוקס.

דורון

linuxexpert

New member
מספר שאלות לגבי המשרה

אתם מחפשים מומחה netapp או מומחה emc
?
איו מצב שיש לכם בארגון גם מערכת storage של emc וגם מערכת netapp באותו זמן

וגם איזה רמת מומחה אתם מחפשים בנושא storage

?

לגבי נוושא שכר
אתם בעצם מחפשים עובד בודד אשר צריך למלא שלוש משרות
מומחה לינוקס + תוכניתן לינוקס + מומחה storage

הערכת שווי לאדם כזה צריך להיות שכר של 35k לחודש

יש לכם בכלל תקציב לכזה דבר ? או שאתם מחפשים לבזבז לבנאדם את הזמן עד אשר יגיע אליכם מחפש עבודה בשכר של 15k לחודש ?

Expect

New member
מבין אותך

אני בספק אם ישלמו גם 20 למשרה כזו, במצב הנתון, בישראל.

הדרישות שלהן לגיטימיות, בחלקן, למרות שאני מזדהה עם מה שאתה רומז שאלו דרישות מוגזמות ומופרכות. לפחות הכמות דרישות, ולא רמת העומק.

לדעת כל כך הרבה טכנולגיות לרמת מומחה, כמעט ואי אפשר, אולי יש יחידי סגולה שיכולים לדעת הכל עד לרמת מומחה כי מדובר בכמה דומיינים מאוד גדולים (Storage / Programming / Windows / Linux/Unix)

בכל מקרה, בהצלחה בחיפושים.

mavor

New member
טוב אני עהנה במרוכז

נתחיל מזה שאני לא קשור למעסיק של העבודה ישירות ןלכן נתתית קתובת אמיל לצור איתו קשר
לגבי סכר אין לי מוסד מה הרמה שוב כי אני לא קשור לנושא
לגבי "לדעת כל כך הרבה טכנולגיות לרמת מומחה," לפי דעתי יש פה בעיות בהבנת הניקרא כי המילה מומחה לא מושכרת אפילו פעם אחת מוזכרות מילים כמו :
Strong = כלומר משהוא שאתה עובד איתו על בסיס יום יומי
expertise = יש לך נסיון אם המוצר
וכו
למען האמת רק אחשב פתחתי את המיסמך בפעם הראשונה ובכנות איש LINUX שעובד בתחום 5 שנים אין מצב שהוא לא עבד אם 80% ממה שמוזכר שם למען האמת אני רועה די הרבה כפילויות :

Windows Server 2008 r2, 2012 skills
Basic AD experience, including troubleshooting and DR
לדוגמה או
Strong network administration experience
Advanced knowledge of TCP/IP and networking

וביננו אם יש לך את השניים למלאה אז "DNS expertise" זה מובן או מצופה ושוה העבודה היא לאיש LINUX לא WINDOWS אז ביננו אם אתה אפילו לא יודע אם נירע WINDOWS 2012 אני לא חושב שזה יהיה בעיה

koler

New member

תשובה יפה , אני שאלתי סתם מסקרנות בהחלט אי אפשר לזוז בלינוקס בלי לדעת קצת על Storage וNetworking (ברמה גבוהה אפילו).
אם כי ראיתי הרבה אנשי סיסטם מצטמררים שאומרים להם שהם צריכים לבנות סקריפט קטנטן...

linuxexpert

New member
תגובה

אני עובד באחת מחברות האינטגרציה בישראל.

ויש לי ידע עמוק מאוד בכל נושא הלינוקס + וינדוס + STORAGE.

רמת מומחה למערכת Storage מסוג NetAPP , מדובר על שנתיים עבודה רק בהטמעות של מערכות NetAPP , לוקח זמן של שנתיים להיות ברמת מומחה. ואתה צריך להיות חשוף רק למערכות NETAPP באותה תקופה.

רמת מומחה למערכת Storage מסוג EMC , מדובר על שנתיים עבודה רק בהטמעות של מערכות EMC , לוקח זמן של שנתיים להיות ברמת מומחה. ואתה צריך להיות חשוף רק למערכות EMC באותה תקופה.

אם אתה מחפש הבנה כללית ב Storage אז לא מציינים יצרן ספציפי , ככל הנראה אתם מחפשים רמת מומחה לפי זה שציינתם שמות של Vendor-ים ספציפיים.

או לחילופין , מישהי ממחלקת HA , רשמה רשימת קניות , ולא באמת ירדה לעומק העניין.

לפי ההגנות שאתה נותן על פרסום המשרה , נראה לכאורה שכן יש לך קשר דיי חזק עם פרסום המשרה.

Infin1ty

New member
יש לי שאלה

כמה באמת אתה מתעסק בסטוראג' במהלך היום? במהלך השבוע? חודש? שנה?
כמה אתה חושב שאתה מומחה? האם אתה פותר את כ-ל התקלות (כמה פעמים יצא לך במהלך השנתיים האחרונות לפתוח תקלות ב EMC/NetApp?), יודע איך NetApp/EMC עובד ברמת המערכת הפעלה? מבין איך סטוראג' עובד? מבין חומרה מעולה (במיוחד בסטוראג'ים)? אתה יודע למה EMC/NetApp משתמשים ספציפית בחומרה מסוימת (מעבדים, זכרונות, דיסקים, וכו'..)? יודע איך SAS/SATA עובד (ברמת הפרוטוקול? אתה יכול למצוא בעיות שנובעות מ FW תקול?)
אתה יודע איך כל אחת מהחברות האלו כותבות לדיסק (מבחינת האלגוריתם ואיך הן מתמודדות עם חוסר מקום, מה קורה באותו רגע, איך הן מתמודדות עם בעיות בחומרה)?, ההבדל שהן כותבות בין SSD לדיסק מכני רגיל?
אתה מכיר את מערכות הקבצים של היצרנים הגדולים (EMC/NetApp/zfs)? יודע איך הן עובדות ברמת הבלוק?
לא כל מי שעבד שנתיים יכול לענות על זה, אתה בכנות יודע את כל זה?

ezaton

New member
90% מעבודה שוטפת על נטאפ

ו/או על EMC זה בהרכבה שלו והגדרות ראשוניות, חוזרות על עצמן. אני חושב שאני יכול להגדיר את עצמי כמומחה לחברה האלה, ולעוד התקני אחסון אחרים כי אני *מבין* איך הם עובדים ואת סל המוצרים שהם מביאים, כולל איך עושים סקריפטולוגיה מורכבת עבורם.

izackv

New member
דווקא יש בארץ חברות שיש בהן

גם נטאפ וגם EMC ובחלקן אפילו עוד יצרן או שניים.

במחלקת הסטורג' של חברה כזאת, מקובל מאוד שאנשים עובדים באופן שוטף על כלל מערכי הסטורג' של החברה ואמורים להכיר ולהבין אותם טוב.

זה לא נדיר שגם אנשי סיסטם או תקשורת מכירים את המערכים האלה טוב בגלל העבודה המשותפת עם אנשי הסטורג'.

למעלה