Liopold אחריי שאתה עשית את הטיול

RONBIKE

New member
Liopold אחריי שאתה עשית את הטיול

לאילת בעצמך. מה היה חסר לך מכל הרשימה שקיבלת פה מאנשי הפורום , כי יש כאלו שחושבים לעשות זאת גם כן והיה נכמד לו היית מוסיף פריטים נוספים שניתקלת בדרך בחוסרם. כמו למשל וו השליפה המהירה , בהחלט דבר הכרחי להוסיף לרשימת הדברים כמו גם שרשרת ספיאר.כך שאלו שרוצים לצאת למסעות של מאות ק"מ יציידו את עצמם מראש.

liopold

New member
הממםם מה היה חסר....?

ת'אמת לא היה לי חסר כלום... למעט אותו חולץ מהיר של הגלגל הקדמי... מי שמתכנן לנסוע למסע שכזה של מאות קילומטרים שיקח איתו המון משמעת עצמית ומים אני יצאתי עם תיק מים של כמעט 3 ליטר ובקבוק של ליטר שווה לקחת מעט יותר מים .... דווקא חזרתי עם המון עודף ציוד כמו חטיפי ה פאוור בר וההרווסטים... מספיקה כל בוקר ארוחת בוקר טובה שני סנדויצ'ים קפה או תה ואיזה ירק... ארוחת עשר של סנדויץ' וארוחת צהריים טובה... חשוב מאוד לקחת ערכת עזרה ראשונה מורחבת...לא לקמץ בזה ...מספיק שיפשוף בברך שלא מטופל כמו שצריך ע"מ שיציק כל הנסיעה... חטיפי גרנולה מאוד מצויינים לדרך...נמכרים בסופר פארם במחיר מחיק של שקל אחד כל אחד...כלי עבודה... לקחת ... חשוב גם קאטר פלאייר פטנט ורגיל... שרשרת ספייר חשוב לקחת עם חולץ חוליות וחוליות ספייר... השרשרת שלי כבר נתנה אותות מצוקה ביהל כ 70 ק"מ מאילת.... החשש שלי היה שהיא תיקרע כי לא לקחתי איתי שרשרת ספייר... פנימיות ספייר וצמיג ספייר... מראה .... חשוב מאוד... דבר שלא חשבתי עליו... וחבל ... היה חוסך לי המון מבטים מסוכנים לאחור... בתור רוכב מתחיל בהתחלה כל מבט אחורה היה גורר סטייה חדה שמאלה עם האופניים ראי צד היה חוסך את הסיכון....... דיסקמן או נגן MP3 עם המוזיקה שלכם... חשוב מאוד....!!! בלי המוסיקה שלי בטוח לא הייתי מסיים את הטיול.... קרם הגנה לשמש.... בתור בחור תימני נמרחתי כמו שלא נמרחתי בחיי ובכל זאת נשרפתי כמו שלא נשרפתי אף פעם...
זהו אני עכשיו עדיין מתאושש מכאבי השרירים וההתכווצויות... נשתמע אנשים...

RONBIKE

New member
לגבי שמיעת מוסיקה ברכיבת כביש זה

בהחלט לא מומלץ כי כדאי מאוד לשמוע את המכוניות מאחוריך במיוחד בכביש כמו כביש הערבה שהחברה נוסעים במהירות איומה בכדי לגמור מהר את הכביש ולצלצל לחברים ולספר שלקח להם חצי מהזמן להגיע. אוזניים ברכיבת כביש לא פחות חשובים מעיניים ובמיוחד בסיבובים.

IlanShacham

New member
לא, לא ושוב פעם לא ../images/Emo70.gif

אסור לרכב עם אוזניות על הכביש! כבישי ארצנו הם מקום מספיק מסוכן גם ככה, ואנחנו צריכים לעשות את כל מה שאנחנו יכולים כדי להקטין את הסכנה הזו. אטימת אוזננו לרעשים חיצוניים ממש אינה עונה להגדרה זו.

bazzik

New member
האם הכל על הכביש?

אני מבין ממה שכתבת כי כל הדרך רכבת על הכביש. לא השתמשת בדרכי עפר מקבילות ? דוקא בכביש הערבה יש לא מעט כאלה ? אגב, רכבת עם אופני הרים , תקן אותי אם אני טועה

liopold

New member
נכון הכל היה על כביש

רכבתי עם אופני הרים אך נסיעה על דרך לא סלולה לא הייתה באה בחשבון היה עלי המון ציוד נסעתי עם ציוד על הסבל במשקל של 17 ק"ג דבר שלא אפשר נסיעה בדרכי עפר... בקשר למוסיקה... נכון זה מסוכן אבל שוב זה הדבר היחיד שהחזיק אותי בנסיעה הזאת.... אז לא שומעים בווליום גבוה ופותחים אוזן אחת לכביש.... סה"כ נורא הופתעתי לטובה מהנהגים בדרך שנורא נורא סטו לשמאל הכביש ... למעט מס' מאוד מצומצם של בוא נקרא להם תפוחים רקובים נורא נורא הופתעתי..... במיוחד מנהגי המשאיות... די שינו לי את הסטיגמה על אופן הנהיגה שלהם בכביש...

liopold

New member
ועוד דבר....

לאור האלתור שעשיתי עם הגלגל הקדמי.... הגלגל הקדמי לא היה מחזיק מעמד 50 מטר עם נסיעה בדרך עפר ... היה מספיק קשה לנסוע גם ככה על הכביש עם גלגל מרקד שתפוס על שתי אזיקונים...

IlanShacham

New member
לגבי רכיבה בדרכי עפר

קודם כל, אין לך שום דבר להתבייש בכך שרכבת על הכביש, ואתה לא צריך לתרץ את זה לאף אחד. שנית, בהחלט אפשר לרכב בדרכי עפר, כולל דרכים קשות במיוחד עם משקל גדול על הסבל. רבים וטובים עשו טיולי שטח בני כמה ימים עם כל הציוד עליהם.

למעלה