LLB

לולה!

New member
LLB

זה תואר ראשון במשפטים. מי יודע מה זה ה-L הראשון, ה-L השני וה-B ?

Eldad S

New member
יש לי השערה:

היות ש-LLB זה Legum Baccalaureus, אולי ה-L חוזרת פעמיים כדי להראות שמדובר בריבוי, ולא ביחיד. דוגמה דומה נוספת: במראי מקום המופיעים בהערות שוליים, לדוגמה, כותבים .p לציון מספר העמוד, ו-.pp לציון מספרי עמודים.

Boojie

New member
דברים כאלה תמיד שווה לחפש

ב-Onelook - חיפוש מטא בעשרות מילונים מקוונים, כולל כמה מילוני ראשי תיבות. ואכן, מהחיפוש שם עולה שהתשובה היא אותה תשובה שקיבלת - Legum Baccalaureus, ושכותבים את זה בעצם LL.B.

Eldad S

New member
טוב, זה היה ידוע.

אני חשבתי שהשאלה, במשתמע, הייתה: אם פירוש הביטוי הוא Legum Baccalaureus - אז מדוע יש שתי Lים בתחילתו? גם אני עברתי על כל המילונים כדי למצוא הסבר, אבל מלבד פירוש האקרונים, לא מצאתי את הסיבה. האם נראית לכם תשובתי, שמדובר בצורת הריבוי (נגיד, "משפטים"), ולכן הופיעו שתי ה-Lים?

Boojie

New member
רק שככל הזכור לי

legum זה לא צורת רבים. אל תתפוס אותי במילה כאן, שיעורי הלטינית שלי היו לפני הרבה שנים ואני אפילו לא זוכרת לאיזה בניין זה שייך (והמילון הלטיני שלי, כרגיל כשאני צריכה אותו, נעלם לחלוטין), אבל נדמה לי שזו אחת מיחסות היחיד (יחסת מושא ישיר?) של lex (שהרבים שלה, אם אני לא לגמרי טועה, זה legis או legi). מצד שני, יכול להיות שזה בא כדי להבדיל את ראשי התיבות מ-LB, שזה אולי משהו אחר. אין לי מושג. באמת צריך פעם לחזור על החומר ההוא בלטינית. פעם הייתי ספצית בזה.

Eldad S

New member
בדקתי, ומסתבר ש-LL,

שהוא אכן קיצור של Legum, זוהי צורת הגניטיב רבים של lex, חוק. כלומר: Baccalaureus "של החוקים". אחד ממראי המקומות - כאן. והרי הנטייה השלישית המלאה בלטינית (שימי לב ל-Lex, בטור החמישי).

למעלה