תשובה H-)
היי לך! אוקי: הנה מה שאני יודעת על התפקידים האלה: 1.לוחמת רפואית מטוסת: להיות פרמדיקית כחלק מצוות 669 - יחידת החילוץ של חיל האוויר. תפקיד זה דורש חתימת קבע - לא יודעת כמה זמן, ומילואים עד גיל 30. את האמת - יש מעטטט מאודדד בנות שמגיעות לתפקיד הזה, משהו כמו 3. זה נחשב תפקיד יוקרתי וקרבי , אבל את האמת הוא לא כל כך קרבי כי את רוב הזמן משמשת בתור פרמדיקית במרפאה בבסיס של 669, כי לרוב בחילוצים לא מזניקים את הבנות. מבחינת מיונים - עושים מיונים של פרמדיקים - מיונים קשים , יש איזה 3 שלבים אם אני לא טועה, ואז את הבנות המצטינות בכל קורס, שבמקרה ממש הם גם בנות של...- פרוטקציות, נותנים להם את הבחירה אם לצאת ל669. 2.מש``קית חילוץ והצלה: אימון ותרגול והדרכה של חיילים בסדיר ומילואימניקים - כאשר מש``קיות חילוץ והצלה זה באמת לרובב הגדוללל עובדות עם ומדריכות מילואימניקים -בתחום ההצלה והחילוץ (זה בתוך פיקוד העורף). דורש קבע ומלואים. יש טלפון וכתבות לברורים על התפקיד הזה, כך שאם אתה רוצה מידע תכתבי להם: 039685477 דואר צבאי 01247 - רמ``ד חילוץ. 3.מטהרת אב``כ - על התפקיד הזה אני יכולה לספר לך המון כי אני הולכת לשרת בתפקיד הזה. אני אספר לך פה קצת, אם אתה רוצה עוד מידע תכתבי לי לאימיל
[email protected] או באיסיקיו שלי - 116350655 מטהרות האב``כ נמצאות בפלוגה מעורבת של בנים ובנות. אב``כ שיך כמובן לחיל ההנדסה. היעוד של פלוגה זו - אב``כ (אטומי, ביולוגי, כימי)עושים תרגולות ואימונים רבים בחודשים הראשונים על אב``כ (המסיכות, החליפות - ממש כמו חייזרים). אחרי הטירונות שהיא 03- טירונות 4 חודשים בבית הספר להנדסה קרבית- ואימון מתקדם - 05 והמסלול שאורכו 9 חודשים עולים ל``קו`` - זאת אומרת עושים שגרה של פלוגה לוחמת - קו, אימון, קו אימון, קו אומר לשבת בשטחים לרוב, ואחרי תקופה של כמה חודשים אימון, ואז שוב קו וחוזר חלילה. לאחר כמה חודשים - לא זוכרת בדיוק כמה, יש אפשרות לצאת לקורס פיקודי, וכמובן שלאחריו , למצטינות ולרוצות לצאת לקק``צ בבה``ד 1. זאת אומרת - היעוד של הפלוגה הוא אב``כ , אבל השגרה (כי מן הסתם עכשיו זה לא מלחמת המפרץ) זה פלוגה מבצעית - פלוגת חי``ר לכל דבר. מבחינת סרגל מאמצים - הלוחמות והלוחמים שאני דיברתי איתם - שהם מינו אותנו, דיברו על זה ואני יכולה להגיד לך מההשקפה שלהם מה קורה עם זה כי הם כבר מנוסים עם זה : הטירונות שהיא 4 חודשים נעשית הצורה מופרדת - בנים לבד, בנות לבד! ככה במשך ה4 חודישם האלה בונים לנו (במיוחד לבנות) כושר פיסי בצורה גבוהה - כמובן שאומרים שגם אם את המגיעה בלי כושר בכלל זה לא משנה כי זה דבר שבונים בטירונות , אבל זה לא ממש נכון לגבי התפקידי לחימה כי באתו יום מיון שהינו בא לדבר איתנו ראש מדור כושר קרבי והוא נתן לנו חוברת אימונים והממליץ לנו בחוםםם ממש לעבוד על התוכנית כדי שלא נגיע לטירונות עם כושר 0 ואז נקבל שברי מאמץ וכאלה. אחרי הטירונות מאחדים את הבנים והבנות לפלוגה. בחודשים הראשונים של המסלול מקפידים מאודדד על סרגל מאמצים מסוים - לדוגמא במסעות הבנות שם עשו 2/3 מכל מסע, וגם אם בת רצתה יותר ויכלה פיסית אסור היה לה לפי סרגל המאמצים, אבל סיפרו לנו שאחרי כמה חודשים הכל נהיה יותר גמיש, ובת שיכולה לעשות יותר מהסרגת מאמצים היא עושה. עוד כמה פרטים: יש התחיבות לשירות של 30 חודש - שנתיים וחצי, שכבר ביום גיוס שלך את חותמת על הקבע. מילואים עד גיל 30. בתפקיד זה אין קד``צ!!!!!!!!!!! מתגיסים ישר לטירונות. אם את עדיין רוצה לשמוע יותר על התפקיד הזה אני אשמח לעזור לך. מקווה שעזרתי, טל. ד``א - בת כמה את? כי לפי השאלות שאת שואלות פה עדיין לא עשית מיונים בכלל , נכון? את בכיתה י``א?