Long time...

Long time...

זמן רב מאז שביקרתי פה לאחרונה, ימים עמוסים, ילדים שהיו בחופש ושאר מטלות. לצערי לא הצלחתי להגיע למפגש בארץ, מסיבות שלגמרי לא היו תלויות בי, אבל שמעתי שהיה מוצלח ונחמד. כייף לכם
והחדשות מכאן נעות בין הטוב לבין הרע, ובתווך יש גם את המוזר: 1. הטוב - קיבלתי משרת עוזרת מחקר ומתרגלת לסמסטר הקרוב, כך שענייני הממון הסתדרו. 2. הרע - המאמר ההוא, שעליו קיטרתי וייגעתי בפורום, נדחה. ובצדק. ההערות של העורכים היו במקום, מדויקות ו...אכזריות. אני חייבת להודות שאם היתה בי טיפת היבריס קודם, היא התפוגגה עכשיו לחלוטין, וכרגיל בעקומה הסבוכה של חיי האקדמיה, אני שוב חושבת אם מקומי כאן, אם אני טובה מספיק, ואם, ואם, ואם... 3. המוזר - שמעתי היום מאחד מהמרצים אצלנו שהמנחה שלי עומדת לבקש ממני לעבור להנחייתו. הטיעון שלה הוא שהיא עמוסה עד מעל לראש ולא יכולה להתפנות מספיק להנחיה. בינינו? גם האינטראקציה בינינו לקתה בחסר. לא היה לנו "קליק", ולא תמיד ידעתי איך להבין אותה (וכנראה שהיא גם לא הבינה אותי). כבר זמן מה אני מקטרת על מערכת היחסים הלא ברורה בינינו, על כך שהיא לא עונה למיילים ושאני לא מרגישה שיש לי הנחיה או עם מי לדבר. ובכל זאת, יש משהו מאד מערער ב"פיטורין" האלה (מה גם שעדיין לא שמעתי את זה ממנה, וידוע לי מאותו מרצה שרק אתמול הם דיברו על זה). ובקיצור, אני לא יודעת איך לאכול את העניין. נקודת האור - המרצה המדובר הוא חמד של בחור, אנחנו עובדים ביחד על פרויקט מסוים ויחסי העבודה שלנו טובים ונינוחים. החסרון - היא משכמה ומעלה בתחום שאותו אני חוקרת, והשם שלה פותח דלתות, מקל על קבלת מימון, שלא לדבר על כך שהיא פשוט יודעת על מה היא מדברת, בעוד שהמרצה השני "טרי" יחסית ועדיין לא בנה לעצמו שם. מסובך העניין, ואני עדיין תחת ההלם הראשוני של ההחלטה שלה, ותוהה איך אני אמורה להגיב בפגישה הבאה שלנו (בשבוע הקרוב).

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

ברכות על המשרה והבנתי המלאה לעניין המאמר. עם כל הקושי, אחרי שקבלת את ההערות, יש מצב לתקן ולהגיש לכתב עת אחר? אצלינו זה מה שעושים, לא ממהרים להתייאש... לעניין ההנחיה - יש מצב להנחיה משותפת כשהוא יהיה המנחה הראשי? כך יהיה עליה פחות עומס, את תהני מהנחיה של מישהו טרי ונמרץ (מניסיון זה דבר נהדר) ומצד שני גם מהשם שלה (ובכ"ז היא הנחתה אותך עד עכשיו). גששי בעדינות, בררי את מצבך ונסי לראות האם זו פשרה רלוונטית. שיהיה בהצלחה

אני מניחה שכן (לגבי המאמר)

אבל אני צריכה קצת זמן להתרחק ממנו, לחשוב מה ואיך בדיוק. וזה גם תלוי בנושא השני - עניין המנחה, כי כרגע אין לי עם מי להוועץ בעניין. ולגביה - אחכה לפגישה שלנו בשבוע הבא ואני מקווה שאבין קצת יותר טוב מי נגד מי ולמה.

המקרה שלך דומה לשלי...

גם המנחה שלי הודיע לי על פרישתו לפני כחודש, אחרי ארבע שנות הנחייה, ושנה אחת לפני סיום הדוקטורט. גם הוא כבר "דאג" לי, ו"סידר" לי מנחה אחר, ואפילו אוניברסיטה אחרת (שדורשת ממני הגשה מחדש של הצעת המחקר + השלמות, אבל את זה הוא לא אמר לי, כמובן). וזה לא הכל - הוא ביקש שאני אהיה זאת שאכתוב מכתב לאוניברסיטה שלי, שבו אני מודיעה על הפסקת לימודים "מסיבות אישיות" ולא "בגלל חילוקי דעות אקדמיים", בטענה שזה לא ייראה יפה עבורי. תחת ההלם הראשוני - אני אמרתי לו "תודה, הבנתי, אני צריכה לחשוב על זה ולעשות את הבירורים שלי". בדיעבד - זה היה הכי חכם לעשות. לא "לשלוף תשובות" רק כדי לענות באותו הרגע. אחרי בירורים אני הבנתי ש"חילוקי דעות אקדמיים" ייראו לא יפה בעיקר מהצד שלו, ולא מהצד שלי. שהשאלות שיישאלו יהיו בעיקר אליו, כמו "למה לקח לו ארבע שנים להחליט דבר כזה" ו"למה הוא לא יכול היה לעשות את זה שנתיים או שלוש קודם" ולא אלי, כנראה. הבנתי גם שהמנחה שהוא בחר עבורי הוא מישהו מאוד לא "נחשב", מן "כלבויניק" שעוסק בכל הנושאים האפשריים. הבנתי שהרעיון הוא להעביר אותי למישהו שלא יסכן אותו, ולא באמת לדאוג לי. נוכחתי לדעת ש"חילוקי דעות אקדמיים" לא מרתיעים מנחים פוטנציאליים רציניים אחרים. אני לא יכולתי להתלונן שלא הייתה לי הנחייה או שלא הייתה לי כימיה איתו. לפי השתלשלות העניינים הבנתי שהנושא שלי היה בעיקר "גדול" עליו, והוא הבין את זה כנראה מאוחר. עכשיו כדאי "לזרוק" את זה עלי, כדי שהוא ייצא מזה "נקי" באקדמיה. לכן - אסור ליפול בפח וללכת בדיוק בדרך שבוחרים עבורך. הפרופסורים דואגים לקריירה האקדמית שלהם ולא לך. את צריכה לקחת את הזמן שלך ולברר כל מה שאת יכולה. יכולות להיות כמה אופציות: הנחייה של מנחה אחר באותה אוניברסיטה, הנחייה של מנחה חיצוני באותה אוניברסיטה (בארץ נדרש לכך אישור מיוחד), הנחייה משותפת של המנחה שלך עם המנחה הנוסף שהיא בחרה עבורך (כך יישאר השם שלה על התיזה שלך) או מעבר לאוניברסיטה אחרת. ייתכן שבסוף תגיעי למסקנה שאכן הבחירה שהיא עשתה עבורך היא הטובה ביותר. יכול להיות שיהיה לך רעיון יותר מבריק. אבל את מוכרחה לפעול בשיקול דעת ולא תחת לחץ של זמן או של מנחה. בהצלחה.

LastFlowers

New member
אני חייבת להעיר משהו

גם אם זאת שוב תהיה דעה לא נעימה ומאד לא פופולרית: כשאת חורצת כאן ש-"הנושא שלי היה גדול עליו" או "פרופסורים דואגים לקריירה האקדמית שלהם ולא לך", ובכן, אני זעה באי נוחות על כסאי. רוצה לומר: הפסקת הדוקטורט רגע לפני שנכנסים לישורת האחרונה שלו מעוררת לא רק תהיות לגבי טיבו של המנחה, אלא גם לגביך. מקווה בשבילך שאת לא נוקטת בגישה הזאת מחוץ לכתלי הרשת, שכן כאמור היא מציגה את שניכם באור לא מחמיא.

22ק ו ס ם

New member
לדעתי, מרצה שהיחסים שלך איתו מצוינים

ואת איתו באותו ראש זה משהו שלא יסולא בפז ושאר הדברים זניחים. מספיק לראות את הסיפורים שאנשים מספרים כאן על מנחים אחרים כדי להבין. אז מה אם הוא לא מפורסם כמו השנייה? בסופו של דבר מה שידבר יהיו המחקרים והמאמרים שאת כותבת. הם אלו שיתנו לך שם והעזרה השולית יחסית שיש לשם של מרצה יכולה להוביל אותך רק עד גבול מסוים. יש דווקא הרבה יתרונות למרצים צעירים. הם הרבה יותר זמינים, יש להם הרבה יותר מוטיבציה להנחות סטודנטים (גם יש להם הרבה פחות סטודנטים), הם יותר מעורבים ואולי הכי חשוב: הם הרבה פעמים הרבה פחות מקובעים ופתוחים לכל מיני רעיונות חדשים, שיטות מחקר חדשות וכו' שאצל מרצים ותיקים כבר קשה לשנות.

צודק ב-100%

לי יש מנחה ראשית שהיא מאד מפורסמת בתחומה והיא גם ראש המחלקה. מה שאומר שהיא עסוקה בטירוף. אני מסתדרת איתה מצויין והכל תקין אבל עכשיו קיבלתי מנחה משני חדש ששינה את עולמי ב-180 מעלות. הוא אנרגטי, נמרץ, מלא רעיונות, הנדס און, מהיר, נגיש ובכלל מקסים. הוא לא מפורסם כמוה, צעיר יחסית וחדש במחלקה אבל כל זה עובד לטובתי. אני מרגישה נוח לעבור ליד המשרד שלו, לדפוק על הדלת ופשוט לומר שלום ומה נשמע, מה שאני לא עושה עם המנחה הראשית שלי. בקיצור, הקוסם צודק, יחסי אנוש, כימיה ונגישות זה מאד חשוב, ואפילו על חשבון ה"מפורסמות".

22ק ו ס ם

New member
עוד נקודה חשובה בהקשר הזה

די טוב לבחור חוקרים בתחילת ואמצע הקריירה האקדמית שלהם מכיוון שהם תמיד יהיו שם בשבילך (המלצות וכו'). אם חוקר ידוע יוצא לפנסיה את יכולה לאבד מקור חשוב. חוץ מזה, זה שמישהו לא כל כך ידוע היום לא אומר שזה ישאר ככה. עוד כמה שנים הוא יכול להיות מאוד ידוע ואת יכולה להיות אחת התלמידות הראשונות שלו שיש בזה הרבה כבוד. להערכתי, חוקרים צעירים גם נותנים המלצות טובות יותר בממוצע כי הם עדיין מתלהבים ובאמת רוצים לעזור לסטודנטים שלהם (כמובן שלא כולם ויש גם פרופסורים ידועים שהם אנשים טובים אבל בגדול).

כל מילה בסלע ../images/Emo13.gif

וו' המנחה הגאון שלי יהיה מפורסם יום אחד, זה בטוח! כשאני קצת אתפנה אני אפתח לו פוסט משלו ואהלל אותו שם

מממאיה35

New member
וגם בד"כ לחוקרים צעירים יש יורת מוטיבציה

לעבור לפרסם, כי הקידום שלהם תלוי בכמות הפרסומים שלהם.. חוקרים שיש להם כבר תקון ומשרה וקביעות... מממ.. לפעמים לא ממש זזים.. (לצערנו..)

איך זה מתפתח?

אני מסכימה עם הדעה הכללית פה שמנחה נוסף, שאת כבר מסתדרת איתו היטב ומעריכה אותו, יכול להיטיב את מצבך. באמת לא נעים לשמוע ממישהו אחר מה המנחה שלך מתכננת עבורך. אני מקווה שהשיחה איתה כבר התקיימה ואת יודעת איפה את עומדת.

תודה על העידוד

במפתיע - ובאופן מאד לא אופייני לי - אני ממש לא מתרגשת מהעניין. לפחות לא ברמות הסער והרגש המתבקשות
אולי זה משום שגם אני לא הייתי מאושרת מדרך ההנחיה שלה, וכמו שכתבתי - הקליק בינינו לא היה מוצלח במיוחד. אולי זה מפני שמקובל לתת אצלנו לגיטימציה לבחירת דרך ופיתולים בעלילה בשנה-שנתיים הראשונות לדוקטורט (עד המעבר ל-candidacy), לרבות בחירת מנחה אחר, והנושא בהחלט עומד באויר אצל חלק מהדוקטורנטים, אז למה לא אצלי? הפגישה שלי איתה תהיה רק לקראת סוף השבוע הבא (עוד אחד ממאפייני ההנחיה שלי היה קשה איתם. אין מצב של "דלת פתוחה" או פגישה מזדמנת. הכל עובר דרך המזכירה), ואני משתדלת מאד שלא להתרגש יתר על המידה ו/או לפתח ספקולציות בקשר למשמעות הדברים עבורי, עד שהיא תשים אותם על השולחן. יהיה מעניין. אני חושבת שהוא (המנחה העתידי) סיפר לי את זה, בגלל מערכת היחסים הטובה בינינו, כדי "לבדוק את המים" ולראות אם אני מוכנה לעבור להנחייתו, וכדי להכין אותי לשיחה איתה, ולא מסיבות רכילותיות או אחרות. אני די מעריכה אותו על כך. ובאמת, מערכת היחסים שלנו פשוטה בהרבה מאשר איתה. לפחות אתנחם בזה...

להפתעתך

New member
זה קרה לחבר טוב שלי מסיבות אחרות

הוא רק התחיל דוקטורט וכמה דוקטורנטיות במעבדה החליטו שהוא מסכן את יוקרתן: הסיפור הוא כזה, במעבדה יש מספר מוגבל של מתקנים מחקריים מסוימים, יקרים במיוחד שיש עליהם סבב עפ"י תור והבחור הנ"ל הוא מין גאון שזכה מייד במלוא תשומת ליבו את אחד מבכירי החוקרים בעולם בתחום שבו עוסקת המעבדה הגדולה שבה הוא התחיל לעשות את הד"ר. היות והדוקטורנטיות חושבות גם על היום שאחרי הם יצרו נגדו קליקה, לא הסכימו לעזור לו ללמוד טכניקות מחקריות שהמנחה שלו ביקש שילמדו אותו, טפלו עליו עלילות וכ"ו. המנחה הכיר את הדינמיקה של המקום ולא האמין להם אבל גם החליט שהוא לא מסכן את המחקרים שכבר רצים מתחת לידי הדוקטורנטיות שלו ופשוט העביר את הבחורה למנחה אחרת, במקום אחר-גם צעירה (אבל נחשבת לטובה בתחום) ובשיתוף פעולה איתו, כדי שגם הוא יהנה מהפירות האקדמיים. חוץ מזה, הוא לא נותן לו שום תמיכה וגם מתחמק מכל פגישה שהבחור מנסה לקבוע איתו.

סופסוף אני יכולה לקבל אותך ב../images/Emo24.gif בחזרה...

מצטערת על האיחור בתגובה.. עוברים עליי ימים מטורפים, ולא רציתי להגיב לך כלאחר יד... אז קודם כל - ברוכה השבה. אכן חסרת כאן מאוד, וגם במפגש פורום. אני מניחה שסמוך לתחילת שנה"ל האקדמית הבא ה- ננסה לערוך עוד אחדכזה... לגבי ענייני הממון - איזה יופי!!!!!!!!!!!! זה תמיד כיף גדול בעיניי כשמצליחים גם לעבוד וגם ללמוד - ולעשות את זה באותו התחום, ועוד שהוראה/תרגול יהיו קשורים בזה, אין טוב מזה. לגבי המאמר - הלו הלו הלו, בסה"כ - נדחה מאמר אחד. מקומך באקדמיה. ומקומו של המאמר - בשיפוץ. אז קדימה, לשנס מותניים , להגיב להערות הנכונות של הקוראים, ולשלוח לכתב עת אחר או לאותו האחד - כשהמאמר משובח יותר. את הרי יודעת שמקומך כאן, אחרת - לא היית שמחה כל כך על התרגול, ולא היית נשארת עד כה במערכת הל כך לא פשוטה הזו.... לגבי המנחה- מניסיון של אחרים (וגם של שלמה עם עצמי שכותבת כאן, ושאני קצת קוראת את המאחורי הקלעים שלה) אני יכולה לומר לך - שסוף הוא תמי דהתחלה של משהו אחר (כדברי המשורר) ו.. בד"כ דווקא בעניין האקדמי- זו התחלה ש משהו טוב יותר. תמיד טוב יותר. במיוחד אם לא היה ביניכן "קליק". זה הכי חשוב. יותר חשוב מכל למדנות וידע וחוכמה של המנחה. זו המסקנה האופרטיבית שאני הגעתי אליה. מנחה צעיר - אמנם לא בנה את עצמו, אלב הוא בעל מוטיבציה - שהעבודה שלך תהיה טובה, כי יש לו הבנה שטיב העבודה שלך מעיד גם על טיב העבודה שלו, ועל טיב ההנחיה שלו, והוא ישקיע, לפחות כמוך, בעבודה שלך. וזה מצוין. מנחה שפותחת דלתות- הי אגם זו שעלולה להיות הגורם הסוגר דלות, כי היא עלולה לרצות להיות ה"ראשונה" בתחומים שאת חוקרת, או לקבל יות ר קרדיט לעצמה, וכך - את מאבדת לא מעט מהקרדיט לעצמך. ולגבי המלצות ומלגות וכו' - אני מניחה שהי א"פיטרה" אותך, אבל ל א"נפטרת" ממך, והיא תשמח להמשיך ולהמליץ עלייך ולעזור לך בענייני מלגות וכו'. להפך - נקודת החיוב שבזה היא - שעכשיו יהיו לך שני מרצים שיוכלו להמליץ עלייך מקרוב.... לא?
ו.. אינ לא בטוהח שאת אמרוה להגיב. אולי רק להבין מה הבסביה האמתית, ולברר אם האדם שמיועד הוא אכן מומח הלנושא שלך. אולי גם לשאול אותה משהו לגבי כוונות עתידיות של - המשך המלצות, פנייה לעזרה בדברים נקודתיים, מין שאלות שיראו שאת מבחינתך - לא חותכת את הגשרים. ו.. תעדכני איך היה....

למעלה