LP וחשד לט"נ

מאומאו

New member
LP וחשד לט"נ

שלום רב, לפני שבוע ערכו לי בדיקת LP, ובעקבותיה נאמר לי שהחשד הוא שזו טרשת נפוצה. מאז אני מבולבלת ומלאת שאלות. מצד אחד אמרו לי שרק אחרי משהו כמו 10 ימים ישנן תוצאות לבדיקה, ושבכל מקרה אני צריכה לעבור גם בדיקת MRI ובדיקת פוטנציאלים, ומצד שני *יום* לאחר הבדיקה נכתב במכתב השחרור M/P MYELITIS והסבירו לי שיש לי דלקת דימיאלינטיבית בנוזל השדרה. ועכשיו מתחילה הפצצת השאלות: לפי איזו בדיקה יודעים בעצם סופית אם זו ט"נ - ה - LP או ה - MRI? האם כבר לפי התוצאות הראשונות של ה - LP יודעים שזו ט"נ? מה בעצם המשמעות של המושג M/P MYELITIS? כששחררו אותי מביה"ח, נאמר לי שהחשד הוא שזו ט"נ, או "מחלה דימיאלינטיבית אחרת" - אילו עוד מחלות דומות ישנן ואיך מאבחנים אותן? אני מצטערת על ההודעה המבולבלת, היא פשוט די משקפת את מה שעובר עליי כרגע... אני מאד מאד אשמח לתשובה מהירה.

תגובה

MYELITIS זו דלקת בחוט השידרה שתתכן במסגרת של ט"נ או באופן חד פעמי ללא התפתחות של ט"נ. במרבית המקרים גם בצוע של MRI מוח ושל בדיקת נוזל שדרה לא מספיקים לאיבחון חד משמעי של ט"נ ויש מקום למעקב. כפי שאני מבין את מצבך סבלת ממיאליטיס ואת נמצאת בברור לגבי האבחנה המדוייקת. ברור שזהו מצב מלחיץ של צפיה ממושכת תוך אי וודאות. היות שאיני מכיר את הפרטים איני יכול להתיחס למצב הפרטי שלך.

עד שד"ר קרני יענה לך...

כשעברתי את האיבחון ביצעתי בדיקת L.P וצילומי M.R.I מוח ובהמשך גם M.R.I בעמוד השידרה ובעמוד הצוארי.ישנם נורולוגים שמסתפקים ב-M.R.I בלבד. כיום הכלי האמין והמשוכלל ביותר לאיבחון ט"נ הוא מכשיר ה-M.R.I. לגבי המונחים הרפואיים שנכתבו לך,נמתין בסבלנות לתשובתו של ד"ר קרני. עד אז,השתדלי להישאר רגועה עד כמה שאפשר.אני מאוד מבין אותך,אך קחי גם בחשבון שלעיתים תהליך האיבחון עלול לקחת זמן והחולה מוגדר "כחשוד",או "קרוב לוודאי".

מאומאו

New member
תודה תודה על המענה המהיר

היום הודיעו לי שה - LP תקין, אבל שאני חייבת לעבור גם MRI ופוטנציאלים. אני מקווה לטוב. שוב המון תודה לד"ר קרני וליורש הצפוני על המענה המהיר.

למעלה