Lyra's oxford

Molchansky

New member
Lyra's oxford

חייב לכתוב כאן, זה הספר הכי מיותר שקניתי בחיים שלי, לא ממליץ לאף אחד לקנות אותו. ממש אהבתי את סדרת חומריו האפלים, באמת נהניתי מכל ספר. והיום קראתי את Lyra's oxford (לקח לי חצי שעה בערך) כל כך מיותר, חסר משמעות ודבילי איבדתי את כל ההערכה שהייתה לי לפיליפ פולמן, איך אחד שמוציא טרילוגיה מצויינת נותן לעצמו להוציא כזה זבל? כרגע אני לא יודע אם אני אטרח לקרוא את הספר השהוא מתכנן להוציא The Book of Dust, גרם לי לראות את פולמן באור שונה לגמרי. מתוסכל, מאוכזב וממורמר. הייתי חייב לפרוק. (אני חוזר לרובין הוב)

נטעש

New member
לא קצת מוגזם?

רק בגלל 50 דפים אתה מתאכזב מיוצר סדרת ספרים כל כך מצליחה וטובה?

Molchansky

New member
לא חושב שמוגזם

כי הספר הזה מרגיש כמו נסיון של הסופר לעשות עוד קצת כסף מההצלחה של חומריו האפלים 79 ש"ח לספר שלא שווה כלום...

האבק

New member
הממ

אני מסכים ולא מסכים. יותר לא מסכים. אני חושב שב"אוקספורד של ליירה" יש הרבה הרבה רמזים לספר האבק (וגם פולמן אמר את זה) וזה מעין סיפור מקדים לספר הגדול. יש שם הרבה דברים מעניינים גם מעבר לסיפור כמו הגלויה של מארי וכו'. מצד שני, למי שבד"כ לא מתעמק מאד בספרים של פולמן לא הייתי ממליץ לקנות את זה כי זה מאד יקר מצד אחד ומצד שני מאד קצר. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ לך לוותר כל כך מהר על ספר האבק. וגם לא הייתי ממליץ לך לוותר כל כך מהר על סופר מעולה כמו פולמן. אפשר להסתכל גם על הדברים הטובים שהוא עשה, לא רק על המקרה הספציפי הזה.

Molchansky

New member
אמממ..

אני לא מסכים עם מה שכתבת, אני מאוד מתעמק בחומריו האפלים ועדיין אני חושב ש-Lyra's oxford לא רק מיותר אלא נסיון לעשיית כסף בלבד. במדריך טכני לטלוויזיה יש יותר רגש מהספרון הזה. לא אכפת לי שזה יהיה ספר מקדים שאמור לגרות, אבל זה לא מה שיצא לו, מה שיצא לו זה כלום, פשוט כלום אני אפילו לא יודע איך לתאר את זה חוץ מכלום. לא רק שהוא לא גורם לי לרצות לקרוא את ספר האבק הוא אפילו גורם לי לרצות לזרוק את כל הספרים של פולמן לפח. אני אישית מרגיש מהספר הזה כמו יריקה בפנים מפולמן. את הגלויה והמפה הוא יכל לשים ספר האבק, הוא לא היה צריך לשים את זה בספר עם 60 עמודים של כלום ולקחת על זה כל כך הרבה כסף. גם התשובות שלו בראיונות האחרונים "אולי יהיה לזה המשך, אולי לא, אולי זה קשור, אולי לא" אז הוא היה צריך להוציא כשהוא היה בטוח מה הוא רוצה להעביר. Lyra's oxford זה בהחלט ספר של סופר שלא ידע מה הוא רוצה להגיד אבל רצה להכניס עוד כסף לכיס. ואני עדיין ממליץ לכל מי שרוצה לקנות שלא יקנה ופשוט יחכה לספר האבק, או שידלג גם עליו, אני לא בטוח עד כמה פולמן יודע מה הוא רוצה לכתוב בהמשך לחומריו האפלים.

האבק

New member
אוקי, אני לא אתווכח. אבל בקשר לספר האבק

אני לא חושב שהוא מתחמק משאלות על ספר האבק בגלל שהוא לא בטוח, אלא בגלל שהוא לא רוצה לספר. הוא אמר לי את זה בעצמו - http://www.hdm.co.il/page.php?id=194

למעלה