mיטלמן, ביזול וכל מי שהתעניין בעניין הריקוטה הביתית וההבדל
בין חלב בשקית ("מפוסטר") לבין חלב בקרטון/מיכל פלסטיק ("מפוסטר על"), אתי, ממוקד שרות הצרכנים ביררה עבורינו את העניין וקיבלתי את רשותה לפרסם את התשובה כלשונה בפורום.
השורה התחתונה, למיטב הבנתי, היא שחלב בקרטון, "מפוסטר על", אכן עובר תהליך פיסטור שונה (טמפרטורה גבוהה) שמתאפשר בזכות האריזה השונה. שקית לא מאפשרת אופן פסטור זה.
והרי הדברים מפי אתי:
"כידוע הפיסטור הינו תהליך תרמי בו החלב עובר חימום מהיר שמאפשר השמדת חלק גדול מאוכלוסיית החיידקים הלא רצויים, שנמצאים בחלב באופן טבעי, וגורמים לקלקולו.
עם השנים שוכללו ופותחו תהליכי הפיסטור. תהליכים אלו ידועים כתהליכי חימום מהירים אשר באמצעותם מועלית טמפרטורת החלב לפרקי זמן קצרים ביותר וזאת מבלי לפגוע בערכים התזונתיים של החלב. זהו "פיסטור על".
תהליכי פסטור מודרניים אלו, מחייבים שימוש בציוד פסטור שונה לחלוטין מזה הקונבנציונאלי, ובטכנולוגיות מילוי ייחודיות. הפיסטור המודרני של החלב משולב עם מילוי החלב באריזות מיוחדות (כמו קרטוני החלב)שהן קרובות להיות אספטיות (נקיות מכל זיהום), בתנאי ייצור מבוקרים וייחודיים, מאפשרים להאריך את אורך חיי המדף של החלב.
כלומר, אורך חיי המדף של החלב נגזר הן מתהליך הפסטור, הן מאמצעי הייצור והן מהאריזה.
אריזת השקית של החלב, אינה מאפשרת פסטור מסוג זה .
בברכה
אתי
מוקד שירות צרכנים"
בין חלב בשקית ("מפוסטר") לבין חלב בקרטון/מיכל פלסטיק ("מפוסטר על"), אתי, ממוקד שרות הצרכנים ביררה עבורינו את העניין וקיבלתי את רשותה לפרסם את התשובה כלשונה בפורום.
השורה התחתונה, למיטב הבנתי, היא שחלב בקרטון, "מפוסטר על", אכן עובר תהליך פיסטור שונה (טמפרטורה גבוהה) שמתאפשר בזכות האריזה השונה. שקית לא מאפשרת אופן פסטור זה.
והרי הדברים מפי אתי:
"כידוע הפיסטור הינו תהליך תרמי בו החלב עובר חימום מהיר שמאפשר השמדת חלק גדול מאוכלוסיית החיידקים הלא רצויים, שנמצאים בחלב באופן טבעי, וגורמים לקלקולו.
עם השנים שוכללו ופותחו תהליכי הפיסטור. תהליכים אלו ידועים כתהליכי חימום מהירים אשר באמצעותם מועלית טמפרטורת החלב לפרקי זמן קצרים ביותר וזאת מבלי לפגוע בערכים התזונתיים של החלב. זהו "פיסטור על".
תהליכי פסטור מודרניים אלו, מחייבים שימוש בציוד פסטור שונה לחלוטין מזה הקונבנציונאלי, ובטכנולוגיות מילוי ייחודיות. הפיסטור המודרני של החלב משולב עם מילוי החלב באריזות מיוחדות (כמו קרטוני החלב)שהן קרובות להיות אספטיות (נקיות מכל זיהום), בתנאי ייצור מבוקרים וייחודיים, מאפשרים להאריך את אורך חיי המדף של החלב.
כלומר, אורך חיי המדף של החלב נגזר הן מתהליך הפסטור, הן מאמצעי הייצור והן מהאריזה.
אריזת השקית של החלב, אינה מאפשרת פסטור מסוג זה .
בברכה
אתי
מוקד שירות צרכנים"