M.A במסלולים בין לאומיים בישראל

royshish

New member
M.A במסלולים בין לאומיים בישראל

שלום :)
אני שוקל ללמוד לדוקטורט בחול בנושא ביטחון ויחב"ל.
אני מודע לכך שאפשר להתקבל ישירות אחרי תואר ראשון אבל מאילוצים אישיים אני מעוניין ללמוד לתואר שני בארץ (מקריאה בפורום הבנתי גם שהדבר משפר את סיכויי הקבלה) ואז לנסות את מזלי בארה"ב.

ראיתי שיש בארץ מסלולי לימוד בין-לאומיים באנגלית, האם לדעתכם הדבר משפר את סיכויי הקבלה אל מול מסלולים רגילים בעברית?
מחיפוש זריז מצאתי שני מסלולים (בין-לאומיים) באוניברסיטת תל אביב ובמרכז הבינתחומי בהרצליה. אני מתלבט מאוד בין השניים אמנם האוניברסיטה בתל אביב היא אוניבסיטה אבל הבנתי שהמרכז הבינתחומי נחשב יוקרתי והוא יחסית מוכר ע"י אקדמאיים בחו"ל.

בתור אקדמאיים בחול אשמח לדעתכם

תודה!

corrigenda

New member
עזוב אותך ממשחקי ניחושים

כמו שאור כתב לך בפעם הקודמת ששאלת, יוקרה היא עניין חמקמק. ויותר מכך, אין מדרג יוקרה שכל האמריקאים יסכימו עליו לגבי המוסדות בישראל (שזה חור בסוף העולם עבורם), אחד יכול לעבוד עם קולגה מבר אילן ולהעריך אותה מאוד, והשניה לא שמעה עליה בחיים, אז כשהיא קיבלה פניה מסטודנט בוגר בר אילן היא תפסה את הישראלי הראשון שראתה כדי לשאול אם זה מוסד נחשב בישראל (והישראלי הזה במקרה היה אני, סיפור אמיתי).

ככלל אצבע, שני הגורמים החשובים ביותר בקבלה לדוקטורט בארה״ב הם ניסיון מחקרי והמלצות מחוקרים שמכירים אותך היטב. מעבר לזה, זו אחריותך לקרוא באתרי המחלקות שאתה מקווה ללמוד בהן לדוקטורט ולבדוק מה יסייע לך לקבלה בתחום הספציפי שלך.

אחרי שתקרא ותבדוק, תהיה בעמדה יותר טובה להחליט איזה תואר שני ישרת אותך יותר בקבלה לדוקטורט יוקרתי בארה״ב, מעבר לניחושים לגבי מדרג יוקרה אמורפי של המוסדות בישראל.

אני לא רואה שום ייתרון ממשי במסלולים הבינלאומיים בארץ

הם בד"כ מיועדים לסטודנטים מחו"ל שרוצים ללמוד בישראל. היצע הקורסים במסלולים כאלו עלול להיות קטן יותר מאשר במסלולים הרגילים מה שיגביל את אפשרויות הבחירה שלך והיכולת להתמקד בתת-תחום שמעניין אותך. גם היתרון לכאורה של להתרגל ללמוד באנגלית הוא זניח כיון שרוב המרצים מן הסתם יהיו ישראלים ולא בהכרח דוברי אנגלית מלידה. זה שונה מאד מאשר ללמוד בתוכנית שבה המרצים הם native speakers

מה שחשוב יותר הוא לקרוא באנגלית ואם אפשר גם לכתוב ובעיקר לעשות עבודת מחקר (מסלול עם תיזה). אם גם יצא פרסום כלשהו (מאמר, הרצאה בכנס וכו') מהתיזה זה ייתרון רציני מבחינת קבלה לדוקטורט. בהרבה מקומות בארץ יש אפשרות לכתוב את התיזה באנגלית, שזה ייתרון כי תוכל לספק דוגמאות כתיבה ויהיה לך יותר קל אולי להוציא פרסומים שמבוססים על התיזה. את כל זה אפשר לעשות גם בתוכנית לימודים רגילה בעברית. כאמור, אני לא רואה ייתרון משמעותי למסלול בינלאומי בארץ.

למעלה